25.3.2011

Pirun kierteitä ja puhtaita ikkunoita

Työviikon viimeinen aamu ja heräsin kukonlaulun aikaan. Mikähän siinäkin on? Miksi herää silloin semisti liian aikaisin, eikä unta riitä. Joskus väsy tekee sen, että unirytmi pyllyilee. Mutta siirryttyäni tekemään neljä päiväistä työviikkoa, en ole edes väsy loppuviikosta. Outoo.  Vai voisiko se olla vain viikonloppu innostusta? On kaikkee kivaa, mitä odottaa liian innokkaasti. Ei siis mitään ihmeellistä, mutta olen niin höperö, että odotan.

Mitä siis on tiedossa? Mac-kurssi on huomenna! Tarkoituksissa on käydä läpi kuvankäsittelyä ja se on tällä hetkellä lähellä sydäntäni ja sieluani. Sain vinkin ( täällä blogissa) hyvästä kuvankäsittelyohjelmasta. Näin tämä blogimaailma toimii, tulee vinkki sieltä ja täältä. Hienoo! Olen myös päättänyt tehdä Luomumatkan läheiseen jättimarkettiin. Ajattelimme ukkorähjän kanssa mennä huomenna jo aamusta selvittämään paikallisen luomutarjonnan. Olenhan aikaisemmikin jo valittanut lähikaupan (paskasiva) huonoa ruokatarjontaa. Kiiressä ja väsyneenä siihen vain tulee sorruttua. Nyt tulee roti tähänkin hommaan! Suunnittelen syömiseni ja juomiseni tarkemmin ja haen viikonloppuisin toivottavasti parempaa pöperöä jättihallista. Luulisin, että tarjonta on siellä luomahtava, toivottavasti en tule pettymään. Katso nyt, tämä höperö on niin innoissaan viikonlopun ruokaostoksista, että ei saa nukuttua. Ohjelmassa on myös nisupullan vääntöä ja sielu palaa kuvaamaan ja ikkunan pesukin pitäisi aloittaa. Siitä en erityisemmin pidä, mutta sitä on tehtävä. Mulla on hyvä plääni, pesen aina yhden ikkunakokonaisuuden per viikend. Näin ei käy viirut rassaamaan ja jaksaa hinkata puhdasta jälkeä. Ei ihan parasta Martta-menoa mutta inhoon ikkunanpesua. Se on syvältä, sanois nuoriso. Vai sanooko ne enää noin, mistä mie tiiän.

Sori, kun mie keuhkoon tosta luomusta. Minussa on sellainen vika tai ihana piirre, että innostun aikas tulisesti asioista, mutta tämä rakkaus ei välttämättä kestä. Lyhyttä mutta kiihkeää. Enivei, kävin siis eilen rakastumassa Eat&Joy luomutoriin. On siellä niin nättiä ja kaikkia kivoja tuotteita. Teki mieli ostaa ihan kaikki! Valikoima on parempi, runsas ja houkutteleva verrattain Juuren puotiin. Henkilökunta oli mukavaa ja mikä parasta, putiikki on työmatkani varrella. Jokapäiväisen luomuleipäni saanti on turvattu! Oli siellä luomuoluttakin.... Hintataso oli valitettavasti aika korkea, piti pikkasen punnita, että maksanko pienestä juustopalasta yli kymmenen euroo. Se oli kai jotakin ekstraa, sillä vierestä löytyi hyvä juusto ja kohtuu hintaan. Ja hinnat vain tippuu, kun käymme ostamaan. Uskoo hän. Nyt yritän rauhoittua tämä asian kanssa ja toivon, luotan ja uskon, että tästä tulee pysyvä elämätapamuutos. Eixs vaan?


Asia mistä kärsin tällä hetkellä suunnattomasti on tämä hidas itsemurha. Heppu keuhkoo puhtaasta syömisestä ja vetää sisäänsä pahinta myrkkyä, mitä maa päällään kantaa. Onko järkee vai ei? Voi helvetin helvetti! Tupakoinnista irrottatuminen on ajatuksissani 24/7, mutta lihani on  heikko. Lihani on heikko. Heikko on lihani. Jos mahdollista, niin poltan nyt enemmän kuin ennen edellistä lopetustani. Vedän kaksi käsin ja kaikin varpain. Sori, mun on pakko purkaa tämä ajatuksen oksennus tänne näin, kirjoitettu on vahvempi kuin sanottu sana. Jumalani, auta minua eroon tästä synnistäni. No joo, pitääkö tähän Jumalakin jo sotkea. Inhoan itseäni ja tätä laiska perseyttä, heikkoa lihaani ja nikotiinille löyhkäävää olemustani. Olen paska! Täys paska! Joku jo ajattelee, älä valita, tee asialle jotakin. Juuri niin, mutta... Mulla on addiktio. Pahasti. Tämä on kuin pirun kierre. Mitä enemmän haluan irti, sitä enemmän haluan sisääni tappavaa myrkkyä. Piru asuu minussa. Lähettäkä minut autiolle saarelle vuodeksi ilman tupakkivehkeitä. Sinne niin, ananaspuiden katveeseen, turkoosin meren äärelle vieroitukseen. Jotakinhan tässä on keksittävä. Kaikki mahdollinen vierihoito ( onko vierihoito sama kuin vieroitus?)  on kokeiltu. Hypnoosista pillereihin. Hetken tupakoimattomuus ja piru iskee taas. Syvä huokaisu, kuulitko? Otetaanpa sellainen kimppa iltarukous. Kun polvistut iltaisin sänkysi viereen keskustelemaan herrasi kanssa, voisitko pyytää samalla, että Luoja antaisi voimia myös minulle. To gether we are strong! Ei kai tässä enää muukaan auta.... Auttakee jos voitte!

Do diin, heittäydyn hetkeksi piikkimatolleni ja aloitan aamurutiineista. Mun aamiainen kokee uudistuksen. Ostin eilen luomumysliä, katsotaan nappaako? Jännittää niin. Ulkona on pakkanen, voe bylly. Rähäkkää viikonlopun alkua!

10 kommenttia:

 1. Jos yhtään lohduttaa, niin nikotiini aiheuttaa suurempaa riippuvuutta kuin heroiini. Rukoilen ateistisia ajatuksia, että saat superhessuvoimaa ja pääset eroon kessusta.

  Luomumöykkääminen on ihana asia! Älä lopeta, vaan lisää mieluummin vielä intensiteettiä siihen :)

  VastaaPoista
 2. Jep, jep, onnexs en kuitenkaan vedä hepoo. Supehessuvoimia tarvitaan! Luomumöykkääminen, heh. Lisätään!

  VastaaPoista
 3. Anteeksi, että hieman hirnahtelin täällä kirjoituksellesi. Mutta mitäs kirjoitat niin hauskasti! ;)

  Itsekin olen vähän sellainen, että innostun, mutta sitten innostuminen lopahtaa. Viime kesänä innostuin smootheista ja soijaproteiinista, mutta se meni ohi aika nopsaan. Nyt keittiönkaapissa makaa orpo smoothiekone ja parit purkit proteiinia. Mutta hei, ehkä innostun taas joskus!

  Itsekin olen myrkynvetäjä enkä nyt jaksa edes lopettaa. Mutta olen monta kertaa onnistunut vähentämään tosi paljon myrkyn vetämistä, kun olen asettanut kiintiön. Minulla kiintiö oli kolme päivässä: aamulla yksi, päivällä toinen ja illalla kolmas. Se toimi oikeasti aika hyvin, kunnes lähdin rilluttelemaan ja silloinhan sitä vetää yleensä kuin korsteeni.

  Mutta joo, lähetän pakanalliset rukoukset myrkystä irtautumiseen!

  VastaaPoista
 4. Miu. Tääkin pakana on vetänyt lapsesta lähtien eli kuuluu mun identiteettiin :(
  Oikeesti hävettää...
  - Ikkunan pesu on antoisaa jos on kunnon välineet.

  VastaaPoista
 5. Mie olen polttanut 15-vuotiaasta lähtien, eli 25 vuotta, huhhuh... ja yrittäny lopettaa muutaman kerran, muttei vaan onnistu...

  VastaaPoista
 6. Elegia: Kai se on parempi nauraa kuin itkeä. Vaikkakin itku on myös joskus paikallaan... Yritän aina välillä tuota kiintiötupakointia, mutta sit ajattelen vain röökii ja mistä ei tule oikein mitään :( Kiitos pakanrukouksista.

  Viivi: Identiteetissä ei ole mitään vikaa, mut onhan se röökaaminen jo niin last season ;) Ikkunan pesu on neuroottista hommaa, aina jossakin on joku helv....viiru.

  Sirutuuli: Me tarvitsemme "korkeimman" johdatusta, ei se muuten onnistu. Röökaaminen on välillä ihan jees, mutta mä en haluu kuolla tautiin... Ääh!

  VastaaPoista
 7. Vielä: Onks tupakka luomuu? Jospa me oltaiskin edelläkävijöitä hih..

  VastaaPoista
 8. Sinullahan oli paljon asiaa, hyvää ja vähemmän hyvää. Luomu on hyvä valinta, käytän itse luomua, mutta myös ei luomua. Sekakäyttäjä siis. Hyvät raka-aineet ovat kaiken a ja o ruuanlaitossa. Noita E-merkintöjä etsin tuoteselosteista ja kavahdan niitä, mutta niiltä ei voi välttyä
  Voi, voi tuo tupakka, se ei ole terveellistä ollenkaan ja se on juttusi pahis. Siitä et selviä muutoin kuin lopettamalla kokonaan. Muistan iltarukouksessa pyytää voimia sinulle tähän.
  Olipas tuo luomukauppa houkutteleva, kun Hesaan tulen pitää mennä sinne, olen vain kulkenut aina ohi. En tiedä onko sama kuin kuvassa, tarkoitan sitä Hotelli Vaakunaa vastapäätä Rexin talossa olevaa.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Miu. Arleena tarkoitat varmaan Anton&Anton liikettä. Huomasin että se sijaitsee nykyään Museokatu 19. Kesäisin käymme usein Porvoon liikkeessä, sieltä saa ihania karpalosämpylöitä ym. Ihana, tyylikäs liike ja mukava henkilökunta.

  VastaaPoista
 10. Arleena: Totta töriset. Tupakka on paha ja mietinkin, että onko yritys puhtaasta syömisestä turhaa, kun myrkyttää itseä kuitenkin tupakilla. Tyhmää. Eat&Joy Maatilatori on Lasipalatsissa Mannerheimintiellä. Ehdotomasti tutustumisen arvoinen paikka, kivan oloinen ja näköinen. Kiitos rukouksesta, mutta antaakaa niitä vasta Damin matkan jälkeen 19.4 Sitä ennen on turha yrittää :(

  Viivi: Sano se. Ihminen on niin hirvittävän fiksu, eikä keksi terveellistä tapaa tupakoida. Missä mättää? Mutta kuulin, että olisi olemassa "luomutupakkiakin." Sitä ei meiltä saa, mutta Damissa saattaisi olla. Selvitän asiaa...

  VastaaPoista