6.4.2010

Arkea


Elämää pääsiäisen jälkeen. Mulla on vielä palautumispäivä loman jälkeen ja saan hoidella asioita. Eli paistan kakkuja, maksan laskuja plaa, plaa ja vielä kerran plaa...

Täten julistan virallisen avantouintikauden päättyneeksi. Avanto on kadonnut ja se on suurentunut ammottavaksi aukoksi. Jäitä tosin on vielä, mutta se sellainen napakkuus on hommasta pois. Pistin avantouintihanskatkin roskiin. Olivat jo onnettoman repaleiset.
Mutta talvi 2010 jää mieliimme oikeana, lumisena pakkastalvena. Varsinkin se yksi avantokeikka, kun kylpytakki jäätyi päälle matkalla laiturilta pukukopille. Silloin oli kylmää juu... (Hieman huonossa kuvassa huippumuotia Matinkylän avantomaisemista.)
Minä pidän talvesta. Ilman raikkaudesta ja maiseman lumivalkeasta puhtaudesta. Eikä minua haittaa kylmyys. Valon puute joskus vaivaa ja väsyttää. Mutta toisaalta on ihanaa olla vaan, käpertyä villasukissa soffan nurkkaan. Eikä tartte mennä ja tulla älyttömänä. Keväällä ja kesällä olen hieman levoton ja koko ajan pitäisi olla hauskaa menoa. Eipä silti, Suomi on juuri siksi niin hieno maa, kun meillä on neljä upeaa vuodenaikaa. Rakastan niitä jokaista.
Saa nyt sit nähdä, onko tämä katoavaa kansanperinettä ja ilmastonmuutos tekee vuodenajoista yhtä harmaata kuin kaurapuuro. Toivottavasti ei.
Näistä poliittisesti kantaa ottavista ilmastokysymyksistä voidaankin näppärästi siirtyä taiteen pariin. On runo annoksen vuoro. Jee! Kaksi ei niin ankeaa otosta...

PIMEÄÄ

Minun sisälläni on niin pimeää, että en näe katsoa.
Mummolan pitkä kuisti. Ikkunoissa punavalkoruudulliset verhot ja surisevat kärpäset.
Pyydystimme niitä nuppineuloilla ja jätimme kiinni ikkunalaudalle.
Pitkinä riveinä ne pyörivät nuppineuloissa.
Hengetön kesähelle. Kai ne kärsivät.

Minun sisälläni on niin pimeää, että en näe katsoa.
Olen tyhjyydessä ja haluan pyydystää sinut nuppineulalla.

KESÄKUUN KOLMAS LAUANTAI

Katsomalla tähtiin tuijota Jumalan discoteekkiin.
Isä meidän siellä joraa, häntä vähän vituttaa.

Enkelit lyö löylyä lisää ja alavillamailla on hallan vaara.
Vettä tulee taivaan täydeltä, Jumala pissii keskikaljaa.

Välillä olut röyhtäyttää ja Simpeleellä salama tappoi sian.
Meidän herra heittää Elvikset niin Japanissa murtuu mannerta.

Tyhmä kansa juo ja bailaa.
Eivätkä tajua, että kohta koko helvetin pallo on vainaa.

Jep. Jep. Tästä jatkuu vapaapäivän vietto. Ohjelmassa voisi olla vielä joogaa ja nakkikeiton valmistusta. Lyhyt työviikko edessä, kiva. Voisikohan jo ensi viikonloppuna mennä käymään möksällä?

1 kommentti: