31.3.2012

Tappajaverhot

Hallelujaa ja Herralle kiitos! Olo tosiaankin tuntuu paremmalle. En tiedä, onko syynä nauttimani sinkki vai mikä, mutta noinkin äkäiseksi taudiksi, se talttui suht nopeaan. Ei tietysti pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa... Ja paskat, olen just niin onnellinen kuin minusta tuntuu. Mitä tässä himmailemaan. Olen kuullut, että tämän taudin kesto voi olla uusiutuva ja se rienaa ihmistä viikko tolkulla. Jos näin on, niin olkoon. Nautitaan nyt tästä hetkestä. Carpe diem, sanon ma.

Pari vinkkiä teille, jotka kenties kärsitte taudista tai olo tuntuisi sille, että tauti vaanii teitä. Ottakaa Sinkkiä, se vahvistaa luonnollista puolustusmekanismia ja myös lyhentää sairasteluaikaa. Itse ostin ko. ainetta luontaistuotekaupasta, vahvinta mahdollista. Ei siitä haittaakaan ole ja jos oikein kovasti uskoo, niin se toimii. Nimimerkillä elävä esimerkki. Olen rakastunut nenähuuhtelukannuun. Mahtava vekotin! Huuhtelen ontelot aamuin illoin ja saan sillä sen paksun, sitkeän liman pois. Tunne on huumaava. Tavallinen niistäminen ei auta, mutta ans kattoo, kun kannu huuhtoo, niin kyllä lähtee räkä liikkeelle. Ei tule tulehduksia ja paineen tunne helpottaa välittömästi. Kerron myös yhden Tohtori Janhusen salaisen aseen. Tupakki-ihmisenä flunssat menevät yleensä aina keuhkoihin. Yskin ne pihalle ja köhiminen saattaa pahimmillaan kestää viikko tolkulla. Oliko siitä nyt vuosi aikaa, kun mulla oli mainittu episodi päällä. Yleensä lekurit kirjoittaa niitä litku yskänlääkkeitä, joista ei juurikaan ole mitään apua. Silloin yskös oli niin paha, että sain astma ( kortisoni) piipun. Sillä olen saanut yskät todella tehokkaasti kuriin. Tämänkin taudin aikana tunsin, kuinka tauti painuu alas keuhkoihin ja kohta alkaisi se armoton yskiminen yötä päivää. Mutta ei, vedän piippua kaksi kertaa päivässä ja yskä on sellaista pikku köhimistä. Piipussa on vielä jämät tähteenä, mutta hommaan uuden heti varastoon. Tällä konstilla yskä ei pääse niskan päälle. Se on taivahan tosi. Musta olisi pitänyt tulla lääkäri...

En malttanut olla eilen koko päivää vaakatasossa. Pieni puuhastelu auttaa paranemaan ja saa jumittuneen kehon eläväksi. Nautin pakkaamisesta. Otin asiakseni lipastojen laatikot. Kävin läpi papereita ja heitinkin jätesäkillisen turhaa roskiin. Se on vapauttava tunne. Sulatin myös pakkasen ja pesin kaappeja. Hyvä fiilis hei! Vaihtelin myös viherkasveille uusia koteja ja heitin talven raiskaamia roskiin. Uuteen asuntoon ei vastaanoteta yhtään huonoa energiaa. Sain myös suoritettua heviurakan ja lajittelin parvekelaatikoista tyhjät pullot kierrätykseen. Hyi ja hui, sinne on ollut niin helppo heivaa kertyneet tyhjikset. Mikä oli saldo? Ei kestä päivänvaloo.... Mut rahaa niistä tulee, niillä hommaan uuteen himaan parvekelasit. Noh, en ihan, selvitin senkin asian eilen ja lasiheebo tulee ottaa mitat maanantaina. Huh, se on arvokasta lystiä noin isolle partsille. Siinä ei tonni, eikä pari riitä. Auts! Mut se on sijoitus tulevaan. Oliks vähä fiksu ajatus! Mie oon...

Käytiin eilen metsästämässä keittiöön laattoja. Yrittäkääpäs etsiä kirkkaan keltaista. Sellaista ei ole. Kaikki muut värit kyllä löytyy, mutta tätä ei. Miks mun aina pitää haluta sellaista mitä ei saa helpolla? Löysin Laattapisteeltä mosaiikkilaattaa, mutta siellä oli niin huono palvelu ( hidasta helvetti,) että en jaksanut jäädä venaa. Se taitaa jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi ja täytynee nöyrtyä joku päivä jonottaa. Hinnasta en tiedä, mut se oli kyllä aika jees. Sellainen sitruunan keltainen Lemon Gaylle. IHQ! Yksi vaihtoehto on välitilan lasittaminen, mutta se on aika tyyristä touhua. RVT:ltä löysin aikas mageen mustan laatan, missä oli sopivasti blingblingiä. Se on myös varteenotettava vaihtoehto. Saapas näkee mitä jalka tekee.

Mun on niin ikävä avantoo, että tekisi mieli itkeä. Kausi alkaa olla lopuillaan, enkä nyt pääse. Sekin vaikuttaa ihmisen olon tasapainoon. Hyytävä syleily kuuluu lähes päivittäisiin rutiineihini ja nyt on mennyt tosi pitkä aika ilman. Se ei voi olla vaikuttamatta. En uskaltanut saunaakaan eilen. Olen sisäisesti dirty. Joka viikkoinen saunarituaali on syntien anteeksi antoa ja sielun puhdistautumista. Mun riitit ovat hukassa ja näin ihminen joutuu kadotukseen. Ehkä mun täytyy olla itselle armollinen ja hyväksyä tämä poikkeustila. Hoidetaan remppa ja muutto, sen jälkeen voin asettua vaikka pakastimeen. Näin teen.

Tänään harjoitellaan työntekoa. Kevyesti. On helvetin ihanaa päästä duuniin! Iltapäivällä ostan verhot. Heräsin tänään verhoajatukseen. Olin ajatellut, että ne olisivat keltaiset ja turkoosit. Nyt olen hylkäämässä vahvaa ideaani ja haluankin valkoiset. Pientä ristiriitaa ja päättämisen vaikeutta havaittavissa, mutta luotan visuaaliseen näkymääni. Valkoinen on hyvä. Se on ihan mieletön. Piristeväriä ei saa olla liikaa. Muuten se tulee ja tappaa! Enkä tahdo kuolla, tahdon ELÄÄ!

4 kommenttia:

  1. Nää sun energiapurskaukset saa tällasen vanhan haahkan ihan hengästyneeksi vaikka vain niistä lukisikin. Lääh, puuh... :)

    VastaaPoista
  2. Nollis: Laiska töitään luettelee ;) Nyt on pakko painaa, et saa valmista. Onneks olen ihan innoissani ja levätään sit , kun on sen aika...

    VastaaPoista
  3. Sinkkiä olen syönyt minäkni, mtta ei ole tähän mennessä auttanut. Eilen oli pakko luovuttaa miltei neljän viikon raivokkaan yskimisen jälkeen (en tiennytkään että voi niin paljon yskittää, että alkaa oksettaa...) ja mennä lääkäriin. Antibioottikuuri napsahti. Toivottavasti tokenee sillä... ja töistähän ei voi olla pois, vaan pikemminkin kasvattaa ylityösaldoa...

    VastaaPoista
  4. Lumo: En tiedä, vaikuttiko sinkki vai mikä, mut selvisin aika vähällä :) Sairastaminen on syvältä! Yritä levät mahd. paljon!

    VastaaPoista