12.4.2011

Kiitos ja Anteeks!

Vhot thö biutivull moooorning! Ihan sairas lintu konsertto ja aurinko kerää upeasti voimia! Se on kuulkaa kevät! Tunnen sen vanhoissa luissani. Toisin oli neljäkymmentäseitsemän vuotta sitten. Minä synnyin silloin. MinäMinäMinäMinäMinä. Tulin äänettömästi tähän maailman, napanuora oli kieroutunut kahdesti kaulan ympäri, olin sininen kuin jäätynyt mustikka. Luulivat jo elottomaksi, mutta niin vain ponnistin hengelliseksi. En todellakaan ollut mikään kymmenen pisteen tulokas. Onneton alle kaksi kiloinen, keltainen ja happikaappia vailla. Mut siitä se vain lähti, elämäni taival. Ketä voisi kiittää? Vai onko kiitettävää?

Minä ja rakas

Martta vauhdissa

Oikeasti ihmisen maallinen elotaival on lyhyt kuin kanan pissi jokisuistossa. Ajatella, minullakin enemmän elettyä kuin elämätöntä takana. Olenko jo vanha ja viisas, kaiken kokenut elämän astronautilus. Se tässä ikääntymisessä on outoa, että keho ja ruumis vanhenee, rapistuukin, mutta mieli ei muutu. Tai ainakaan minun ajatukset ei ole yhtään sen kultivoituneempia kuin kaksikymppisenä räkänokkana. Pelottavallakin tavalla sitä voi vielä kuvitella olevansa kaikki voipa, pystyvänsä vaikka kaatamaan kivitalon.  Todellisuudessa iän tuomat rajoitukset lyö vasten kasvoja ja silloin on vain nöyrästi ymmärrettävä kääntää se toinenkin poski läiskittäväksi. Höh. Ikääntyminen on kuin kaksiteräinen miekka. Järkyttävä sapeli. Fyysiset muutokset pakottavat kuuntelemaan elämän virtausta itsessäsi. Se ei ole enää soljuvaa ja nuorekasta itsestään selvyyttä. Höh. Kolottaako, vai eikö kolota. Ja mistä kolottaa. Mutta, mutta.... Päivä päivältä tykkään itsestäni enemmän. Armollisella tavalla jopa rakastan. Höh. Se on se vanhenemisen kulta. Helvetinmoinen epävarmuus, omiin jalkoihin kompastelu on muuttunut "nuoren" orhin sujuvaksi laukaksi viheriöisillä niityillä. Hah, oliko hienosti sanottu. Tykkään vanhasta minästä. Olen sinut minuun ja rakastan ympäröivää astraalia. Kyllä vanheneminen on huikeeta! Ai onko? Jos pitäisi kuvailla lyhyesti vanhenemisen iloja, voisin vain todeta lakonisesti: " En ole enää niin estynyt!" Sitä se juuri on. En ole estynyt elämälle.

Pläääh!

Sylissä
Vuodet vilahtavat silmieni edessä, sieluni synkissä lokeroissa. Kaikki se koettu ja kokematon saa aikaan elämän nälkää. Hitto, kun aika menee niin nopeasti. Neljä vuosikymmentä ja rapiat päälle on lilliputtisen pieni raapaisu valtakuntamme historiassa. Voih, vielä ei haluaisi miettiä elämän rajallisuutta, mutta kyllä se pistää hieman hiljenemään. Alkaako elää jo muistoissa, niissä hyvissä vanhoissa ajoissa? Ei helvetissä,  ykköstä silmään ja meno päälle. Hamaan loppuun asti. Vain me itse voimme vaikuttaa siihen, kuinka sulokkaasti ikääntyminen etenee. Voe hurja, on se hurjaa. Elämä on annettu elettäväksi, nautittavaksi hurmioksi. Tänään on hyvä päivä nuortua! Hhrrrrrrr!!!!!
P:S Onks vähän pervoo laittaa omia kuvia, mutta tänään on mun päivä. Menkööt!

Missä meret yhtyvät

Raunio raunioilla

13 kommenttia:

  1. Paljon onnea synttärisankarille! Mukava teksti jälleen kerran, näin on hyvä aloittaa aamu! :)

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea synttärisankarille. Ja kiitos ihanasta arpajaisvoitosta.Kyllä kelpaa pestä tätä päätä. Tuotteet vaikuttavat hyviltä ja juttu muhii

    VastaaPoista
  3. Rutkasti onnea päivällesi ja kolminkertainen Eläköön-huuto kaikukoon korviisi!

    VastaaPoista
  4. Hyvää synttäriä ja hyvvää lommaa! Mitähän herkkuja sielä tänään syöttä? T:tylsistynyt kotiäiti

    VastaaPoista
  5. No oot sä hurja mies! Onnittelut, sydän sydän sydän!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut syntymäpäivän johdosta :) Niin se vanhuus lähenee ;)

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea Make! Mahtava postaus, keep it coming!

    VastaaPoista
  8. Hurjasti kiitos kaikille! Kakkukahvit juotiin ikääntymisen johdosta. Ei tunnu missään... Tai siis vähän....

    VastaaPoista
  9. Näin me juostaan elämän läpi, kaikki menee liian nopeasti. Hyvä, että mieli pysyy virkeänä ja nuorena, kuoresta viis rapiskoon.
    Kun sanoit, että et ole enää estynyt elämälle, samoin ajattelen myös minä. Olen tullut siihen ikään, etten enää välitä mitä muut minusta tuumaavat. Mukava tietysti jos tykkäävät.

    Oikein paljon onnea ja pitkää nuorekasta elämää eteenpäin kauas, kauas......................

    (Ei aivan osunut synttärisi samalle päivälle, minun oli vähän aikaisemmin.)

    VastaaPoista
  10. Arleena: Onnittelut myös sinulle! Vanheneminen on taitolaji, ken sen ymmärtää, kaiken oivaltaa.

    VastaaPoista
  11. Onnittelut minultakin - vähän myöhässä, mutta ei varmaankaan liian myöhään ;)

    Jos nyt minulta kysytään, niin hyvin olet säilynyt, olisin veikannut aika paljon alakanttiin ikäsi kuviesi perusteella :D

    VastaaPoista
  12. Elegia: Kiitokset tsiljoonat. Se on geeneissä, nuorekkuus :) Mii laik! Olin reipas nelkyt, kun multa kysyttiin papereita alkossa, ostin viiniä. Hah! Mii laik lot!

    VastaaPoista
  13. Myöhästyneet onnittelut ja olen kanssasi samaa mieltä, kyllä vanheneminen on huikeeta. Sitä mukaa kun fysiikka hiukan rapistuu, niin henkisellä puolella helpottaa kummasti. Elämään tulee tulee syvyyttä. Ja siitä oppii nauttimaan kaikilla aisteilla, täysillä. :)

    VastaaPoista