27.12.2013

Sorisori verisori

No niin, nyt on lomasta saavutettu jo se taso, että nämä ihanat eksoottiset tuoksut ovat alkaneet haista ihan sille itselleen. Mulle käy aina niin. Loman alkuun kaik on niin ihanaa jasmiinin kukkaa ja niin fantastico, mutta jossakin vaiheessa tämä kuumuus yhdistettynä tuoksuihin hajuihin, saa kaiken löyhkäämään makealla ripulitortulle. Juurikin niin. Täällähän viemäriverkostointi ei ole ihan eurooppalaista tasoa ja sen kyllä huomaa. Ja täällä saa huomata myös sen, että suomessahan ei haise millekään. Meillä on raikasta ilmaa vaikka muille jaettavaksi.

Sukellappa siinä sitten

Tuonne pitäisi mahtua
Eilen oli retki PhiPhille. Se oli ihan jees, jos ei lasketa menomatkan helvetinmoista rynkytystä. Aallon korkeus oli sitä luokkaa, että pienellä varauksella lähdettiin matkaan. Jos kapteeni olisi olisi ollut sitä mieltä ettei veneily ole turvallista, niin olisi tultu takas. Ja minä todella toivoin, että kapteeni tietää mitä se tekee. Tämmöisenä selkävammaisena tuollainen tyrät rytken matkustaminen ei todellakaan ole nautinto. Eikä sitä nautintoa missään nimessä lisää se, että meitsiä pelotti, ja niin taisi tehdä montaa muutakin. Hengissä selvittiin ja onneksi tulomatka olikin jo rauhallisempi.

Kalliolle kukkulalle

Turisti joka sai liikaa lämpöö

Käytiin parissa paikkaa snorklailemassa, pikku fisut on kivoi ja kauniita mestojahan siellä on. Mutta en voi sanoa, että niistä olisi päässyt erityisesti nauttimaan. Porukkaa oli enemmän kuin elon pelissä ja tunnelma oli kuin kiihdytysajoissa. Hei kamoon, jos pieneen poukamaan ahdetaan kaksikymmentä speedbouttia, kymmenen pitkähäntävenettä ja muutama isompi alus ja näistä kaikista tietenkin kaikki  haluaa sitä yhtä ja samaa eli sukeltaa. Siinä saa ihastella toisen turistin varpaita ja väistellä koko ajan ettei nyt ui toisen liiveihin. Ihan kiva silleen.

Väsyneet matkailijat

Muutama muukin

Osta hyvä paituli
Itse PhiPhillä oltiin parisen tuntia. Varmasti kiva mesta, mutta tuossa ajassa ei siitä saanut irti mitään muuta kuin helvetinmoisen kuumuuden ( 37 pojoo,) järkky määrä populaa ja hirvee paskan haju. En mie tiiä, oonks mie vaan niin erakkoluonne, mutta mua ei hirveesti sytytä tällaiset joukkokohtaamiset.  Joo, on kiva nähdä mestoja, mutta en jaksa sitä ryysäämistä ja helvetinmoista härdelliä ympärillä. Sama se on näillä rantakaduilla. Vaikka kuinka yrittäisin nautiskella, maassa maan tavalla ja silleen, niin en vaan jaksa sitä hirveetä huutoa ja repimistä: "Terveterve, mita kuulu, tule hyva puku!"

Löysin kuin löysinkin rauhaisan ravintolan tästä huudeilta. Vallan ollaan veden äärellä, joku sellainen tekoallas tai jotain. Mut enivei, kivat valot, hyvät musat, ilmastoitu ja autfitti kohdallaan. Ruoka oli ihan jees, eihän täällä huonoa ruokaa saa mistään. Mutta se palvelu, voi tsiisusmaaria, en paremmin sano. Täällähän pitää puhua sitä tönkkö enkkua, mitä minä handlaan erittäinkin hyvin. Toistat vain yksittäisiä sanoja,  näytät vielä elekielellä ja toistat vielä. Ja vielä. Kerta vielä.

Restorantin valot
Eilisen illallisen aikana tapahtunutta. Ja kerron vielä, että paikka ei ollut mitenkään tupaten täynnä ja henkilökuntaa oli enemmän kuin muurahaisia keossa. Alkuruuaksi tilasin tomaattileivät ja katkarapusalaatti. Tuketer. Toistan tuketer. Toistan tuketer. Eivät sit tulleet yhes. Tulivat erikseen. Juomat jouduin tilaamaan kolmesti. Mutta ateria aikana minulle tarjottiin kaksikin kertaa muiden asiakkaiden juomia. Pääruokana tilasin merellisen grillivartaan ja kaveriksi paistetut nuudelit. Mielellään yhtäaikaa pliis. Jouduin pyytämään nuudeleita kolme kertaa ja ne tulivatkin noin puoli tuntia sen jälkeen kun olin lopettanut ruokailun. Laskua jouduin pyytämään kahdesti, enkä edes viitsinyt tarkistaa oliko se oikein. Maksoin pois.

Seurasin sitä touhua ja kaikissa pöydissä oli samaa ongelmaa. Olen saavuttanut zeniläisen rauhan, mulla ei ole kiire minnekään, eikä mun hermoja kiristä. Mua tää lähinnä huvitti. Hommahan menee niin, että paikassa on aina ne varsinaiset tarjoilijat ja sit ne pikkupikku tarjoilijat. Varsinainen mama käskytti alaisiaan ja itse sekoili tilausten kans oikein urakalla. Mie en sit tiiä, mutta nämä alempiarvoiset eivät ymmärrä ihmiskieltä. Sori, mut jotenkin tulee mieleen, että onks hyö ihan täysillä mukana? Vaikka näytät olut pulloa ja sen jälkeen itseäsi ja sanot one singha. Vähän niin kuin mii tarzan, juu tsein. Niin ei mene perille. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa tai sitten ei mitään.

Vera Aloeko
Maassa maan tavalla, en mie sillä. Ja lomallahan täällä ollaan, ei sen niin nugaata. En todella vedä hernettä nenuun, mutta olisi ihan helvetisti tehnyt mieli tarttua puikkoihin. Jakaa kaikille omat asemat ja laittaa homma pelittää. Mua jotenkin kävi sääliksikin se touhu. Mama pyyteli koko ajan sorisoriverisori ja hymyä tulee pyllystä asti. Tuonkin asian voisi vaan tehdä niin paljon helpommin. Ihan turhaa sekoilua.

Aikaero ei ole vieläkään jättänyt rauhaan. Sanotaan, että siihen menee yhtä monta vuorokautta kuin aikaero on tunneissa. Eli siis viisi päivää. Pitänee paikkansa kohdallani. Nukun miten sattuu eli on vaikea saada unta ja on vaikea herätä. Väliäkös tuon, lähden tästä altaalle makoilemaan. Se on ainut oikea vaihtoehto viettää tätä kuumuutta. Hullukaan tuonne kylille lähde. Iltapäivällä olisi kuumakivimassage ja illaksi voisi lähteä ostarille shoppailee.


6 kommenttia:

 1. Nooh, maassa maan tavalla :-)
  Sekaisinhan ne menisivät, jos joku -sinä-menisi sinne laittamaan homman pelittämään. Ihan liian nopeaa ja suoraviivaista toimintaa sinne :-)
  Ja hei, täällä sataa vettä ja on sysipimeää ja synkkää. Eli ei tipu sympatiaa sinne lämpöön ja aurinkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Se on vain jännä, että täällä tuollaisen hyväksyy, se kuuluu heidän palvelukulttuuriin, mutta ei menis euroopassa läpi.

   Juu, joka solulla imen valohoitoa. Kyllä mulle viikko tätä lystiä riittää vallan mainiosti. Koti-ikävähän tuo alkaa jo pikku hiljaa olla :)

   Poista
 2. Kai ostit Ukolle ja ittelles paitulit :D?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi ihan paitulit roikkuu sinne rekkiin. Mutta neljä käsikorua ostin, kun halavalla sain. Semmoisia nahkaisia punottuja :)

   Poista
 3. Hahaha, hieno kuvaus siitä perusmeiningistä lähes kaikissa ravintoloissa noissa Thaikkulan lomakohteissa. Joo, täällä ei menis läpi kyllä se sekoilu mitenkään. Mulle jäi viimeks pikkasen huono maku niistä rantapaikoista kun sain yhdestä ruokamyrkytyksen. No oma vika jos menee sellaiseen jossa on vain kaksi muuta asiakasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuotahan se on melkein kaikissa paikoissa. Tänään menen Katalle, siellä hyvä mesta Boathouse Wine&Grill. Viimeksi ainakin palvelu ykkösluokkaa ja sapuska myös.

   Niinhän se menee, missä eniten ihmistä, menekki kova ja ruoka toivottavasti myrkytöntä. Vaikka ne kälyset katukuppilat näyttää ihan hirveille, niin niissä pöperö usein puhtainta. Kuulemma...

   Poista