5.4.2013

Syntykäämme ihmisiks

Humpsista! Kylläpä tämäkin viikko hurahti. Ollaan fraidei-illassa ja kokonainen wapaa viikendi edessä. Olin niin tormakka, että tein viikkosiivouksen jo torstaiaamupäivänä. Nyt ihan vaan rilax, ja onneksi on aikaa päivittää tänne kuulumisia. En siis siivoo, pientä järjestelyä lukuunottamatta. Juu, aikataulu on nykyään täytteisempi ja postaukset eivät ole enää päivittäisiä. Sorgen siitä. Mut nyt, istun tähän ja annan tulla antaumuksella. Laitoin voicenkin tallennukseen, että saan tänne höpöttää. Ukkorähjä on taas omilla menoillaan. Rauha. Rauha.

Stokkalla. Ihan oikee seinä.
Kaunit kodit ilmestyi tänään. Kauheeta, taasko mä jauhan täällä tästä? Juu, juu, koska olen tietenkin niin innoissani. On kai sanomattakin selvää, että näin urani alussa, tämmöiset lehtijutut ovat tärkeitä. Ja kyllähän se tuntuu ihan helvetin hyvälle, kun saa hiukka tunnustusta ja oikein kansikuvan kera. Ei pidä olla liian vaatimaton, mutta päähän ei saisi nousta se keltainen nestekkään. Kyllä tässä nöyränä työn edessä mennään. Ja olenkin rilirilihäpi, että saan olla mukana tämmöisessä. Tämä kaikki on taas poikinut sen, että minua on pyydetty kirjoittamaan omaa palstaa pariinkin julkaisuun. Sehän on juuri sitä, mistä olen haaveillut!! Nyt vain täytyy miettiä, minne, kenne ja kulle? Tilanne on lähes huumava, ja arvanette, että joku on pikkasen innoissaan ( lue; onnesta sekaisin.)

Tästä kaikesta minun kuuluu kiittää myös opinahjoani ja opettajiani. Olen niin tyytyväinen, että loppuviimeksi tulin hakeutuneeksi Sisustusakatemiaan. Asiansa osaavat opettajat Heidi Sysimiilu ja Sonja Ikonen, antoivat minulle kaiken sen, mitä alasta tietävät. Sain avaimet toimia suunnittelijana, tosin monta lukkoa on vielä avaamatta. Työ tekijäänsä kouluttaa, sano. Se kyllä pitää paikkansa, mutta ilman mahtavia oppeja, en olisi tällä tiellä, mitä nyt kuljen. Sonja sai aikaan lehtijutun, ja Heidi teki kaiken tämän mahdolliseksi. Ymmärtänette varmaan, jos sanon olevani hurjan kiitollinen? Jos kenessä heräsi ajatus, että josko minäkin, olisko minustakin? Salaa olisi haaveillut, että tahtoisin sisustussuunnittelijaksi. Kannustan tekemään valintoja, ja tärkeitä päätöksiä. Meillä on vain yksi elämä. Minä ainakin oli koulutukseen hurjan kiitollinen ja voinkin sitä suositella. Go, Go!

Ethän haiskahda, rakkaani!
Olenko mä jotenkin epänormaali, jos mua ällöö noi intiimiasioiden mainokset? Töllössä mainostetaan, kun naishenkilö hinkkaa alapäätä puita vasten, hiiva hilluu piipissä. Ikääntyineillä lirahtaa pisut pöksyyn ja siihenkin on olemassa omat mainokset, tenat vaan pöksyyn ( tämä ei välttämättä ole allekirjoittaneellekkään vieras asia.) Puhumattakaan niistä lukuisista tampoonimainoksista. Nehän ovat suorastaan veristä pornoo. Not mut joo, nyt bussissa oli mainokset siitä, minkälaisen hajujäljen jätät käydessäsi toiletissa. "Jätä jälkeesi hyvä tuoksu!" "Mikä on sinun WC-tuoksusi?" " Vaara ohi, täällä tuoksuu tropiikki!" Mua nyt ei vaan niin hirveesti kiinnosta, mille esim. sun aamutuotos tuoksahtaa? Eikö joku asia voisi olla pyhä? Vai onko nyt näin, että entisestä, vapaamielisestä elämän rakastajasta, on tullut ahdasmielinen ja katkera keski-ikäinen ureavammainen valittaja. Vanha ukko. Kääpä. On hyvä, että vakavista asioista puhutaan, mutta eiks noita vois jotenkin hiukka himmailla?

Ja taas aika loppui. Kyllähän minä olisin tässä näpytellyt, mutta viikon uskonnollinen pyhärituaalisuus odottaa toteutumistaan. Suomalaisittain sitä kutsutaan saunomiseksi ( vuoro klo:21). Yritin näköjään taas olla kauheen erikoinen sanavalinnoissani.  Sauna on aina sauna. Siellä annetaan synnit anteksi, pestään paikat, sheivataan ja synnytään uudelleen. Ihmisiks.

10 kommenttia:

 1. Käy kurkkaan mun tän päivän jutun loppu :)

  VastaaPoista
 2. Kävin tuolla Annukan blogissa jälleen tänään höpisemässä ja sitten... Löysin itseni täältä. Tiedätkö, jäin koukkuun. :D Enkä mä pääse enää lähtemään täältä pois. Kiitos Annukka, että vinkkasit tästä ja kiitos Maketsu - upeeta mahtavaa, jatka samaan tyyliin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! On aina kiva saada uusia lukijoita :)

   Täällä jatketaan!

   Poista
 3. Annukka:
  Ei menisi Suomessa läpi koukuttiMitä tapahtuu osassa 3? Toivon siis jatkoa.
  Maketsulle onnittelut palstatilasta!!! Olet sä aikamoinen :-)
  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Toivon, että tulevaisuudessa saan tehdä sitä, mistä nautin eniten. Kirjoittaa, sisustaan ja mitä vielä? Rakastaa elämää, kai.

   Poista
  2. No kiitos nyt vaan kauhian paljon anonyymille jatko-osan toivosta. Eiköhän se joskus ilmesty :)

   Ja sua Maketsu joudun nyt tällä kertaa vähän syyttämään. Menee meinaan pikkuveski remonttiin sun ja sun Kauniin kotis takia ihan kohtsillään :). Tekijänä aion olla ihan minä itse. Kääk. Hyvä siitä tulee, eiks tuukkin?

   Ja kiva, kun sait kaks kivaa uutta lukijaa. Tiedän, että ovat mukavia ja näppäriä molemmat :)

   Poista
  3. Jep, jep. En tiedä, muistanetko rempastani, että maalasin kylppärin ja veskin ällölaatat laattamaalilla. Toi tumma harmaa laattaa on siis maalattu. Aika näppärästi se kävi ja on suht edukasta versus uusi laatta. Ja blingblingiä pittää olla. Irto kakka ( uups) paremmin...

   Uudet lukijat on tervetulleita, kiitos siitä.

   Poista
 4. Kävin kauppareissulla ja käteen jäi myös huhtikuun Kauniit kodit. Syvennyn siihen viikonloppuna oikein ajan kanssa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juppe on lehdessä niin söpö.
   Viikonloppuja myös sinne tai siis nythän on jo sunnuntai...

   Poista