29.9.2011

Mies nimeltä Martta

Martalla jo leipä kotoisasti uunissa paistuu. Herkullinen tuoksu leviää ympäriinsä. Siitä kiva ape, että valmistaminen ei kestä ikuisuuksia. Suit sait ja sulla on tuore leipä nautittavaksi. Kyseessähän on tämä Jumalainen Karppileipä ( kiitos Viivi!) Ihmiset, te sellaiset, joilla on tulostusongelmaa, niin nyt äkkiä sitä leipää leipomaan. Martta, tuo kaikkien ummetusten kuningatar on tulostanut kuin enkeli koko viikon. Ja tämä tarina on tosi. Siemenissä sen salaisuus....

Eilen kakkoselta tuli mielenkiintoinen dokkari Poika vai tyttö? ( halutessasi näet sen tästä.) Jollakin tapaa se kosketti Martan sydäntä. Ohjelma kertoo väärään sukupuoleen syntyneistä lapsista. Poika haluaa olla palavasti tyttö ja toisin päin. On hirvittävän hienoa, että asia tuodaan esille, eikä näistä onnettomista enää leivota kylähulluja. Martalla on asiasta hienovireinen omakohtaisuus. En ollut lapsena ihan se "tavallinen" poika. Ei minua kiinnostaneet autot ja muut rensselit. Martta tykkäsi leikkiä tyttöjen kanssa barbiloilla. Mutta en kyllä muista, että olisin kuitenkaan kokenut syntyneeni väärään kehoon. Kaiketi olin poika pojan vaatteissa. Outo olin ja lievästi kylähullun maineessa. Kovasti kävin eilen miettimään, missä luojalla menee vikaan, kun tämmöistä pääsee käymään. Enkä nyt tarkoita tällä sitä, että se olisi jotenkin tuomittavaa tai vääränlaista. Surullinen olen niiden ihmisten puolesta jotka joutuvat elämään väärin koko elämänsä. Itsemurhat ovat tällaisten lasten parissa hyvin yleisiä. Järkyttävää. Tunnen yhden hurmaavan neitokaisen, joka on ollut aikaisemmin poika. Hänellä on hyvinkin vahva itseluottamus ja kaiketi selvinnyt elämässä ihan hyvin. Sitä mietin myös, että tunnetusti meissä homoseksuaaleissa on paljon sitä, että naiset ( lesbot) ovat hyvinkin miehisiä ( rekka) ja miehet taas vastaavasti naismaisia. Mistä on loppujen lopuksi kysymys? Viittaako minunkin Marttailu edellä mainittuun luojan kömmähdykseen? Olenko siunattu naishormonilla tavan Erkkiä enemmän? Siitäkö kiinnostus samaan sukupuoleen? Oli miten oli, minä olen Marttahormoneistani kiitollinen, enkä koe itseäni erityisen naiselliseksi. Tässäkin tapauksessa voi olla tavallaan luojalle kiitollinen siitä, että on syntynyt tavan homoksi, eikä tarvitse arpoa sukupuolista identiteettiä. Se ei ole helppoa, ei varmasti. Mutta niin kuin sanoin, myös täällä suomessa on alettu kiinnittämään asiaan huomiota ja oikealla lääkehoidolla saadaan harhailevat mielet palautettua oikeanlaiseen kehoon. Se on hyvä se.

Tästä tuli mieleen eräs takavuosien tarina. En nyt just jaksa muistaa olenko sitä jo tällä kertoillut? Tulkoon uusintana, sopii edelliseen identiteetin kadotukseen. Äidilleni ei varmasti ollut homouteni paljastuminen se maailman helpoin asia. Eikä sitä helpottanut sekään, että samoihin aikoihin siskoni hiukka hurahti uskon asioihin. Tarina kertoo, että siskoni oli soittanut äidilleni ja höpöttänyt antaumuksella uskon asioita ja maailman loppua. Siihen äitini ( varsin topakka savolaisakka) oli tokaissut: "Mitä perkele minä olen tehnyt väärin? Yhtä viiraa alapäästä ja toista viiraa yläpäästä!"

