23.12.2010

Lepo ja rauha



Sain sentään nukuttua kuuteen. Eikä nyt enää väsytä. On paljon puuhaa ja touhotusta tälle päivälle. Olinkin eilen illalla ihan ded. Otin ihan rennosti ja suosiolla makasin soffalla ja keräsin voimia tälle päivälle. Se on sellainen ennen lomaa väsy, joka tulee aina ennen lomia. Jännä.

Cittarille mennään het kasilta. Silloin siellä ei ole ihan tautisesti porukkaa, enkä menetä herneen kokoisia hermojani. Olen niin huono jonottaa, varsinkin ruokakaupoissa. Mitä enemmän tulee ikää, sitä huonommin jaksan. Luulisi, että se on toisin päin. Vanhemmiten minusta tulee kärttyinen, aina etuileva äijän käppänä. Vittumainen. Juu, niin tulee.
Siis tuoretavarat pitää käydä ostamassa ja ALKO käydä. Jotakin erityisen hyvää viiniä joulupöytääni. Sittenpä alkaakin jouluherkkujen valmistelu. Ajattelin leipoa kakun. Sain "salaisen" reseptin ystävättären äidiltä, enkä ole sitä vielä kokeillut. Kakku on mahtava ja nyt sen teen. Sika pitää paistaa, sekametelisoppaa keittää ja kaikenmoista. Ensinhän olin ajatellut, että en juuri joulupöperöitä laittele. Mutta en mie osaa olla ilman. Laitan vähemmän, mutta hyvää. Ostin eilen herkullista kylmäsavulohta ja Italialaisia uusia perunoita kauppahallista.
Vaikka joulusiivous on tehty, niin pientä paikkojen kiillotusta voi aina suorittaa. Mutta mennään kevyellä vaihteella ja yritetään pitää noi hermot kurissa. Ai niin, tänään on ensimmäinen päivä ilman röökilääkettä. Ihana päästä siitä eroon, mutta....

Kuten saamme huomata, Martta on taas tortta. Emäntä nostaa päätään tahi helmaa ja laittaa kystä kyllä. Se on mua. Mihinkäs se Martta näppylöistään pääsee. Ei mihin.
Kaivan herkät jouluCD:eet naftaliinista, ämyrit kaakkoon ja glögipannu porisee... Tonttuhattu takaraivolle ja menox! Kyllä lähtee! Eikä nyt unohdeta joulujuhlan perimmäistä tarkoitusta. Ylensyöntiä ja älytöntä shoppailua. Jumalat kiittää. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa sun joluvalmistelut. Oikein ihanaa joulua. Toivottavasti ei tuu mitään vierotusoireita... Hyvällä mielellä kohti joulurauhaa! -m-

    VastaaPoista
  2. Nyt on rauha laskeutunut torppaan. Ihmisellä rauha. Hyväkästä Joulua sinulle myös!

    VastaaPoista