28.11.2012

Vaille viis

Ei tule uni ei. Melkein kävi vitutuksen puolelle, kun herättyäni vilkaisin kelloa. Vaille viis. Kiitti. Edessä pitkä päivä. Ensin lekurille ysiltä ( mikä aika, fuck!) ja siitä suoraan duuniin. Himassa vasta kasilta. Hirmukiva, jettejette. Mut turha unettomuudesta on hernettä nenuun vetää. Sitä pitää ajatella voimavarana. Olla silleen positiivisesti varautunut, niin siitä ei tule ongelma. On ihanaa herätä ajoissa. Eikä toi uni olisi enää maistunutkaan. Ei niin.


Vanha ja viisas tietäjä sanoo, että ilmassa on talven tuoksu. Se on tulossa ny. Vielä ei valkoista huttua näy, mutta kaivakaa vain ne lapikkaat esiin. Lunta on tulossa. Ankara, kylmä ja pitkä talvi on edessä. Hyvä, jos hengissä siitä selviämme. Tekeekö lumi joulumielen? Kyllä se puhtaudellaan saa aikaiseksi viattomuuden. Sen lapsenomaisen tutinan puntteihin. Oi joulu, oi kuusipuu. Laittaisinko kuusen tänä vuonna?

Desing-museo oli kiva eilen. Eipä ole ajatellutkaan, kuinka paljon ihmisten elämä on muuttunut lyhyessä ajassa. Kuinka elämisen toiminnot ovat aivan eri kuin parikymmentä vuotta sitten. Aika ennen tietokoneita, kännyköitä ym. sälää. Lopuksi askartelimme työpajassa palasen unelmien asuntoa. Kyllä, kyllä, leikattiin ja liimattiin. Oli hauska. Minä tein pilvenpiirtäjän katolle unelmien kylpyhuoneen. Poreamme ja silleen. Lattia oli timanteista. Se on muutoin jännä, kuinka aikuinen ihminenkin innostuu käsillä tekemisestä. Kaikki oli tohkeissaan. Suosittelen kaikille. Askartelupiiri pystyyn. Nyt porukalla niitä jouluenkeleitä väsämään. Hopi, hopi!

2 kommenttia:

  1. Leipasepa piparkakkutalo tai pari ja sisusta ne, olis kiva nähdä millaiset unelmat tekisit. :-)

    VastaaPoista