Tänään pääsen koulunpenkille. Viikon odotetuin päivä, Jee! Tapaamme tietokoneluokassa, tod. näk. kysymyksessä on kuvan käsittelyä koneilla. Erittäin intresanttia. Nyt lämmintä leipää, teetä ja sympatiaa. Tästä se lähtee tämäkin päivä. Adios Amigos!

7 kommenttia:

  1. Tuo äitisi tokaisu :D :D

    Tutkimattomat ovat tosiaan mielentiet. Onneksi suhtautuminen näihin asioihin on muuttunut huomattavasti ajan kuluessa. Kun on oman identiteetin kanssa vaikeaa, niin ei siinä kaipaa enää päällensä yhteiskunnan paheksuntaa!

    VastaaPoista
  2. Ei helevatta,siis tuota sun äitimuorin kommenttia,hih!

    VastaaPoista
  3. Siis mä niin haluaisin tutustua äitiisi:) Taitaapi olla oikein luonnonlapsi, ei turhaa hienostelua. Eipä paljon ihmetytä kun poikansakin suolen toiminnat jakaa lukijoiden kanssa.
    Meillä ei kukaan saanut esim. kiroilla. Sen taidon opin myöhemmin;)

    Kiva että leipä maistuu ja toimii. Reseptihän ei oo mun keksintöä vaan MonkeyFood:in blogista, kiitos hänelle.

    Aika "vakavia" olet miettinyt. Olikohan se ohjelma uusinta koska tuntui niin tutulta? Joka tapauksessa mulle on ihan sama onks joku mies vai nainen kunhan on ihminen Isolla Iillä! Kaikki tuntemani/tapaamani homomiehet ovat paljon sympaatisempia kuin monet heteromiehet.

    VastaaPoista
  4. Se sarja: -Mielen salattu voima - jota sä ja Nainakin suosittelitte oli tosi mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
  5. Elegia: Juuri näin, on hienoa, että asiaa nostetaan esille ja jokaisella on mahdollisuus tasapainoiseen elämään. Minkä ihminen sille itse voi, jos luojalle on sattunut joku pikku kömmähdys ( tai onko se nyt niinkään pieni?) Mutsi joo..... aika verbaali väripilkku ;)

    mrs.p-06: Kommentti on jo sellainen evergreen, hih.

    Viivi: Juu, kyllä meillä oli mutsi joka määräsi kaapin paikan ja aika tiukasti määräsikin. Mut hui hai, joka kuritta kasvaa se.... en muista kuin se menee.

    Leivästä on tulossa aika Pop! Täytyykin ohjata kiitokset Monkeyfoodille. Tai mistä sen tietää, tuonkin reseptin alkuperän, näin nämä elävät...

    Kyllä ohjelma laittoi miettimään ja teki kiitolliseksi siitä, että tietää kuta kuinkin mitä lajiketta edustaa. Homot on kivoi, heh...

    Salattu voima oli myös ajatuksia herättävä, tykkää dokumenteista.

    VastaaPoista
  6. Olet sulattanut tällaisen vanhan haahkan sydämen. Tunnustelen sua blogissani. Käypä vilkaisemassa. :)

    VastaaPoista
  7. Nollavaimo: Parahin vanha haahka! Kiitokset tunnustuksesta, ne lämmittävät aina vanhan horon mieltä. Olen saanut aikaisemminkin jo saman tunnustuksen ja silloinkin piti toteaman, että mulla ei ole 8 sellaista asiaa mitä täällä en ole retostellut, pah! Ja suurin osa blogeista joita seuraan ovat myös jo saaneet ko. tunnustuksen. Joten skippaan tämän, mutta olen kiitollinen. Tsiljoona thänks!

    VastaaPoista