14.7.2013

Juhlin enkä muuta voi

Harras pyhäaamu on saanut hämäyksen. Tuntuu ihan toiselle, sillä tänään tulee kesävieraita, eikä meillä ole tarkoitus pitää rukouspiiriä. On ajatuksissa laittaa jalalla koriasti. On hyvä, että saan tänne ihmisiä ja tapahtumaa ettei kenenkään tarvitse lukea iltapäivälehdessä järkyttävästä moottorisahamurhasta Lähdejärvellä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan, kröhömm... Hiukkasen alkaa olla oireita siitä, että ollaan oltu yhdessä lomalla. Mutta huihai, en anna asian vaivata pientä päätäni vaan laitan kukkamekon päälle ja otsalle kiharat. Se on rairai...

Siinäpä muutama pottu jos muukin
Eilinen oli sellainen puuhastelen tässä, kun en muutakaan voi päivä. Ei mittään tähellistä. Tyhjensin paskahuussin, siivoilin pihaa ja kitkin ryytimaan. Kannoin kaupasta kassitolkulla ruokoo ja juomoo ja esikäsittelin kaiken minkä pystyin. Hyvä pitoemäntä aloittaa juhlien valmistelun ajoissa, ettei tule tulenpalava kiire. Mie se kyllä tykkään kemujen laittamisesta. Kaikki se suunnittelu ja tohotus on mukavaa, kun ei ole a) väsy b) on aikaa c) se ei ole pakkopullaa. Onhan meillä kemuja omallakin porukalla, voi veikkosella, harva se ilta. Mutta nämä tämmöiset yhden yön kesävieraat ovat niitä, että laitetaan illalliset viidellä lajilla ja vuosikerta kuplilla. Tässäpä illan menyy.

Alkupalat
- Graavisiikanapit
- Vesimeloni

Keittiötervehdys
- Kylmä kurkkukeitto

Alkuruoka
- Kanavartaat salaattipedillä, valkosipulileipäset

Pääruoka
- Entrecote, tomaattiperunavartaat, kanttarellikastike
- Keitetyt pavut, kesäkurkut

Juustot

Jälkiruoka
- Martan mansikkayllätys
- Espresso, mustikkapiirakka ja vaniljakastike

En tiiä, onko tyhmää laittaa tänne menyitä, mutta minusta niitä on aina kiva katsoa. Ja jos vieraatkin sattuu lukemaan, niin onhan se kiva, että tietävät mitä tuleman pitää. Ja voihan näistä olla sekin hyöty, että joku saattaa saada ideaa omiin kesäjuhliin. Eli postaan, olkoonkin tyhmää.

Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä piipahtaa Heinolan suunnalla. Siellä varmaankin on yhdet kesäjuhlat. Hyvä, että tulee liikehdintää. Siinä yhteydessä voisi leikkiä turistia piäkaupungissa. Tunnen itseni ja nyt on aika saada muutakin äksöniä kuin möllöttämistä tässä terdellä. Lajinsa ja aika aikaansa kutakin, sano.  Olenhan mää jo kerennyt meditoida, ajatella, rauhoittua ja  kypsyä kuin melooni. Kohta alan olla turhankin kypsä, sellainen mätä hetelmä.

Nyt en enää malta, on laitettava torttua uuniin ja imuria voisi nurkissa pyöräyttää. Ukkorähjä saa mennä kaivolle ja poimii kesäkukkia kattaukseen. Voìla, tästä se lähtee!

4 kommenttia:

  1. En ole keitto-ihminen, mutta kylmä kurkkukeitto kuulostaa ihanalle!Laittaisitko reseptin, jos jaksat? Aurinkoista juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein keiton ensimmäistä kertaa ja ainakin vieraille maistui. Helppo kuin mikä. Yritän postaa reseptin vaikka oon hiukka huono niissä. Oon sellainen säveltäjä...

      Poista
  2. Eipä haittaa, vaikka laitat menyytä tännekin. Kuola valuen luin, mitä herkkuja aiot pöytään kantaa. Sähän olet tosiaan kuin paraskin pitokokki kuuden tähden raflasta. Hianoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :)

      Ilta meni loistavasti ja ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Jäi mustikkatortut syömättä, niin oltiin täynnä. Mutta sehän ei haittaa mitään, sillä nautittiin torttua aamiaisella.

      Poista