Aloittakaamme |
Ilmassa on... |
Valoa kansalle joka pimeydessä... |
Suolaa, suolaa enemmän suolaa |
Juustoillaan |
Maksaillen |
ALKUPALA
- Kanttarellipiirakka salaattipedillä
ALKURUOKA
- Juustoja ja salamia
- Maalaisleipä, artisokkavalkosipulipyre
PÄÄRUOKA
- Grillattu maksa, paistettu pekoni
- Kukkakaaligratiini
- Tomaattisipulisalaatti
- Puolukkasurvos
JÄLKIRUOKA
- Moccapannacotta ( Yllätys, yllätys.)
MOKKAPANNACOTTA
0,5 l kuohukermaa
1 dl Multi hyytelösokeria
1 tl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Laita aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehahtaa n. 3 - 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna hetki jäähtyä, kaada tarjoilumaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Laita tarjolle marjojen kera, päälle Cape-siirappia loraus. Siitä kiva, kun voi tehdä valmiiksi, on suht näyttävä ja harmiton syötävä.
Eilen vaalittiin perinteitä ja käytiin porukalla syömäs Hangossa. Ravintola Origon Saaristolaispöytä on yksi parhaista ja tämä makumatka tehdään joka kesä. Ukkorähjä oli pettynyt, kun siian mäti oli vaihtunut halpaan kirjoloheen. Ehkä se palvelu ei ollut niin ripeää kuin aikaisemmin ja suklaakakku maistui rasvaiselle. Mut oli hauska pikku reissu ja perinteitä pitää vaalia.
Kaunis perhonen pörrää tässä ympärillä. Onko vallan rakkauden lähettiläs. Menee välillä pois ja tulee uudelleen. Tuollainen tumma hipiäinen, kauniilla pilkuilla. Onko jonkun edesmenneen hyvä henki, tulitko jotakin kertomaan? Perhoset ovat nättiä vaikka ovatkin alkuun rumia toukkia. Liihottelevat niin kauniisti ja niitä kohtaan on helppo olla symppis. Uskokaa tai älkää, mutta se kävi antamassa mulle suukon!!! Istahti tohon olkapäälle ja tuli suulle. Jos se olisi ollut huoranperkele tahi paarma, niin olisi päässyt heti hengestään. Mutta noin kauniista on vain innoissaan ja hyväksyy suullekin tulemisen. Niinhän se menee tässä elämässä, kauniit voi tulla huoletta suulle. Jännä aamuepisoodi. Pitäiskö kokeilla Ukkorähjään? Liihottelen tonne kammarin puolelle ja annan suuta. Ei perkele, lättyyn saisin ja lujaa... Oih, tätä elämän kurjuutta.
Mikähän peeveli siinä on, ettei ihminen saisi tykätä hyvästä olosta? Ja ettei ainakaan saisi nauttia, mistä nyt sitten haluaa nauttia? Ja ainakaan siitä ei saisi kenellekään mitään puhua! Pitäisi tajuta olla hiljaa, muuten piru nokkasee.
VastaaPoistaKyllä sitä arkea ja ankeutta riittää, jos sellaisesta tykkää (ja vaikkei tykkäisikään). Sitten on sellaisia ihmisiä, jotka tykkää tehdä arjesta juhlaa, tai ainakin nauttia siitä juhlasta silloin, kun on sellaisen aika.
Antaa sumpin pihistä vaan! Kuplat ovat elämän suola.
Ihanaa, on olemassa vielä ihmisiä, jotka ymmärtävät juhlan päälle ja, että elämä on nauttimista varten. Välillä on ollut ankeaakin, nyt on myös minun vuoro nauttia. Jokaisella on siihen oikeus, kuten myös siihen, että ei halua nauttia. Jotkut tykkää olla myrkkymieli.
PoistaKiitos nautinnollisista sanoistasi, olet oman elämäsi huippu!
Kyllä Mymskä oli todellakin oikeassa. On niin paljon blogeja, joissa ahdistaa, puristaa, kiristää ja kusettaa. Joten on ihana lukea Martan nautinto-blogia! Siitä tulee aina hyvälle tuulelle, ja panee itsekkin miettimään, että maailmassa on niin monta ihanaa aisaa, joista kannattaa nauttia.
VastaaPoistaNyt tämä meinaa nauttia Mokkapannacotasta. Kiitos ohjeesta!! Vaikuttaa todella helpolta ja simppeliltä. Meillä mökillä appiukon 80vee päivällinen ihan perhepiirissä ja tuo käy jälkkäriski kuin nenä päähän.
Jatka vaan Martsu ihkuttamista!!
Kommentisi on juhlan arvoinen! Sain taas hyvän syyn ottaa lasillisen kuplivaa. Ai kauheeta, nyt on keskiviikko-ilta ja taas löytyi juhlan aihe ;) Nautitaan vaan porukalla, olemme ansainnet sen.
PoistaJälkkäri tekee susta illan kuningattaren. Suosittelen. Mansikat ja pensasmustikat sopii siihen erityisen hyvin. Hopi, hopi, siitä nauttimaan ja juhlimaan!
Sulla on aina niin ihanat menyyt! Niin kauniisti tarjottuna kuin paremman tason ravintolassa.Mä taidan syödä noi kuvat kun en saa kunnon aterioita itsestäni irti!
VastaaPoistaNo juu, tykkään laittaa mutta välillä mennään kuule ihan tähteillä ;)
PoistaRuoka on Martan suuri rakkaus :)