14.8.2011

Kysymys Karpaajille

Olen selaillut eränäisiäkin blogeja ja huomannut, että aika moni on karppaaja. Itse olen asiasta kiinnostunut siinä määrin, että haluaisin tehdä asiasta osan elämäntapaani. Oukei, tiedän, että hiilarileipä on kiellettyjen listalla, samoin hedelmät ja muutkin viljatuotteet. Pulla on taakse jäänyttä elämää, samoin karkit ymn. paskahöttöset.

Kertokaa, oi kertokaa minulle, mitä te syötte ns. välipaloina? Ennen popsin siis ruista ja leipää ( pullaakin.)  Nyt olen makustellut rahkaa ja marjoja, mutta se on makuuni liian imelä ( enemmänkin jälkiruoka), onko olemassa jotakin suolaisempaa vaihtoehtoa? Sen pitäisi olla nopeaa, helppoa ja mukana kulkevaa. Kuinka olette ratkaisseet makean himon? Hedelmät kaiketi ovat hiilaripommeja? Kuinka jäätelö, onko kauhian paha? Itse pääruokailuhan ei ole mikään ongelma, lihaa, kalaa ja kanaa on helppo duunata ja syönkin sitä mielelläni ja saan siitä erilaisia vaihtoehtoja runsaasti. Nou problem. Minkälaisia aamiaisvaihtoehtoja on olemassa. Saako sitä luomukaurapuuroa syödä ( joskin se tekee kyllä sitä massun turvotusta nimim. kokemusta on.) Juotteko esim. sokerittomia tuoremehuja? Ongelmana lähinnä se, että tarteis saada suolaista ja suussa purtavaa ruokaa. Help miii!!!

Sitruuna homo olisi pikku vinkeistä erittäin kiitollinen!

9 kommenttia:

  1. Kerro sit mullekin... :D Mulla kans noi mukana kannettavat on so far hiukan arvoitus, mut esim. mantelileipä on näppärä ja täyttävä vaihtoehto ja menee ihan täytteittäkin. Joskus teen pohjatonta piirakkaa evääksi ja esim. leipäjuusto tai Juustoportin brandy-pähkinä juusto on herkkuevästä, vaativat toki pääsyn viileään. Kannattaa syynäillä Karppausinfon reseptejä, http://karppaus.info/resepti/, sieltä löytyy rutkasti vaihtoehtoja. :)

    Mulla suurin ongelma on silloin, kun en oo varautunut eväisiin ja pitäisi äkkiä napata kaupasta, huoltsikalta tms. vähähiilarista evästä... Leikkelepaketti???

    VastaaPoista
  2. - pähkinät ja siemenet
    - mantelileipä- tai pulla
    - savulohi-majoneesitäytteiset salaattirullat
    - muna, ihan miten vaan :)
    - munarieska (ilman jauhoja siis tehtynä)
    - kanan tissifile sellaisenaan tai jos napostelua kaipaa, niin senhän voi pilkkoa annospaloiksi
    - pikkuruiset lihapullat toimivat aina
    - kaikenlaiset juustot
    - lihaleikkeleet
    - majoneesipohjainen salaatti
    - munamuffinssit
    Jatkanko vielä? :)

    VastaaPoista
  3. Henkilökohtaisella kokemuksella sanoisin, että kun syö karpisti kolme kertaa päivässä ja huolehtii siitä, että annoksessa on tarpeeksi rasvaa (ja proteiinia), sekä juo tarpeeksi vettä, niin pärjää seuraavaan ruokailuun ilman välipaloja. Jos niitä kuitenkin tarvitsee, niin pähkinät ovat esimerkiksi aikast toimiva välipala. Aamupalaksi kreikkalaisesta jogurtista, marjoista, vehnäleseistä ja kermasta tehty smoothie toimii..minuuttisämpylä (resepti karppaussivustolta) pitää erittäin hyvin nälän ja on helppo tehdä, itse suosin myös keitettyä kanamunaa tonnikalamajoneesilla aamuisin. Jossain vaiheessa olin erittäin tiukalla linjalla siinä, mitä söin ja esim. hedelmät ja kaurapuuro oli täysin kiellettyjen listalla. Ensimmäisen euforiapiikin jälkeen keho alkoi kuitenkin erinäisesti reagoida. Nyt olen ns. hyväkarpannut ja todennut että liika ehdottomuus ei mulle sovi. Kaurapuuroa aamuisin kookosöljyn kera ja satunnaiset hedelmätkin ihan jees. Herkkuhimon yllättäessä maraboun 70% minttusuklaa on ehdoton...myös satunnaiset suolapähkinät/popparit sallin itselleni. Pyrin aina niissä kohdin ajattelemaan, että se mitä nykyisin suuhuni laitan (vaikka olisikin vähän vähemmän karppia, kuten se puuro tai ruispasta tai suolapähkinät) on joka tapauksessa parempi kuin ennen...sipsejä, suklaata, pastaa, leipää ja huomattavasti vähemmän rehuja mitä nyt. Kehoasi kuuntelemalla löydät oman tiesi.

