7.2.2011

Poropeijaiset

Olipa ihanaa nukkua omassa sängyssä. Vetelinkin syvää hirttä tuonelan rajamailla ja nyt on vähän töttöröö. Miksi loman jälkeen on sellainen puolittainen olotila, pitäisi olla levännyt ja täynnä energiaa? Kai se tästä kääntyy, kun pääsee kunnolla kiinni arkeen. Juu, niin se menee. Mutta oli antoisaa nukkua kahdeksan tuntia putkeen. Lomilla se nukkuminen on sellaista katkonaista. Mutta onneksi on tänään vielä veepee, saa rauhassa toipua.

Otin melkein neljäsataa valokuvaa ja nyt niissä on purkaminen. Yksi loman kohokohdista oli tietysti syöminen. Se meni jopa juomisenkin edelle. Näin se vain on tässä iässä. Ja hyvä niin, ei tullut mitään övereitä. Olen ylpeä itsestäni. Eksoottinen ruokakokemus oli ravintola Kammissa. Sellaiset Lappilaiset poropeijaiset. Tunnelma oli lämminhenkinen ja kursailematon. Ruoka perinteistä ja oikein hyvää! Tässä illan meny.


Alkuruokana tarjoillaan suomalaista, kirkasta siikakeittoa

***
Pääruuaksi on valmistettu avotulen äärellä
perinteisiä Lapin herkkuja:
poromakkaroita, kodassa savustettua poropaistia,
poronkäristystä, porsaankylkeä,
loistelohta, perunamuusia ja uuniperunoita
Lisäksi tarjoillaan
metsäsienisalaattia, puolukkaa ja kammin suolakurkkua

***
Jälkiruokana ohukaisia hillojen
ja kermavaahdon kera
Hinta: 40 € / henkilö




Poroa tulella

Konstailematon tyyli

Illan emäntä kertoo

Elävä tuli on aina elävä

Mieletön lohi

Siikakeittoa

Hmmmmm, njam...

Sitä itteään, poronkäristystä

Onnelliset

Poron potkaa, huippua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti