20.2.2011

Paahtoa ja paistia

Eilinen paahtopaisti oli bueno. Voiko helpompaa ateriakokonaisuutta olla. Kiireelliselle perheen emännälle ihanteellinen ratkaisu. Siinä ruuan valmistuksen ohessa suoritin samalla viikkosiivouksen. Helppoa ja kätsyä. Ilta antoi parastaan. Hyvää ruokaa ja sopivasti kuplia, hik! Pikku känässä siivoaminenkin on juhlaa, elämän tarkoitus. Olenkohan koskaan siivonnut selvinpäin? Suosittelen kokeilemaan kuplivaa tekniikkaa. Silloin oikeasti se paskapöntön peseminenkin on suurta taidetta. Ja elämä hymyää... Oih!

Aterian jälkeen viihdytimme toisiamme eroottisesti ja katsoimme teeveestä munamiestä. Tunnelma oli katossa ja laskiaispullan kreemit reisillä. Mahotonta meininkiä! Täytyy myöntää, että munamies/putous kilvoitti ilmoille makoisat naurut. Hyvää viihdettä jälleen kerran. Eipä ole paljoakaan valitettavaa. Eipä niin.

Minun tapani on näyttää teille napani. Jos nyt en napaani niin ainakin eiliset pöperöt. Oikeesti toi ateriakokonaisuus oli helppo. Paistin pyöräytin ensin pannulla ja eiku uuniin. Mittari kylkeen ja odottamaan 57 astetta. Sillä aikaa laitoin rosmariinilohkoperunat valmiiksi uunipannulle. Joukkoon suolaa, pippuria, öljyä ja hunajaa. Otin paistin vetäytymään ( käärin foliosanomalehtinyyttiin) ja lykkäsin perunat uuniin.

Valmistin alkupalaksi mätikatkarapuleivät. Paahdoin leipäviipaleen, päälle mätismetanasipulihässäkkä, muutamat katkat, sitruunaviipaleet ja tilliä. Paistin liemestä tein kastikkeen, lisäsin joukkoon vettä, fondia, punastavinkkua, kermaa ja mausteita. Keitin kokoon tahi kasaan. Jälkiruokana menin sieltä missä leivos on matalin. Ostin fasun laskiaispullat mandelilla, kermalikyyri ja espresso. Ja läks! Kaloreita ei lasketa!


LIHAA!!!
Rosmariinipottua


Mätiä ja katkaa

Tulin just uunista

Syö mut, ota mut!

Läskipulla

6 kommenttia:

 1. Hyvä Jeesus, että tuo paisti näyttää hyvältä! Menen sen kanssa naimisiin. Ihan varmasti!

  VastaaPoista
 2. Miauu. Edelleenkin haluan luoksenne asumaan! Missä muuten ihana pikku koiruus on? terveisin kolmen kissan äiti.

  VastaaPoista
 3. Miauu. Se roskiksen vieminen ja kiitoksen antaminen on edelleen voimassa :-) Ps. Tykkään hirveesti sun kirjoituksistasi vaikkaolenkin mummoikäinen vuosiltani mutta en sielultani. Joskus tuntuu että olet miespuolinen minä. Vaikka muuten käytänkin tietsikaa (mieluiten iPadiani) oon niin tyhmän tietämätön miten laitan ton tyhmän anonyymi sanan tilalle nimen. Jos käyttäisin Google-tiliäni ilmeisesti koko nimeni tulisi esiin enkä ihan sitä halua kaikille lukijoille tiedottaa. Please, help me.

  VastaaPoista
 4. Hei, pidetään paistihäät! Baitivei, tänään on ruokana paahtopaistisalaattia.

  Anonyymi on hieno nimi, jotenkin muinaiskreikkalainen :) Pikku koiruus istuu juuri nyt sylissä ja tänään meillä on Spa-ilta, suihkutus ja kynsihuolto. Laitanpas nakerosta kuvia. Kuten varmasti olet jo huomannut, tietotekniikka ei ole vahvin lajini, sori, en voi auttaa. Mennään anonyymisti...

  VastaaPoista
 5. No jo on herkut! Alkoi vegenkin tekemään mieli lihaa, nam nam!

  VastaaPoista
 6. Liha miehen tiellä pitää :) Joskin olen itsekin miettinyt vege vaihtoehtoa...

  VastaaPoista