25.7.2012

Perhosen pusuja ja pihisevää sumppia

Rauha on laskeutunut Lähdejärvelle ja elo on taas arki. Vieraat lähti eilen illalla ja pirtti on niin hiljainen. Martta kerää välillä voimia, huilataan pari päivää ja sit onkin loman viimeiset kemut. Naamakirjassa sain jo kommenttia et eloni on yhtä juhlaa. Vituttaakohan se jotakin. Pitääks sitä himmailla eetterissä, ettei ihminen tule kateeks. Aina sillä on juhlat ja taas ne syö sitä kaslerii...

Aloittakaamme

Ilmassa on...

Valoa kansalle joka pimeydessä...

Suolaa, suolaa enemmän suolaa
Martan sumppi pihisee oli onnistuneiden juhlien hassu slougani. Hah, kylläpä revettiin, kun iltahämyssä tarjoilin vieraille mokkoo mutterista ja tuumasin ( tai joku tuumasi): " Kylläpä se Martan sumppi pihisee!" Nämä ansosiaaliset välipäivät saa aikaan sen, että on ihanaa olla ihmisten tykö, höpötellä ja hassutella. Saunottiin oikein vihtojen kera, istuttiin iltaa ruuan ja juoman parissa. Sellaista parasta loman viettoa. Kohta alkaa arki ja ankara elämä, nyt on aika nautinnon. Kyllä se tylsyys sieltä tulee... Mut tässä illan menyy.

Juustoillaan

Maksaillen


ALKUPALA

- Kanttarellipiirakka salaattipedillä

ALKURUOKA

- Juustoja ja salamia
- Maalaisleipä, artisokkavalkosipulipyre

PÄÄRUOKA

- Grillattu maksa, paistettu pekoni
- Kukkakaaligratiini
- Tomaattisipulisalaatti
- Puolukkasurvos

JÄLKIRUOKA

- Moccapannacotta ( Yllätys, yllätys.)

Olen nyt tehnyt joka kemuille jälkkäriksi ton pannacotan. Sen saavuttaman suosin vuoksi ja myös siksi, että se on helppo duunaa. Ohjetta on pyydetty, tässä näin.

MOKKAPANNACOTTA

0,5 l kuohukermaa
1 dl Multi hyytelösokeria
1 tl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Laita aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehahtaa n. 3 - 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna hetki jäähtyä, kaada tarjoilumaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Laita tarjolle marjojen kera, päälle Cape-siirappia loraus. Siitä kiva, kun voi tehdä valmiiksi, on suht näyttävä ja harmiton syötävä.

Eilen vaalittiin perinteitä ja käytiin porukalla syömäs Hangossa. Ravintola Origon Saaristolaispöytä on yksi parhaista ja tämä makumatka tehdään joka kesä. Ukkorähjä oli pettynyt, kun siian mäti oli vaihtunut halpaan kirjoloheen. Ehkä se palvelu ei ollut niin ripeää kuin aikaisemmin ja suklaakakku maistui rasvaiselle. Mut oli hauska pikku reissu ja perinteitä pitää vaalia.

Kaunis perhonen pörrää tässä ympärillä. Onko vallan rakkauden lähettiläs. Menee välillä pois ja tulee uudelleen. Tuollainen tumma hipiäinen, kauniilla pilkuilla. Onko jonkun edesmenneen hyvä henki, tulitko jotakin kertomaan? Perhoset ovat nättiä vaikka ovatkin alkuun rumia toukkia. Liihottelevat niin kauniisti ja niitä kohtaan on helppo olla symppis. Uskokaa tai älkää, mutta se kävi antamassa mulle suukon!!! Istahti tohon olkapäälle ja tuli suulle. Jos se olisi ollut huoranperkele tahi paarma, niin olisi päässyt heti hengestään. Mutta noin kauniista on vain innoissaan ja hyväksyy suullekin tulemisen. Niinhän se menee tässä elämässä, kauniit voi tulla huoletta suulle. Jännä aamuepisoodi. Pitäiskö kokeilla Ukkorähjään? Liihottelen tonne kammarin puolelle ja annan suuta. Ei perkele, lättyyn saisin ja lujaa... Oih, tätä elämän kurjuutta.

6 kommenttia:

  1. Mikähän peeveli siinä on, ettei ihminen saisi tykätä hyvästä olosta? Ja ettei ainakaan saisi nauttia, mistä nyt sitten haluaa nauttia? Ja ainakaan siitä ei saisi kenellekään mitään puhua! Pitäisi tajuta olla hiljaa, muuten piru nokkasee.

    Kyllä sitä arkea ja ankeutta riittää, jos sellaisesta tykkää (ja vaikkei tykkäisikään). Sitten on sellaisia ihmisiä, jotka tykkää tehdä arjesta juhlaa, tai ainakin nauttia siitä juhlasta silloin, kun on sellaisen aika.

    Antaa sumpin pihistä vaan! Kuplat ovat elämän suola.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, on olemassa vielä ihmisiä, jotka ymmärtävät juhlan päälle ja, että elämä on nauttimista varten. Välillä on ollut ankeaakin, nyt on myös minun vuoro nauttia. Jokaisella on siihen oikeus, kuten myös siihen, että ei halua nauttia. Jotkut tykkää olla myrkkymieli.

      Kiitos nautinnollisista sanoistasi, olet oman elämäsi huippu!

      Poista
  2. Kyllä Mymskä oli todellakin oikeassa. On niin paljon blogeja, joissa ahdistaa, puristaa, kiristää ja kusettaa. Joten on ihana lukea Martan nautinto-blogia! Siitä tulee aina hyvälle tuulelle, ja panee itsekkin miettimään, että maailmassa on niin monta ihanaa aisaa, joista kannattaa nauttia.

    Nyt tämä meinaa nauttia Mokkapannacotasta. Kiitos ohjeesta!! Vaikuttaa todella helpolta ja simppeliltä. Meillä mökillä appiukon 80vee päivällinen ihan perhepiirissä ja tuo käy jälkkäriski kuin nenä päähän.

    Jatka vaan Martsu ihkuttamista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentisi on juhlan arvoinen! Sain taas hyvän syyn ottaa lasillisen kuplivaa. Ai kauheeta, nyt on keskiviikko-ilta ja taas löytyi juhlan aihe ;) Nautitaan vaan porukalla, olemme ansainnet sen.

      Jälkkäri tekee susta illan kuningattaren. Suosittelen. Mansikat ja pensasmustikat sopii siihen erityisen hyvin. Hopi, hopi, siitä nauttimaan ja juhlimaan!

      Poista
  3. Sulla on aina niin ihanat menyyt! Niin kauniisti tarjottuna kuin paremman tason ravintolassa.Mä taidan syödä noi kuvat kun en saa kunnon aterioita itsestäni irti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, tykkään laittaa mutta välillä mennään kuule ihan tähteillä ;)

      Ruoka on Martan suuri rakkaus :)

      Poista