20.6.2010

Sulokas sunnuntai






Hyvin nukutun yön jälkeen oli ihanaa herätä aurinkoiseen aamuun. Tai nousin ylös jo heti kuuden jälkeen ja silloin oli pilvinen, kostea aamu. Harrastelin valokuvausta ja haistelin luontoa. Menin vielä hetkeksi pötkölleen ja nyt aurinko hellii meitä.

Kohta starttaa uusi pumppu, pieni hetki ihmiskunnalle, suuri meille. Minä tein hienon kukka-asetelman alaterassille. On niin alkukantaisen tyydyttävää olla sormet mullassa. On yhtä äitimaan kanssa. Siivoilin myös takapihaa ja kunpahan järjestelin. Mie olen kova poika järjestelee. Koko ajan. Se on persoona, mikä pistää panemaan. Paikat järjestykseen.

Hei hallelujaa, kolme päivää duunia ja sitten takaisin tänne Jussin viettoon. Tänään pitääkin suunnitella Jussin Menyy ja ruokaostokset. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pitää paikkansa. Mätiä, uusia pottuja, mansikkakakkua, savustettua kalaa ja grilliherkkua pitää olla.
Saunavastat ovat ehdoton perinne. Ja kai sitä kossuakin pitää hiukkasen nauttia. Veneestä en vettä heitä, enkä leiki tulella. Jonkun juhannus taikasen taidan tehdä. Olkoon ilmojen jumalat suosiollisia ja onni läsnä.

Hei, se outo Kakadu ( lintu torstaiyönä) on mustarastas. Sillä on joku outo saundi, välillä luikauttaa hyvinkin kauniisti, mut sit tulee toi komppi tai kamppi. Se jännästi naksuttaa.
Se siitä oudosta luontoilmiöstä. Hetken jo luulin, että olen tavoittanut uuden lajin Suomen metsiköistä. Tai olisihan se voinut joku karannut yksilö.... Tai "naksuttikohan" mun pää...

Pumppumestari pyytää apua. Silloin on riennettävä. Se on niin tärkeetä. Tallennan tämän ihmeen kuviksi. Tsau!

1 kommentti:

  1. Ihana toi puutarhurikuva susta!! Sä oot niin elemnetissäs.

    VastaaPoista