25.12.2010

Hartaasti



Vaikka valvoimme puoli kahteen, heräsin silti kuudelta. Yritin pakottaa itseni takaisin uneen, mutta pikku kaveri siis Juppe oli toista mieltä. Hän tahtoi viereeni ja sit piti pihallekin päästä. Ylhäällä ollaan! Ja mitä sitä muuta, tähän istahdan kupillisen kera. Niin yllätyksellistä?!

Eilinen hurahti sit ohi tosta vaan. Ei mennyt ihan niin kuin Strömsöössä, mutta ei paha. Olin ajatellut, että "fiksuna" ihmisenä menen alakerran saunaan heti kuudelta, kun naisten saunavuoro loppuu. Paskat, siellähän saunoi joku aina tonne seiskan jälkeen. Mulla meni reipas tunti siihen, kun hyppäsin kattomassa, onko se sauna jo vapaa. Eli en siis päässyt saunaan. Kismitti. Miesten vuoro oli jossain talo nro 3 saunassa. Missä on talo 3? Lähde nyt tuonne pakkasen selkään. Ei hyvä idea.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi. Sitä jaksaa syödä niin onnettoman vähän. En tiedä, kun itse tekee ruuan ja äheltää tuolla kyökissä, niin välttämättä ei sit itse jaksa syödä. Tai jotenkin ei osaa kai arvostaa, en mää tiiä. Jos olisin päässyt "valmiille" tämänmoiselle atrialle, olisin varmasti ollut ihan otettu!
Kauhukseni huomasin, että meny päivityksestä oli unohtunut mäti tyystin. Kyllähän mätiä täytyy joulupöydässä olla! Ja torttuespressot calvadoksella oli vaihtunut kermaliköörihöpsykkään, enkä jaksanut sitä torttuakaan paistaa. Ajattelin, ilmoittaa, koska kuvat paljastavat kuitenkin totuuden. Ai niin, ja juustojakaan en jaksanut syödä. Eikä jaksettu syödä niitä yölläkään.... Ei vaan jaksa.... Tänään syön kyllä ihan sikana! Vielä yksi jouluateria...

Sain ukkorähjänkin houkuteltua jouluyön messuun. Teki hyvää hiukka jalotella, mutta läksimme kyllä kesken messun himaan. Olisin toivonut enemmän musiikillista osuutta, nyt oli aika paljon paatosta. Ankeeta. Armoa, armoa! Älä mulle.
Kävin eilen siis kahdesti kirkossa. Aika heppu hei! Tykkään kuunnella Jumalan sanaa...

Kuten jo mainitsin, oli pukki antoisa ja ihana. kaikkea kivaa keittiökamaa tuli. Sain mm. pastakoneenkin. Vähänkö kiva, nyt vain opetellaan tekemään itse pastat. Sit sain kaasupistoolin! En tapa, mutta kuorrutan. Tai gratinoin. Ja hyvän kokkiveitsenkin minä sain. Olin siis kuitenkin ollut kiltti. Jaa....

Eilinen hässäkkä ohi. Nyt vain nautitaan. Kyllä mä aamulenkille menen. Siellä on hevituuli ja näin pakkasta tunteena satamiinus. Jeah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti