11.7.2019

I love Tallinn

Kylläpä aika rientää kuin siivillä. Uhkaavasti mennään loppuviikkoon, ei auta itkut markkinoilla tai tässä tapauksessa voisi kai sanoa ostoskeskuksissa. Ollaan meinaan kierretty eräskin ostoshelvetti. Ei sillä, että olisi niin tähellistä, mutta kun on pitänyt etsiä juttuja. Samalla löydetty kolme uutta keskusta, osa vahingossa ja osa ihan etsien. On se kumma kuinka lomalla päivät loppuu liian nopeaan. Rytmi tämä - ihan rauhas hyö lähtee aamupäivästä liikenteeseen. Hutkuillaan päivät ja kuuden maissa kämpille. Lepo ja siistiytyminen ja ei kun syömään. Illalla takas ennen puolta yötä ja arvata saattaa ettei tartte paljon lampaita laskeskella. Rva. on autobaanameluun jo tottunut ja nukkuu kuin possu. No, yks yö piti tiukilla, kun huushollissa oli murhaaja. Sitä piti huutaen pois ajaa.

Jimmy Nelsonin...

....huikeita kuvia!


Tiistaina oli sateinen päivä ja vietettiin se Ulemiston (en osaa etsiä sitä uu kirjainta missä on pilkut päällä) ostoskeskuksessa. Mentiin ensin vahingossa vieressä olevaan (uusi?) T1 Mall of Tallinn, minusta se vaikutti uudelta ja kivoi juttuja sielläkin. Alet hoidettiin kuitenkin jo tutuksi tulleessa Ulemistossa ja syötiin kevyttä kenttälounasta. Olen tämän aikaisemminkin todennut. Tallinnassa on kunnon alennukset ja myynnissä hyvää tavaraa. Sillon kannattaa tehdä hankintoja. Ostin kolmet kengät, noh yhdet exsälle tuliaiseksi. Enkö oo kiltti, kun exää muistan. Tee-paituleita muutamia ja mittee vielä, en nyt muista.

Ravintola Pegasus

Herkkuu

Fisuu


Illaksi oli pöytä varattu kovasti kehutusta Rataskaevu  restorantista. Paikka nasta ja rento, ruoka jees, mutta ei yllätyksellinen. Täällä on jotenkin tottunut siihen, että parempaakin parempi ravintola yllättää sut. Ja sitä mie odotan. Ei tää pettymys ollut, en sillä. Edullinen oli, kahden hengen finedining 70 erkkii. Illallisen jälkeen käytiin raatihuoneen torilla ottamassa yömyssyt. Siinäpä se päivä huitas ja illalla maistui uni.


Pentti Sammallahden...

....koskettavia kuvia!


Keskiviikko heräsi aurinkoisena ja päivästä tehtiin Telliskivi ja Fotografiska. Elämyksellinen monella tapaa. Näyttelyt upeita! Suomalaisen Pentti Sammallahden kuvat kosketti kovin, puhumattakaan Jimmy Nelsonin matkaa maailman ympäri. Olin sanaton. Olin äimänkäkenä. Museo hohti uutuuttaan ja kaik oli niin hienoo. Nautittiin yläkerran restoranttissa lounas pitkällä kaavalla ja nyt täytyy sanoa, että se yllätti. Taputtelin turpeita pikku kätösiäni ja makumatka oli suussa sulava. Teimme niin, että katsoimme ensin kakkoskerroksen näyttelyt, sit lounasbreikki ja vikaks kolmaskerros. Sai niin sielu, kun ruumiskin ravintoo. Jälkkäriksi nautittiin Robert Doisneau näyttely, joka löytyy Juhan Kuusi Dokfoto keskuksesta Telliskivessä.


Jimmy Nelsonin matka...

...maailman ympäri


Käytiin kämpillä vain kääntyy ja Rva. lisäs pikkasen puuterii ja vaihtoi parempaa ylle. Tehtiin kevyt käppäily vanhaan kaupunkiin ja sieltä aperitiivokselle kauppakeskus Solarikseen  (taas kauppakeskus.) Tämäkin oli kiva uusi tuttavuus, hillitön terde kattojen yllä. Arska paistoi ja meno oli kuin Monacossa konsanaan. Kivat maisemat ja maistuva olut, UK:lla ginijatonickki. Varsinaista illallisvarausta ei ollut, mentiin ihan mututuntumalla. Kohdalle sattui Italialainen (molemmat tykkää) Da Rocco. Eikä ollut hei pettymys. Autenttinen, kokkia myöten ja hitokseen maukas ruoka. Pieni, tunnelmallinen, rauhaisa keidas vanhassa kaupungissa. Kyllä se kuulkaa tässä iässä on tärkeintä, että saa kunnon sapuskaa ja hyvää palvelua. Se on tie meittin sydämiin. Oltiin kiitollisia ja vyöryttiin takas kämpille. Ei käyty myssyillä.

Se kuulu, Robert Doisneau

Yömyssyt

Da Rocco Lai 6 kadulla


Tänään Rva. heräs ajoissa ja innostuin kuvailee heräävää vanhaa kaupunkia. Oli oikein antoisa reissu. Hitsi, kun on mukavaa vaeltaa sen kameran kans. Tallentaa sitä, kuinka minä näen näkemääni. Kaikes rauhas. Välillä kävin nauttimassa nisuciinot (pulla ja cappucino) ja saatoin huomata muutaman tunnin taas vierähtäneen. Aika on lomalla eri. Juokseva. Siitä himaan, pikku lepo, suihku ja menoks. Kas, minnes muualle kuin ostoskeskukseen. Tällä kertaa kyseessä Aatrium-ostoshelvetti. Auts, aika ihana paikka! Etsimme ja löysimme uuteen putiikkiin kattovalaisimen ja muutakin pikkuista tarttui mukaan. Paikassa on yhden katon alla useampi sisustusputiikki ja voin todella suositella, jos tarvetta löytyy ja vaikka ei löytyisikään, niin sieltä löytää vaikka mitä kivaa. Hinnat pikkasen edukkaammat kuin meillä ja mä voin sanoa, että tein Löytöjä!

Solaris terde varjoin alla


Kello on värttiööversekstitiiu ( eli alkuilta) ja UK vetää päiväsikeitä, mie en malta. Jossain vaiheessa on päivitettävä blogi. Taidan aukaista kohta fressupullon ja laitan lilaa luomeen. Ei ole pöytävarausta tehty, mutta tuumailimme uusintaotosta viime reissulta ja voisimme mennä Farmiin. Se oli kupsakka kokemus ja paikka sen verta iso, että eiköhän sinne aina kaks näin pien pyllystä mahu. Ja jos ei mahu, niin mennään muualle. Kyllä täällä kuppiloita riittää. Se on moro ny! Tääll on kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti