13.2.2013

Paavista heinäpaaliin

Istuin partsilla röökimokkailee ja ihmettelin tilitanttien raivokasta tiittaamista. Kiihtyykö konsertti siksi, että ovat jo vailla kevättä? Ulkona on lämmin ja se on lupaus paremmasta. Jos mä olisin talitinttinen, varmaan jodlaisin aivan simona. Tää on joka vuosi sama juttu. Helmikuussa alkaa lumikinokset ottaa päähän ja haluaisi jo viritellä partsille narsissikevätvuokkonen puutarhaa. Keväisen berberin tahi ulsterin, mikä lie, voisi kaivaa naftaliinista ja mennä rantsuun nuolee tötteröö. Mennä sekaisin keväästä, auringosta, kärpäsistä ja kukkasista.

Mulla on poikkeuksellisesti veepee tänään. Tämmöinen yllättävä joutilaisuuden mahdollisuus saa minut ahdistumaan. Se on kuulkaa syntiä. Juuri blondatussa pikku päässäni pyörii eräskin toimintasuunnitelma. Mitä kaikkea hyödyllistä onkaan tehtävä, kun on frii! Syntinsä saa anteeksi sovittamalla, joten... Aioin pestä keittiön ikkunan sekä pyykkiä, leipoa kakkuja, tekstailla ja sommitella juttuja, parveketta voisi kevät ehostaa ( WTF ) ja mitä vielä? Voi veikkosella, kyllä laiska töitään saa luetelle. Kyl mie aina tekemistä löydän.

Enää kaksi yötä ja Ukkorähjä pääsee piinastaan. Uusi tulokas saapuu perheeseen. Täytynee myöntää, että tämä merseedesbents on odotettu ja hedelmällisyyshoidoilla aikaan saatu. Ukkorähjä on parikin kertaa käynyt viilistelee Veholla. Juu, kyllä. Hän käy siellä koeistumassa ja sieluni silmin näen, kuinka käsi levollisesti hyväilee Mesen nahkapenkkiä. Eilen hän innostuneesti kertoi, kuinka tulokkaassa on huomiovalot ovenkahvassa ja siinä kyynärtuessa. Minä leikin innostunutta ja kyselin tietysti lisää yksityiskohtia. Meillä on suuri päivä perjantaina! Ukkorähjä ottaa sen töistä vapaaksi. Saa siten rauhassa tutustua tulokkaaseen ja voi, kuinka odotankaan sitä hetkeä, kun hän tulee hakemaan minut duunista. Sitten mennään koeajolle, ajetaan tuhannen rantatietä kotio. Mulla on kiljuva nälkä ja väsy, kenties vielä pissahätä. Tahtoisin jo suorinta tietä kotiin, mutta koeajo on käytävä läpi. Totta kai.

Tiedotusvälineet kautta linjan tiedottavat tätä järkyttävää uutista Paavin erosta ( pitääkö Paavi kirjoittaa isolla, vai riittääkö pieni pee, paavi. Paavi - Jumala. On se isolla. Iso mies, sori.) Mie oon taas älytön tollo, mutta en ymmärrä miks moinen haloo? Käppänä on jo ikäihminen ja haluaa jäädä eläkkeelle. Kunto ei kestä enää jeesustelua ja musta se on ihan reilua, että antaa taivaspaikkansa nuoremmille. Eipähän toikkaroi tuolla parketeilla ja puhu läpiä päähänsä. Niin kuin se edellinen muumio. Oli karmeeta kattoo sitä kohellusta, kun epätoivoisesti yritti olla hengissä ja ajantajunnassa mukana. Paavin virasta ei erota. Se on sensaattio. Whai? Jäähän muutkin ihmiset eläkkeelle. Ai niin, Pave ei ole ihminen. Hää on jumalanolento.

Nyt mää alan viettää vapaata. Hetkinen, mikä on vapaa? Miksi aika töissä ei ole vapaata? Samaa aikaahan siinä eletään. Aikaa yleensä. Kuinka aika voi olla vapaata silloin, kun ei ole töissä. Eihän mua kukaan siellä vangitse. Ei vapaata vangita voi, lauloi joku turkkatepponen tahi jyrkkämalinen. Ihan kuin työ olisi joku vankila ja koti vapaa laidun. Antaa olla, kohta tää menee ihan lehmästelyksi. Laitumet ja tallit, heinäpallit. Siis heinäpaalit. Onko muuten enää olemassakaan heinäpaalia? Maatalous on niin koneellistettua nykyään, että tuottaneeko enää heinäpaalia. Jos nekin on jotain tehorehuu. Voi, voi, kyl maar kaikki oli ennen vanhaan niin paljon paremmin...

6 kommenttia:

  1. "Eipähän toikkaroi tuolla parketeilla ja puhu läpiä päähänsä. Niin kuin se edellinen muumio. Oli karmeeta kattoo sitä kohellusta, kun epätoivoisesti yritti olla hengissä.."

    Onneks ehdin nielaista noi kaffet alas ennen kuin pääsin tähän asti. Aijjumaliste, kun sai nauraa röhöttää naapuritki hereille! Ohjaan ne sun blogiin, jos tulee valituksia.

    Kauko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan, kaikki jumalan hylkäämät! Otan vastaan valitukset kuin Paavi ;)

      Poista
  2. Ne valkoiset traktorinmunat pellonlaidassa ovat nykyajan heinäpaaleja.

    Paavi-raasu ei saisi jäädä eläkkeelle, kuolla pitäisi virkaansa, että pääsisi taivaaseen. Taijjotain. Roomalaiskatolinen maailma menee sekaisin. Me muut voimme vain ihmetellä, että millaisen reliikin ne seuraavaksi valkkaavat puhumaan paskaa ehkäisystä, homoseksistä ja evoluutioteoriasta. Voi heitä, sääliksi käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outo virka koko Paavi. Yks vanhahko kääpä nostetaan jalustalle kuin Jumala. Ja vielä niin seniili ajatusmaailmaltaan.

      Poista
  3. Buahaha :D. Mahtava pakollinen koeajo. Mää niin ymmärrän sua :).

    Hyvää ystävänpäivää sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna se sitten tulee!

      Ystävät sullekin!

      Poista