7.11.2011

Itkupillin karppisburgeri

Minä väitän, että kylpylälomamme on tehnyt tehtävänsä ja olo on piirun verran rennompi. Vaikka kohde ei ollut tuon ihmeellisempi, niin kaikki vaikuttavat ainesosat olivat kohdallaan. Vesi vanhin voitehista, yhdistettynä tehokkaisiin hoitoihin, se saa ihmisen tuntemaan olonsa levänneeksi ja hyvin voivaksi. Aina kannattaa lähteä. Ukkorähjältä tuli viesti illalla: " Kiitos ihanasta viikonlopusta! Hyvää yötä ja pus!" Mitäs tuosta sanotte, söpöä.... Ai kauheeta....

Eilen se sit tuli. Martta ensimmäiset itkut tanssii tähdille pirautti. Niin oli kaunis ja koskettava valssi Ruotsalaisen Sadulla ja tanssiopella. Sanokaa mitä sanotte, mutta parhaimmillaan tanssi on koskettavaa tarinankerrontaa. Valssi on muutenkin kaunista katsottavaa ja olisipa ihanaa itse liidellä parketilla tuohon tyyliin... Pitäiskö lähteä Valssauskurssille? Joo...

Eilen illalla rakastin Ukkorähjää hampurilaisaterialla. Itselle duunasin karppisburgerin. Se Hesen hirvee paskahöttö pahoitti mieleni ja antoi aihetta näyttää kuinka pikaruuastakin voi saada herkullista. Jos mulla olisi oma kuppila, tätä siellä asianomaisille tarjoaisin. Tämä muotivillitys on saanut jo naurettavat piirteet, mutta tässä nyt kuitenkin käyttökelpoinen versio. Ja maukas.

KARPPISBURGERI

400 g hyvää luomu naudanjauhelihaa
1 muna
1 banaanisipuli ( uusi tuttavuus, pehmeämpi kuin tavallinen.)
1 valkosipulinkynsi
suolaa
jauhettu maustepippuri

Munakoiso
Suolaa
1 muna

Banaanisipuli
Tomaatti
Munaa
Cheddarjuustoa
Salaattia
Burgerikastiketta
Suolakurkkua


Aloita tekemällä pihvit. Pilko sipulit ja sotke kaikki aineet keskenään taikinaksi. Maustepippuri tekee pihvitaikinasta niitä "mummon" makuisia, sellaisia oikeita vanhanajan makuja. Muotoile vedellä kostutetuin käsin pellille pihvit, lykkää uuniin 200 astetta, n. 20 min.

Sämpylän tilalla käytin munakoisoa. Tee munakoisosta paksuhkot "pihvit," itketä niitä hetki. Laita ne vollaamaan ennen pihvien valmistusta. Kuivaa pinta ja paneroi ne muna/suolaseoksessa. Paista pannulla voissa miedolla lämmöllä niin, että munakoisot pehmenevät ( ei liikaa!)  Itse paistoin pikkuhiljaa ensin miedolla lämmöllä ja lopuksi kovensin lämpötilaa ja sain kivan rusketuksen.

Käsittele muut ainesosat siinä samalla. Paista sipuli, munat ja ota väri tomaattiin. Tässä vaiheessa kaikki pitäisi olla valmiina kasaamista varten. Laita cheddari kuumien pihvien päälle, sulaa kivasti. Kasattuasi herkku, syö ja lähde lentoon. Oli hyväääää!!!

Tänään ajattelin piipahtaa Nomojeans farkkuputiikissa. Liike on avattu viime heinäkuussa ja kiinnitin jo silloin siihen huomioo. Käsittääkseni, siellä voit suunnitella omat farkut ja ne tehdään sulle mittatilaustyönä! Vähänkö huippuu! Tällainen persjalakanen savolaistallukka ei millään löydä itselleen niitä täydellisiä The farkkuja. Mielenkiinnolla odotan, postaan siitä lisää käyntini jälkeen. Joko mie vihdoin ja viimein saisin ne tyköistuvat jeansit?

9 kommenttia:

  1. Nam...
    Kyllä sun pitäis perustaa kuppila ihan vhh dieettaajille! Mä keksin sille jo nimenkin: Masu :)

    Muuten, laitoitkos heseen asiallista palautetta? Voisivat vaikka jatkokehittää pläjäytystään.

    Kiva että vkl onnistui. Ja onhan se ukkorähjä nimityksestään;) huolimatta söpö.

    VastaaPoista
  2. Saanko avioitua sun burgerin kanssa?

    VastaaPoista
  3. Ai naaaam...vähänkö näyttää herkulta. Tuo menee ihan välittömästi sinne kokeiltavan mätön listaan :D grrrr8 stuff!

    VastaaPoista
  4. Mun nimikkopurilainen, tätä on ihan pakko kokeilla. Näyttää niin herkulliselta, valuva muna ja paistetut sipulit vetosivat tossa nyt ihan täpöillä. ;)

    VastaaPoista
  5. Voi ei, kateus iski, mäkin haluun nimikkopurilaisen! Mutta en valuvaa munaa;)

    VastaaPoista
  6. Viivi: Jos pistän kuppilan pystyyn, sen nimi on Masu. Toi on hyvä, sika hyvä! Pitäiskö tehdä Viiville oma burgeri, ei valuvaa munaa, tsih, hih....

    Naina: Sanot vain TAHDON!

    Pepper: Heleppo, eikä leipää lain... Suosittelen, joskus tekee mieli mättöä...

    Itkupilli: Ou jee, ole hyvä. Itkupillin karppisburgeri from finlandia ;-) Hei, toi sipuli on banaani ( salootti) sipuli, pehmeän hyväilevä.

    VastaaPoista
  7. Näyttää herkulliselta. Meillä on vielä kuutisen kiloa luomujauhelihaakin pakkasessa, ostettiin 15 kg paketti Charolais-karjan lihaa. Tulossa on vielä lammasta, poroa ja peuraa eri lähteistä. Oma pakastin on täynnä ja sukulaisten pakkanenkin alkaa täyttyä, mutta työpaikan kellarissa on tyhjä pakkanen, jota alamme työnantajan kanssa täyttää kilvan lihoillamme...

    VastaaPoista
  8. Jaanaba: Jam, jam...

    Lumo: Liha pitää ihmisen tiellä ;)

    VastaaPoista