19.9.2011

PIIMÄKAKKU

Kuten jo edellä totesin, niin syksyn saavuttua kakkujen paisto on käynnistynyt. Jos ihmettelette, mistä ihmeen kakuista se höpöttää, niin kerron hiukka tarkemmin. Meillä tarjoillaan asiakkaille itse ( Martta) leivottua piimäkakkua. Onhan siinä hommaa, paistan viikonloppuna viisi kakkua ja ne riittävät juuri ja juuri viikoksi. En tiedä nyt, kun meitä on enemmän, tuskin viisi riittää. Kesällä leipuri Bulla on lomalla, eikä paista kakkua. Resepti on mun isoäidin vanha, mutta olen modernisoinut sitä tähän päivään. Kakut on kyllä hyvin suosittuja ( niitä jo elokuussa kysellään, "milloin on taas kakkua?") Joudun jakelemaan reseptiä  jatkuvasti, joten laitan sen nyt tänne ihan omana postauksena. Olen laittanut reseptin tänne aikaisemminkin, mutta tässä kerta vielä omalla otsikolla. Ei kun leipomaan!


P:S Saatuani ensimmäiset kakut uunista, oli kyllä tekemistä, että en palasta haukannut päiväkaffella. Olin tiukka karppari ja jätin ottamatta. Ten points!

PIIMÄKAKKU 
Annoksesta tulee 2 kakkua ( pyörövuokia)

2 munaa
4 dl. sokeria
1 dl. fariinisokeria
1 dl. siirappia
5 dl. piimää
2 tl. kanelia
0,5 tl. chilijauhetta ( tai maun mukaan)
reipas loraus sitruunan mehua
2 tl. ruokasoodaa
700 g vehnäjauhoja
2,5-3dl. juoksevaa rasvaa

Sotke ensin ( vatkaimella) kaikki muut ainekset yhteen paitsi jauhot/sooda ja rasva. Lisää sooda/jauho seos edelliseen vatkaten ( varo paakkuja) lisää viimeiseksi juokseva rasva. Paista 180 astetta 50-55 min. Taikinaan voi lisätä myös yhtäsuntoista mm. suklaata, marmelaadia, hillon jämiä, pähkinöitä jne.

3 kommenttia:

  1. No 10+ pisteet ettet sortunut syntiin ;)
    Ensi kerralla Martta sotkee tutut kuviot ja pyöräyttää sitruunakakun 12 (????!!!! dear lord) kanamunasta, 1,2dl voisulasta, 1dl kuohukermasta, 1,8dl kookosjauhoista, sitruunan raastetusta kuoresta ja 2rkl mehusta sekä 2tl leivinjauhetta. Munat vatkataan kulhossa. Lisätään voisula, kerma, sotruunamehu ja kuori. Kuivat aineet sekoitetaan ja siivilöidään joukkoon. Lusikoidaan vuokaan ja paistetaan 175c 40min. Tätä voi Marttakin sitten hyvillä mielin maistella sen sijaan että marttaa naama sitruunalla muiden herkutellessa :D

    VastaaPoista
  2. Molemmat ohjeet mielenkiintoisia, kiitos, aion kokeilla. Ja mä olisin kyllä maistanut!

    VastaaPoista
  3. Pepper: Olen vahva! Mutta kiitos kakkureseptistä, kokeilen ehdottomasti. Saa Marttakin makiaa...

    Viivi: Paas kokeillen molempii, herkkuhetkii elämään!

    VastaaPoista