20.11.2010

Kukkuuuu!





Täällä taas. Lauantaiaamu ja klo: on liian vähän. Pågensin paskakaneligiflarit on vaihtunut Vaasan donitseihin. Nuo ihanat venäläiset pyllynreiät, njam.... Taas yksi pervo adjektio. Todellakin pervo, tässä näin näpytellessä ja kaffetta siemaillessa saattaa mennä reikä poikineen. Kaloreita nolla ja säilöntäainepaskaa, kovaa rasvaa.... Kuolen.... Mutta ihanaa!

Viikko lenti kuin siivillä. En voinut uskoa todeksi viikonlopun alkaneen. Silloin kun viikot lentävät kuin kevät pääskyset, on mielikin kevyt ja antava. Kun on tahmeeta, on aikakin tahmea. Näin on näppylät. Kiitos herra!
Olenkin jo miettinyt tämän illan menyyn. Teen itse ensimmäistä kertaa pastaa. Sieni ja raputäytteiset raviolit, voisalviakastikkeella. Toden totta, en ole koskaan tehnyt itse pastaa. Silloin kun minä olin "alalla" ja kouluttautumassa, ei ollut tuorepastoja. Oli tasan spagetti ja makaroni. Kuulostaa hirveelle, silloin ennen vanhaan, mutta en ainakaan muista niitä olleen. Tallensin viikolla kokkiohjelman Jamien keittiössä ja katso, siellä tehtiin pastaa. Katsoin ohjelman eilen illalla ja tänään leikin Jamieta. Oih, odotan niin.
Pääruokana teen purjotäytteiset kuharullat ja lanttuperunapyre. Valkoviinikastike. Jälkiruokana juustokakkua ja mansikkakastiketta. Asiaan kuuluvat viinit täytyy hakea alkosta.
Olisi ihanaa leikkiä myös neljän tähden illallista, mutta valitettavasti ei ole oikein ketään ketä kutsua kanssamme nauttimaan. Surku ja parku.

Tänään mennään Ikeaan. Tuonne aikuisten linnanmäelle. Sitäkin odotan innoissani. Keittiövälineitä pitää päivittää. Ja ostaa kaikkea muutakin pientä kivaa. Ikea on siihen oikea paikka. Mitäs minä tarvitsen? Uudet ruokailuvälineet. Nuo arki käyttöön tarkoitetut ovat tulleet tiensä päähän. Oikeesti. Ja uudet kahvimukit myös. Erinäisiäkin ruuan valmistusastioita ja keittiövälineitä tarvitaan. Ja kynttilöitä. Veitset aioin uusia myös, mutta niitä en saa Ikeasta. Ison omenan Decanter ilmoitti juuri viikolla hyviä veitsiä ja veitsitukkia. Nyt laitan myös sen asian kuntoon ja säilytän hyvät veitseni oikein. Niin kuin oikea kokki. Lähes prohvessionaali....
Pippuri ja suolamylly pitää saada myös. Niistä jo joulupukille mainitsin.... Olenkohan ollut tarpeeksi kiltti? Tuskin. Joko Ikea on auki? Voitaisiko mennä jo?

Talvi tuli. Torstaina loskapaska jalat märkänä ilmasto. Nyt napakka pakkanen ja tuulee tukka päästä asteikolla. Mitä mahtavin uinti ilma-ala. Tällaisella kelillä jäätyy kivasti laiturille. Pakkanen + tuuli = jäätynyt Jahunen. Oikea sorbettien sorbetti. Helvetti, ruoka pyörii koko ajan mielessä. Miks mun täytyy aina olla niin intohimokas? Jos jotakin teen ja antaudun, niin on vain se. Hetken kestää ja sit jää unholaan. Ota iisisti beibi. Hyvä on.
Tästä notkea aasin selkä. Sain varattua ensi tapaamisen terapeutille. Joskus joulukuussa. Perästä kuuluu, sanoi piru kun sielua voiteli. Mut hei, mahtavat bloggausmarkkinat. Jospa alankin pitämään psykoterapeuttista blogia. Tilitän tänne kaiken sen, mitä vatkaamme istunnolla. Vähänkö kiva? Siinä tuskin on mitään niin mieltä ylentävää, mutta varmaan päiväkirjanomaisesti voin tilannetta ylläpitää. Ja alla. Toivottavasti en mene ihan sekaisin.
Tein viikolla sellaisen Skeematestin. Skeemat ovat ns. tunnelukkoja vuosien varrelta, jotka vaikuttavat jokaiseen hetkeesi, elämäsi hallintaan. Olin aika syvästi järkyttynyt tuloksesta. Ne ovat tietenkin yleispäteviä, mutta kyllä tunnistin niistä voimallisesti itseni. Ehkä hieman olisi työstettävää.... Voit itsekin tehdä ko. testin netissä. Hakusanalla skeematesti. Ei kun näpyttelemään vaan.... Mutta varo, minulla meni aamuyön unet. Heräsin terapoimaan itseäni. Ja kai se pyörii tuolla alitajunnassa vieläkin. Tai siis yritti aukaista raskaita lukkojani....
Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää. Mistä tuokin tuli mieleen? Onko tuollainen huonetaulu ollut ennen vanhaan. Jossakin tuvan tahi kammarin seinällä olisin muka nähnyt.... Saunasta löytyy - Jos terva, viina ja löyly ei auta. On tauti kuolemaks. No joo.....

Kello näyttää nyt kuus. Jos yritän vielä unta, niin jaksan sitten leikkiä koko päivän. Mun maha on kasvanut. Istun tässä, niin se röllöttää kivasti sylissä ja on ihana pehmeä. Yök! Nyt alkaa tämä valitus lihavalaihalihavalaiha. Nyt siis menee hyvin.
Ja nyt pitää alkaa aloittamaan laihdutuskuuri laihtumaan. Taas. Mites mie syön kaikkia keitoksiani? Hyvä ruoka ei lihota. Kumipallona luokses pompin.... Pompi, pompi, sydän parka....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti