23.8.2013

Elämys Estonia

Ei. En ole Robbien jalkavaimona maailmalla. Täällä törötän möksän terdellä ja haaveilen paremmasta. Yhtä kokemusta rikkaampana ja nyt voin kuolla rauhassa. Olen nähnyt Robbien livenä. Huikee consertto, huikee jäpikkä. Ei voi muuta kuin ihmetellä ihmisen karismaa ja sitä, et kuinka yksi herrahenkilö saa sellaiset massat liikenteeseen. Tallinnan laululavalle oli kertynyt muutama muukin ihmettelijä. Meitä oli kuuskyttuhatta ja suomesta peräti kakskyt. Ou jee. Yleensä mua ahistaa tuollaiset joukkokohtaamiset, mutta tuolla järjestelyt veri okei ja muutama viini ja skumppa auttoi asiaa. Ei ahistanut ollenkaan. Jorasin koko setin kuin pikkuinen lapamato. Väliin huutelin: " Robii, Ai lav juu!" Vanha mies tällälailla höperöityy. Ihan tuli nuoruusajat mieleen. Silloin kohteena oli vain Baycityrollers. Kaiketi mussa asuu joku pissisgeeni. Oih, Robsu, näkisinpä susta edes märkiä unia...

Mukaan vaan

Siellä hän on

Minä ja muutama apina
Reissu oli muutoinkin oikein mukava. Noh, keskiviikon daagenefter olisi voinut jäädä väliin, mutta tiistain pistäydytään vain yhdellä, oli kyllä kärsimyksensä arvoinen. Saavuttuamme Tallinnaan, nautittiin rentouttavat hoidot ja hieronnat. Lilluttiin hetki Spaassa ja siitä sitten laittautumaan. Lihavasta ei tehdä hetkessä hoikkaa ja arvelinkin, että mä olen lihonut enemmän kuin Robsu. Siinä kaiketi syy, miksi meille ei suhetta syntynyt. No mut joo, pirssi alle ja syömään ravintola Boccaan. Hyvä ruoka, kaunis miljöö ja palvelukin pelasi. Lähes ten points. Siitä konserttiin ja illaksi vielä retkuilemaan yökin kerhoon. Taisi kello olla jo aika paljon, ennen kuin pääni tyynylle kallistin. Seuraavana päivän tsekkailin mestoja, ja istuin terdellä ihmisiä ihmettelemässä.

Tallinnan tyttö

Kupponen kahvetta
Kyllä Tallinna on kovasti muuttunut. Edellisestä kerrasta on about kaheksan vuotta ja hurjasti sinne on rakennettu. Uusi ja vanha kohtaa aika jyrkästi, mutta pidin kyllä näkemästäni. Toivottavasti eivät pura kaikkea vanhaa pois. Se on jännittävä yhdistelmä. Ruokaravintoloiden ja kahviloiden määrä on varmasti tuplaantunut ja toden totta, hyvän näköisiä paikkoja. Eestiläisillä on estetiikka kohdallaan ja design on upeaa. Tallinnaan voisi mennä niin, että viettäisi siellä muutaman päivän. Varmasti tekisi löytöjä. Käsityöt ovat jotakin muuta kuin takavuosien villapaidat ja pitsiliinat. Upeita juttuja, mutta aika hinnakkaita.

Mitäs nyt? Kaunis kirpeähkö aamu. Reissu teki hyvää, olihan se tälle vuodelle ensimmäinen. Siksikö niin antoisa? Kyllä ihminen tarvitsee maiseman vaihdosta. Uusia paikkoja, ihmisiä ja kokemuksia. Eipä tässä hätäpäivää. Lokakuussa London ja jouluksi varasin Thailandian. Nyt on kiva mennä tattimetsään. Härdelliviikon jälkeen, se on mannaa riutuneelle sydämelle. Hei, ystävätär oli jo poiminut kiitettävästi herkkua. Nyt niitä tulloo! Kiitos luoja, kiitos metsänhenki!

P:S Muutama foto kännykällä. Laatu on mitä on.

6 kommenttia:

  1. Tässä nähdään, että mikään ei sittenkään oo ikuista. Vannoin näet noin 40 vuotta sitten, että Baycityrollersien Ian on mun ainoo tosirakkaus, jota palvon maailman tappiin :). Mutta johonkin se vaan katos toikin true love. Mahtaako ukkeli olla hengissäkään.

    Varmasti huikee tunnelma, vaikkei Robbie suosikkeihini kuulukaan. Tallinnasta kyllä tykkään, mutta vielä enemmän tykkäsin ennen euroaikoja, kun kaikki oli vielä edullista. Nyt ei oo mikään. Ei varmaan edes ne peruukit, joita mulle kaupantädit aina tyrkyttää, kun ohi kävelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, mun rakas oli Erik. Outoo, silloin en vielä tajunnut, että voisin olla gay, kun niin hänen perään vouhkasin. Olin vain outo ja pieksettävä kylillä.

      Ei oo Tallinna enää edukas. Ulkoruokinta toki halvempi kuin suomessa. Mulle kauppasivat nuuskaa ja viagraa. Miksiköhän?

      Poista
  2. Robbie on ihana. Hän niin kauniisti lauloi mulle 2003 syksyllä Hartwall Areenan lavalta. Melkein läksin mukaan, mutta en ihan.

    Oi ihanaa, kun joku muukin on ollut BCRfani. Mulla oli farkut ja puserot koristeltu skottiruudulla ja miellä oli kavereiden kanssa bändi, joka soitti kaikkissa koulun jutuissa BCR:ää. Siis musiikki tuli nauhalta ja me vaan oltiin soittavinamme. Mä oli Derek ja hakkasin pahvirupuja mäsäksi. Vaikka Leslie oli mun THE ONE. I only wanna be with you.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Robbie on IHQ!

      Mulla oli kaikki releet myös ja huone tapetoitu kuvilla. Voi taivas, oli se ihanaa...

      Poista
  3. Uh, mikä määrä ihmisiä!! Varmasti oli tunnelma kohdillaan.
    Sinähän olet päässyt reissun makuun, tuosta talvireissusta Taikkuihin olen kade ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli paljon populaa, mutta mulla ei ahdasta. Näin vain Robbien ;)

      Joulumatka on hyvä lääke kaamosmasennukseen.

      Poista