    VastaaPoista
  4. Nainalta tuli hyvät ohjeet!
    Mä otan usein töihin evääks keitetyn munan ja juustoa ja itsetehtyä leipää johon laitan sesamsiemeniä, auringonkukansiemeniä ja murskattua saksanpähkinää kolmen munan ja lirauksen jogurttia tai rahkaa ja ripaus oliiviöljyä, suolaa ei tarvitse, ai niin laitan myös 2 tl leivinjauhetta.
    Yx eväslemppari duuniin on itsetehdyt pienet lihapullat joissa käytän (tarkennus mies tekee) jauhojen sijasta raastettua punajuurta. Lisäksi hapankaalia kaupasta, se tekee mahalle hyvää. tai sit otan niitä tissifileitä;)
    Käsilaukussa (onks sulla käsilaukkuu,hih?) pidän muovipusssissa saksan- ja parapähkinöitä ja herkkuani taateleita. Jo yx vie pois makeanhimon.
    Koska en vedä tiukkaa linjaa karppauksen suhteen syön sillointällöin kesäaikana myös jäätelöä. Evääks tai välipalaks syön joskus banaanin tai muun hedelmän ihan sama vaikk se ois kuinka väärin.
    Mulle riittä se että on hyvä olo, ettei vatsa ole turvoksissa, verenpaine pysyy hyvänä ja kummallista, koko karppausaikan 7 kk en ole kertaakaan tarvinnut astmapiippua, jee!
    Tosi hyvä pizzaohje löytyy MonkeyFoodin blogista, mieskin tykkää ja se on paljon se!
    Pian tulloo se aika kun saamme sinulta huippukokilta hyviä reseptejä!

    VastaaPoista
  5. No mä unohdin mainita eväs/välipala vaihtoehdoista erilaiset salaatit ja leipäjuuston johon voi laittaa vaikka survottuja vadelmia tai mansikoita päälle jos makeaa haluaa.
    Rakastan kermavaahtoa, sen makeutan stevialla (Ekolosta ja Ruohonjuurikaupoista saa)
    Tonnikala.
    Olen samaa mieltä Pepperin kanssa kun syö kunnon aterioita ei tarvitse välipaloja. Mutta töissä nyt kuitenkin pitää syödä että jaksaa.
    Niin ja makeanhimoon ostan 70-80% tummaa suklaata, mulle riittää yx tai kaks palaa ja se on tooosi vähän verrattuna vanhaan elämääni;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Kirjoitinkin jo kauppa/muistilistaa! Onpa jännää, tästä se lähtee muotoutuu.

    Naina: Tuli paljon hyviä vinkkejä! Tuossa on monta, joita aion toteuttaa.

    Pepper: Juu, en ole minäkään ehdottomalla linjalla. Kunhan saan pahimmat veks. Toi munatonnikalamajoneesi on jees, siihen sopisi varmaan raejuusto. Smootit olin unohtanut kokonaan, thänks!

    Viivi: Oisitko ystävällinen ja laittaisit leivän tarkan ohjeen, vaik mulle sähköpostiin. Tahtoo kokeilla!

    Acata: Täytyypä käydä tsekkaa noi info sivut. Tässä myös sulle vinkkejä...

    VastaaPoista
  7. Juu huomasin, tattis vaan kaikille! :)

    VastaaPoista
  8. Kiteytettynä: karppaaminen on totaalisen typerää touhua. Mitkään asiantuntijasuositukset tai tieteelliset tutkimukset eivät tue tällaista ruokavaliota. Jos haluat ruokavaliostasi terveellisemmän, sinuna etsisin tietoa muualta kuin karppaajilta. Myöskään painonhallinnan kannalta mitään tällaiset dieetit eivät ratkaise ongelmia.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Mie kintaalla viittaan asiantuntijoiden lausuntoihin! Mun oma olotila ja massu kertoo, että oikealla tiellä ollaan. Kummasti painokin notkahti alaspäin... Kaikkea ei pidä seurata orjallisesti, sellainen itselle sopiva "kultainen" keskitie on sopiva. Olen itseni herra ja asiantuntija. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi.

    VastaaPoista