26.9.2011

Kultainen Helinä

Jou! Nämä maanantaiset veepeet voi joskus olla haipakkaa. Aamulla kävin arvauskeskuksessa ja tohtorisetä kertoi, että kolesteroliarvot ovat fantastico! Ei mitään tarvetta pillereille. Sitähän minäkin.... Aivan varmasti ruokavaliollani on vaikutusta. En nyt lähde (TAAS) erittelemään ja kehua retostelemaan elämäntapani voimallisuutta. Olen tyydytetty.

Tästä kaikesta innostuneena meninkin Luomuilemaan Ruohonjuureen. Onko se nyt kauppa, keskus vai mikä lie avain terveelliseen elämään? Mahtavat markkinat! Minullahan hurahti siellä toista tuntia, vaeltelin hyllystä hyllyyn ja ihmettelin kattavaa tarjontaa. Mukaan lähti yhtäsuntoista ja tästä mestasta tuli mun feivoritti. Nappasin Superfood pystybaarissa virkistävän Kultainen Helinä pirtelön. Sieltä saa sellaisiakin! Olen päättänyt tehdä itse suklaata, joten kävin hakemassa tarvittavia ainesosia. Kallista kuin mikä, mutta tietääpähän mitä syö. En kerkeä tänään suklaata duunailee, se jää viikonloppuun. Postaus on siitäkin tulossa.




Sain eräältä uskolliselta lukijaltani Karppileipä ohjeen. Tänään oli hyvä päivä kokeilla. Ai että, kyllä mänt tuas kiel perseeseen, niin oli maukas pläjäys. Ei sillä, että olisin leipää erityisemmin kaivannut, mutta keitin tänään myös kakkakuulikeiton ja ajattelin kaveriksi leipaista. Muokkasin hiukka ohjetta, ainakin mulla tämä toimii. Valmistus helppo ja yksinkertainen. Tässäpä resepti.

Vìvien karppileipä


3 munaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl saksanpähkinää hienoksi murskattuna
2 tl leivinjauhetta
4 rkl turkkilaista jugurttia ( tai rahkaa)
0,5 dl luomu kaurahiutale ( mun lisä)
1 dl kurpitsansiemeniä ( mun lisä)
0,5 tl ruususuolaa ( mun lisä )
2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä ( mun lisä )

Sekoita munat ja jugurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sotke ne muna/jugurttiseokseen. Levitä pelille ( taikina löysä.) Paista n. 20 min.200 astetta, pinta kauniin ruskea. Jee, on herkku.

Ennen uunia

Uunin jälkeen
Martta oli niin tehokas, että pyöräytti vielä kanakasviswokin. Nyt on viikon sapuskat taas turvattu. Ei tartte sortua einekseen ( hyi, en kyllä ikinä...) Näin kun hiukka suunnittelee ja valmistaa, niin saa hyvää syötävää ja elämä on helppo.


Eilinen "kuvausmatka" Suomenlinnaan meni sit reisille. Ukkorähjä sai ylipuhuttua, että koluan Lauttasaaren rantoja. Hän tarvitsi apua Bauhausissa ja lupauduin jeesaamaan ennen kuvausta. Siinähän aikaa vierähti ja aurinko meni pilveen. Jäi kuvat ottamatta. Tulin kotiin ja vetäsin kahden ja puolen tunnin päivätirsut. Olipa ihanaaaa!!

Nyt odotan Ukkorähjää saapuvaksi. Olisi tarkoitus mennä katsomaan / ostamaan uusi astianpesukone ja uuni. Molemmat temppuaa ja se ottaa mua kupoliin. Ajattele, astianpesukone ( Bosch) on vajaat kuusi vuotta vanha, eikä pese enää kunnolla. Ruokailuvälineet ja lasit jää paskaseks. Siitä ei Martta tykkää. Uuni / levyt ovat niin hitaita, että hermot kärähtää ennen kuin ruoka. Haaveilen kaasuliedestä, mutta ei oikein ole säilytystilaa. Enkä jaksa nyt alkaa säätää, painun Giganttiin ja hoidan molemmat NYT! Loppuu saatana säätäminen. Vietän suurimman osan elämästäni kyökin puolella ja siellä pitää homman toimia. Se on meidän Marttojen ominaisuus, joka syöpyy tajuntaan jo ennen syntymää. Näin se vaan on.

Hui Hai, ei nyt sit muuta tällä erää. Olkoon viikkosi antava ja elämään hymyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti