27.6.2010

Ai kauheeta!



Yöttömän yön sekava päivitys päättyi ikävään onnettomuuteen. Läikäytin olutta läppärin päälle ja se on nyt kaput. Arvaa harmittaako? Ja kesäloma tulossa, miten käy mun bloggausten? Kääk! Sen siitä saa, kun pimeässä yrittää! Toivottavasti joku vakuutuksistani korvaa.
Siksi päivitykset jäi loppu Juhannukselta. Nyt himassa ja kotikoneella.

Juhannus 2010 meni muuten loistavasti. Juhlittiin sopivasti ja saatiin myös järkevää aikaiseksi. Varasto on nyt siivottu, tuli hyvä mieli. Sauna pestiin ja yksi mattokin siinä sivussa. Ostettiin myös uudet terassikalusteet ( en nyt muista, joko mainitsin?) Savustettiin Nieriää uudella savustuspöntöllä. Se on hauska, pari kerroksinen pömpeli. Laitan kuvaa. Tuli hyvät fisut.
Meillä oli paritkin bileet. Torstaina ja Juhannusaattona. Olin oikein ylpeä itsestäni, että jaksoin olla juhlatuulella. Mikäs sen mukavampaa, kuin kunnon juhlat. Maistuvat pöperöt laitettiin aattona, juhannuskoivuilla koristeltiin ja saunavastat tietysti väsättiin. Aattona satoi vettä, mutta emme antaneet sen meitä häiritä. Tunnelma oli leppoisa ja juhannuksen makuinen. Kai se täytyy meny myös päivittää. Onpahan muistona...

Juhannus julistettiin lasillisella Fresitaa ja alkuruokana oli rapukoktaili ja paahdettu ruisleipä.
Tein muonituksen helpoksi ja väsäsimme seisovan mittumaariapöydän. Sisälsi seuraavaa:
- tomaattimozzarellasalaatti
- kotijuusto ( Patte teki)
- tzatziki
- kylmäsavulohta
- uudet perunat
- kesäinen perunaräiskäys
- kermaviilikastike
- vihannesnyytit
- savustettu nieriä
- grillattu kanafile

Jälkiruokana paistoin raparperitorttua, mansikka ja vaniljakastiketta. Espresso ja juhannuksen kunniaksi jägermaisteria. Hyvinhän tuo ruoka maistui. Lauantaina syötiinkin sitten tähteitä. Heleppoo kuin heinän teko.

Jahas, nyt on väsynyt, mutta onnellinen olo. Lopetan tähän. Laitan pizzarellokset uuniin. Patte lupasi tuoda jäätelöööö!! Pikku koirakin on ihan poikki. Sillä oli rankka juhannus, hau! Mut hei, ihan oikeesti. Duunia vain yksi viikko ja sit alkaa LOMAAAAAA!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti