20.12.2019

Voi vidhu, lomalla!

Hola, Hola täältä päin maapalloo. Alicantessa ollaan juu. Saavuttiin ke-to yönä ja nyt on siis pe aamu. Aikainen, en saa nukuttua. Kello täällä viis siellä kuus. Kupissa läikehtii neskafee, se on yllättävän hyvää nykyään. Juodaan sitä aina lomalla. Siis näis meittin himaololoissa. Kaffilois tietysti ihan oikeeta sufeeta. Kortteeri on sikakiva. Santa Barbara, vähän niin kuin Santa Glaus, näin joulun alla kun ollaan. Mut joo, huoneisto siisti, moterni, sänky hyvä (piti tosin tilata yksi peitto lisää, koska emme mahdu yhden täkin alle), erittäin rauhallinen, keskeisellä paikalla ja suihkusta tulee lämmintä vettä. UK kiitteli erikseen pistorasioiden määrää, niitä onkin huoneistossa peräti 12 kappaletta. Ei tartte ettii mihin tietotekniikkansa tökkää latautumaan. Rva. on siis erittäin tyytyväinen, eikä hintakaan ollut paha. Alle sata erkkii yö. Suosittelen, jos tänne päin olette tulossa.

Täällä biitsiä riittää

Kohtaaminen


Ihan helevetin ihanaa olla lomalla. Joskaan en ihan vielä tajua sitä. Olla lomalla. Täytyy ihan myöntää, että olimme molemmat loman tarpeessa. Joskin UK tekee vieläkin duunii ja mä sairastan. Mitenkäs muuten. Ja ressaan kaiketi, kun kakka ei tuu eikä uni. Olen kohta ollut paskomatta kunnolla viikon ja törkee flunssa painaa päälle. On silleen hemaiseva olo. Keuhkot huutaa hoosiannaa ja räkää tulee joka reiästä. Mut onneks se alkoi irtoomaan. Lima oli junttaantunut onteloihin ja jösses perkele, kun teki hallaa lennon laskeutuessa. Tuntui, että pää räjähtää ja silmät pullistuu ulos. Ihan en muista, milloin olisin moista kipua kokenut. Säikähdin oikeesti, et onks mulle katkeemassa suoni päästä ja tää oli sit tässä soronoo. Teki melkein mieli huutaa kivusta ääneen. Kipu jatkui eka yön, silleen, et välillä heräsin siihen, kun joku viilsi otsaa auki ja tökki sukkapuikolla silmään. Onneks siis et nyt räkä valuu. Antaa valuu vaan. Mene paha pois. Pois. Pois.

Hotlan aula

Rambla


Otettiin eilen ihan rennosti. Hirveesti olisi tehnyt mieli koluta joka paikkaa, mut käytiin aamiaisella ja vähän tsekattiin mestoi. Sit lepäämään ja sit käytiin kaupas. Sit taas lepäämään ja illalla syömäs. Ihan ei ole täysillä mukana mut väliikö tuolla. Alicante vaikuttaa oikein kivalle, pieni mut virkee citi. Istuimme iltapäivän neuvoa antavilla ja totesin UK:lle, et jotensakin tää Espanja on mun henkinen koti. Joku täällä vain on sellaista. Olen kaiketi täälläkin jo miljoona kertaa kertonut, et takavuosina eräs astrologi tähtikarttani mukaan toimitti, et mun pitäisi asua täällä. Siihen on helppo uskoa ja meibii sam dei. Keli eilen pilvinen, abauttiarallaa viistoist astetta. Just hyvä, kun sairastaa. Ei tule valoshokkii, eikä sula lämpöön.

Tosi kiva cafee puiden siimeksessä

Täällä kasvaa sieniä kaduilla


Oih, aloitin eilen sen finlandia voittajan. Siis se Bolla, kirjailijan nimi on on niin vaikee, et en edes yritä, kyl työ tiiätte. Mut hei, onpa hurmaavaa tekstiä! Ihan sellaista, et pitää lukea lauseita useampaan kertaan. On niin hienoja. Ja tarina kasvaa kiinnostavana, tuskin maltan odottaa. Juuri nyt UK kuorsaa lahjakkaasti, ei lujaa vaan silleen söpösti. Hän meni nukkumaan, kun minä heräsin. Silleen ollaan biorytmissään, heh. Nyt tuli yskän kohtaus, hänellä flunssa myös. Ollaan mekin yhden sortin sairastupa. Keitin toisen kupin nesmokkaa, kuumajuoma tekee hyvää verestäville putkistoilleni.

Harhojako jo

Ja niin minä sanin heille


Eihän tässä mitä. Täytyy toivoa, et tauti helpottaa ja pääsee oikeesti elämän makuun. Huomenna matka jo jatkuukin ja autoilemme Valenciaan. Jos tänään jaksais vähän jotain. Sehän se just on. Tietää, et pitäis vaan maata mut maalima kutsuu. Himas olisin punkan pohjalla, mut että lomalla sairastaa. Voihan vidhu, en mää voi paremmin sanoa. Nyt mää yritän unta uudelleen ja rukoilen, et tänään tulisi kakka. Säätiedotus lupasi aurinkoa. Ihanaa, valoa! Sitä kohti. Adios amigos!






8 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa, ja terveyttä! Alicante tuttu ja kuukausi sitten piipahdin Valenciassa. Tykästyin, kuinkas muutenkaan. Kiva nähdä, mitä te sieltä löydätte. Kiitos myös aina sykähdyttävistä kuvistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveyttä täällä kaivataankin. Mut onneks on loma sairastaa ;) Huomenna lähtö Valenciaan, odotan kovin.
      Vielä en ole jaksanut kaivaa "oikeaa" kameraa edes esille. Lisää kuvia tulossa...

      Poista
  2. Kittaamalla kittaa lämmintä, ei kuumaa, vettä. Alkaa irtoomaan niin kakka kuin räkä. Ja lusikalla raakaa hunajaa suuhun, anna valua kurkkuun. Älä juo mitään ja varsinkaan sekoita kuumaan veteen. Nää toimii! Oikein ihanaa joulunaikaa molemmille ja auvoista Uutta Vuotta 2020! T. Serkkutyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, täytynee kokeilla. Harmittaa sairastaa lomalla mut elämä on.

      Ihanaa joulua ja aina parempaa uutta vuotta myös sinne teille!

      Poista
  3. Toivottavasti olette molemmat parantumassa. Vuosi sitten olimme Valenciassa ja flunssa iski matkalla sinne. Kävi paikallisessa apteekissa ja sain sellaiset rohdot, että kurkkukipu ja räkä katosi lähes samantien. Ei mennyt loma pilalle. Valenciassa kannattaa käydä rannalla vaikka ei rantapäivää viettäisikkään. Minusta oli hauskaa päästä rannalle ratikalla :). Mercado Central on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, muutenkin Valencian vanha kaupunki on tosi ihana paikka. Mercado Colon taas oli pienoinen pettymys. Turian puistossa oli kiva kävellä. Ruoka oli todella hyvää. Jos satutte käymään katsomassa Ciudad de Artes y las Ciencias'ta ja kävelette akvaariolta kaupunkiin päin niin melko lähellä Carrer de Ciscar kadulla numerossa 57 on ravintola Arrocería Terra i Mar. Menut vain espanjaksi ja vain yksi tarjoilija puhui auttavaa englantia, mutta heidän ruokansa oli todella hyvää. Söin alkuun todella hyvää mustekalaa ja pääruokana oli vähän paellan tapainen ruoka, mutta tarjoiltiin padasta ja oli enemmän sellainen pata ruoka. Eksyttiin paikkaan, koska kadulla olevat pöydät oli täynnä ja sisälläkin vain yksi kahden hengen pöytä vapaa. Asiakkaat oli paikallisia perheitä 3-4 polvessa. Nauttikaa ihanasta Espanjan lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saavuttiin juuri Valenciaan ja kiitos sulle vinkeistä. Täällä on paljon nähtävää ja hyvä pöhinä.

      Tauti vaivaa vielä ja ajattelin et huomenna menen apoteekkiin hakemaan rohtoja. Kurjaa sairastaa lomalla :(

      Poista
  4. Aika moni on löytänyt avun vatsaongelmiin tästä tuotteesta, https://www.symbiosys.org/fi/symbiosys-alflorex/. Itsellä vähensi järjetöntä turvotusta ja muita epämääräisiä oireita.
    Voimaannuttavia lomapäiviä kuitenkin!

    - yksi vakilukija vain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla, kaikki apu tervetullut :)

      Poista