24.4.2011

Aistikasta unelmaa

Rauhaa herran ja pääsiäisen kärsimysnäytelmä jatkukoon. Vai onko tuo nyt kärsimistä, kyöpelinvuorelle on tullut kesä ja elämä kiittää. Huikea aamu on heräämässä ja ilmassa on aistittavissa kesä. Tekisi hirveästi mieli lähteä ulos, heittäytyä rantahietikolle rypemään, heittää vaatteet pois ja hillua. Huutaa ja heilua niin maan perkuleesti. Tuo sulokas lämpö ja auringon hehku tekee hulluksi. Aaa, kesänlapsi mä oon, villi luonteeni on....

Martta on ollut esimerkillinen kotirouva. Eilen hän pesi ja laittoi parvekkeen kesäkuntoon. Niin kukkii rysänteemit Martan parvekkeella ja uusi turkoosi matto piristi väsynyttä ilmettä. Osa ikkunoistakin hohtaa puhtaana ja Martta on nyt tyytyväinen. Oikeastaan oli aika kiva touhuta, siivoaminen on niin palkitsevaa. Mistä lie johtunee Martan kotitaloushulluus? Sieltähän ne tulee lapsuudesta. Mutsi oli aikamoinen militantti kapiainen näissä siivoushommissa. Meillä siivottiin joka perjantai, satoi tai paistoi. Himassa oli tietyt reitit mitä pitkin sai kävellä, että ei mene mattojen hapsut sekaisin. Eikä puhettakaan, että sohvalla olisi saanut olla farkut jalassa. Muistan ajatelleeni, kun saan oman huushollin, en siivoa ikinä. Mutta kas, kuinka kävi, näin jatkaa hysteeristä perimäänsä hän. Hyvä vai huono?

Istuva tyyny

Rysis eli rysänteemi

Martan kamu

Todistettavasti ikkunan pesu
Eilen nautittiin myös perinteistä pääsiäisillallista. Martta pyöräytti lampaan sisäpaistin, rosmariiniperunat ja tattikastikkeen. Ukkorähjä halusi vielä paistettua halloumia. Jälkiruuaksi nautin mämmiä vaahdotetulla vaniljakastikkeella. Ei ollut ateriassa moitteen sijaa, lammas on hyvä elintarvike. Mämmi nyt on niin mämmiä, en välitä siitä erityisesti. Siinä samalla kätevä emäntä laittoi Simankin tulemaan Valpurin kunniaksi. Sitä ja munkkia täytyy Vappuna ehdottomasti olla. Niin ja päästä mökille. Se on sitä työläisyyttä parhaimmillaan.

Siit syntyy Simajuoma

Sima a´la Lemon Gay

Lammasta, ei leijonaa

Namiskukkelia

Mämmikierre
Laiska töitään luettelee, sanotaan, mutta kukas se kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse. Häh? Suoritettavista operaatiosta jäljellä on vain vaatehuoneen kesäaikaan saattaminen. Se on vuorossa maanantaina. Martta voi olla tyytyväinen itseensä ja ansaitsee kaulaansa kultaisen mitalin. Olisi aivan ihanaa viettää aikaa mökillä, mutta nyt on saanut nämä himahommat suoritettua ja nyt voi rauhassa keskittyä mökkeilyyn. Tänään mennään Inkooseen, siellä odottaa vielä saunan pesu ja rauhoittavat pihahommat. Oikeastaan hyvä, että ei päästy mökille koko pääsiäiseksi. Tämä on ollut marssijärjestys ja nyt on hyvä olla molemmmissa. Koti kiittää, Marttaliitto kiittää ja elämä hymyää. Näin tämän pitikin mennä. Just näin. Tervetuloa KESÄÄÄÄÄ!

Kyllähän tuolla hekuvalla möllykällä on ihmeellinen voima ihmislapseen. Tuntuu vahvasti sille, että on ELOSSA! Katselin eilen illalla parvekkeelta tai väärin sanoa katselin, siis AISTIN joka sielullani vahvan elämisen tunteen. Linnut pörräsivät kevätkiimassa, luontovihreä odottaa räjähtämistä, kaiken yllä leijui hymyilevä ja lämmin lupaus kesästä. Valon viiltävä voima verkkokalvoillani aistin villiä riemun tunnetta ja kesän odotus tuntui munaskuita myöten. On se vain ihanaa, että meillä on neljä hienoa vuodenaikaa. Pitkän, pimeän ja kylmän talven jälkeen on mahtavaa huomata tulevan kesän upeus. Väitän, että me suomalaiset arvostamme kaikkea tätä enemmän kuin ikuisen kesän immeiset. Ei ihme, jos suomipoika on kesän tillintallin sekaisin. On se vain hienoo, on, on. Tänä kesänä lupaan, että en valita, jos on liian kuuma. Meinaan nauttia viisnolla ja annan elämän tulla. Tulee hieno kesä! Ihan mahtava! Päätetäänkö näin? Jess!

9 kommenttia:

  1. Voiskos Martta tulla kotiavuksi tännekin, täällä kun on niin hiton mato emäntä.

    VastaaPoista
  2. Martan himaapu, hih. Ei maar, kyllä täs on ihan tarpeeks...

    VastaaPoista
  3. Voihan perä, mitkä eväät! Meitsin pääsiäinen menee mielisairaalassa ja herkkuateriana paistettua luomulihaa. Jipii! :)

    VastaaPoista
  4. Not bad. Hyvää pääsiäistä mielille!

    VastaaPoista
  5. Siis ei voi olla totta, noi lapsuusmuistot siivouksesta samanlaiset mulla. Meilläkin aina viikkosiivous pe. Meilläkään ei saanut astua hapsujen päälle enkä saanut edes omassa huoneessa mennä sängyn päälle koska päiväpeitto olisi rypistynyt. Nojatuolissani sentään sain istua mieluiten jotain käsityötä tehden ;) Faija oli oikeesti upseeri mutta himassa se oli kyllä mutsi joka komensi. Aikuisena olen leikannut kaikista elämäni matoista hapsut pois! Haluan että koti on siisti ja järjestykseesä mutta en nipota. Hauska tietää että jollain muullakin on ollut samoja kokemuksia hapsuista, luulin olevani ainoa.
    Me lähdemme huomenna möksää siivoamaan sitten voi kesä tulla :)

    VastaaPoista
  6. Heh, liekkö jäänyt elinikäiset traumat, mutta olen koko ajan suoristamassa mattoja. Vihaan, jos ne on yhtään vinossa. Säälittävää... Mökin siivous on mukavoo hommoo!

    VastaaPoista
  7. Oi onpas syntynyt puhdasta, kaunista, maistuvaa ja herkkuja.
    Hyvä, hyvä. Olisin tuota lammasta mielelläni maistanut.

    VastaaPoista
  8. Sainpas pestyä muutaman ikkunan ;)

    VastaaPoista
  9. Ääääääää... Alkaa hiukomaan kun katselee tällaisia kuvia! :D

    VastaaPoista