19.11.2011

Aaltoja

Menin nukkumaan ja samantien heräsin. Mihin tämä yö katosi? Kadotettujen öiden mysteeri. Istuessani eilen julkisessa liikennevälineessä tulin ihmetelleeksi myös valon mysteriaa. Pimeässä ajelimme kohti Espoon perukoita, keinovalot ainoana tuikkeena harmauden keskellä. Mutta mitä valo on? Mistä se voi syntyä, eikö se ole vallan ihmeellistä?Ajatelkaa, jos meillä ei olisi ollenkaan valoa? Kyllä olisi aika pimeää ja elämä sangen hankalaa. Googletin valon ( hah, nykyaikaa.) Ajatella, jos pimeässä vaeltava sielu voisi sanoa: " Googletin valon!" Enihau, palauttelin mieleeni joskus oppimani ( tyystin unohtaneena) ja tietolähde kertoi valon olevan sähkömagneettista aaltoliikettä. Niin tietenkin, sitä juuri. Jos asia vaivaa pimeää mieltäsi, voit ymmärtää valon täältä. Ihmeellinen on elämä ja valo. Ihana valo.

Valaisin itseäni eilen myös rasvakirjallani. Siinäpä vasta mielenkiintoinen opus. Helppo lukuinen ja täynnä tuiki tarpeellista tietoa. Ehdottaisin, että ko. nide, otettaisiin lapsukaisten opinto-ohjelmaan. Lähtisi heti alkutaipaleelta rasvan käytön ymmärtäminen oikeille jäljille. Kirjassa on paljon sellaista, joka on viime aikoina ollut minulle itsestäänselvyys. Mutta kauhukseni sain myös huomata, että joskus, ennen tätä ruokavalion muutostani, rasvahappojeni tasapaino on ollut päin persettä. Ihminen tarvitsee myös rasvaa elääkseen. Ja mun aikaisemmat rasvatottumukset ovat olleet varsin rasvattomia.  Kaikki syömäni oli mahdollisimman vähärasvaista, yhdessä vaiheessa en käyttänyt näkyvää rasvaa ollenkaan. Mikä on huutava vääryys! Rasvahappoja ( ns. omega) on neljää sortimenttia. On kolmosta, kutosta, seiskaa ja ysiä. Ja näiden rasvahappojen tasapaino on meille se tärkeä. Seiskaa ja ysiä pystyy elimistömme tuottamaan itse. Mutta kolmosta ja kutosta meidän pitää saada ravinnosta, niitä emme tuota itse ja siksi niitä kutsutaankin välttämättömiksi rasvahapoiksi.  Ja tämä 3/6 välinen tasapaino on se tärkeä! Se oli minulle uutta asiaa. Tästä asiasta voisi kirjoittaa vaikka kuinka, mutta en nyt aloita sitä täällä. Jos sinua aihe kiinnostaa, kirjan voi tilata täältä. Suosittelen.

Sain eilen uuden tukan! Kiva on. Lyhyt ja sähäkkä. Laitoimme tumman tyven ja alaosat, pääliosan latvat vaalennettiin ja sävytettiin harmaaksi. Kurssipäivä oli antoisa, pari kivaa väritekniikkaa ja huippu näppärä laineiden tekotapa. Kouluttaja kertoi sen olevan Madonnan henkilökohtaisen kampaajan kehittämä tekniikka, wauh! Olen myös ylpeä itsestäni, käytiin päivän jälkeen lasillisella viiniä, vaikka viinapeikko kurnutti taas, sain tukittua sen turvan ja tulin kiltisti lasillisen jälkeen kotiin. Hyvä minä. Vähän olis tehnyt mieli jäädä yön sykkeeseen...

Tänään on tiedossa puuha päivä. On kaikenäköistä hommoo. Viikonloput ennen matkaa alkaa käydä vähiin ja on suoritettava erinäisiä tehtäviä ennen sitä. Tänään olen huippu tehokas ja saan paljon aikaiseksi. Juuri näin. Polttakee kynttilöitä, se on rakastavaa aaltoliikettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti