2.6.2019

Räjähdysvaara

Kylmä ja kolea aamu. Mut sielussain on lämpö. Balanssissa ollaan siis. Eilen illalla alkoi vesisade. En mä väittäisi, että se olisi hirveesti haitannut. Kesäsade mökillä on jotenkin romantique. Ensin sade tuli kuuroluontoisena hiljalleen, mut yltyi ihan kunnon sateeksi. Grilli kastui ja se ei ole kiva. On uusi ja siitä pitää pitää huoli. Vedettiin huppu märän grillin päälle, tänään se täytyy pestä ja kuivata. Ettei ruostu ja mene pilalle. Muuta haittaa sateesta ei käsittääkseni ollut. Saatiin vimosetkin siitepölyt pois maisemasta.




Kyllä me kylille eilen mentiin. Käytiin vihdoin ostamassa kesäkukat. Sain leikkiä puutarhuria ja kaivoin yhden kukkapenkin ja synnytin sen uudelleen. Heivasin kottikärryllisen vanhaa multaa veke ja laitoin uudet. Kivet asettelin myös uudelleen. Hitto, se on kivvoo hommoo. Näkee pikku kätösten jäljen. On aina kiva saada väriä pihapiiriin. Perhosille ja pörrääjille baareja. Bileet!

Vähän huono kuva mut tämän kimpussa askaroin


Sain puutarhurina sen verta virtaa, että pesin vielä yläterden. Hirret ja lattian pesin toluvedellä. Nähkääs katsokaas, tähän aikaan vuodesta on joka paikka täynnä sitä inhaa siitepölyy ja se käy silmissä kutiamaan. Nyt on hyvä, enkä usko, että siittiöitä enää kauheesti tulee.



Laitettiin grilli-illallinen. Yhes touhuttiin. Sekin on mukavaa. Se on kyllä kiva, kun on yhes kiva. Saanko sanoa, että olen onnellinen siitä, että elämässäni on ihminen, jonka kanssa on helppo, hyvä ja turvallinen olla. Ei pitäisi kehua retostaa, kohta herra iso herra nakkaa kivellä päähän. Oletkos siinä elvistelemättä. Käännän puukkoa vielä haavassa ja kerron, että pidettiin perkele lettukemutkin jälkiruuaksi. Mie taikinan vetkutin ja UK paistoi. Yhteisvoimin jälleen kerran. Rakkauven räiskäleet, sanon minä. Hilloo ja marjoi päälle, se olt tuas kiel perseessä.



Perjantaina on aina niin kiire. Kyllä. Mökillä kiire. Rva:lla on paljon touhua, eikä aika millään riitä. Monta tuntia menee nauttimiseen ja siitä(kö) kiire. En tiiä. Mut saunominen jää vähemmälle. Lauantaina otan aina takas ja annan saunan hoidella hopun. Se on ihanaa. Laitoin naamioo ja tein kehonhuollollisia toimenpiteitä. Silloin viimeistään laskeutuu pyhään rauhaan. Kiire katoaa ja on hyvä olla just siinä ja niin. Voisko sanoo, et la on uus pe.



Meillä oli massut aika pullollaan, kun vetäydyimme kammariin. Hyvä, että sängyllä pysyttiin pallero pylleröt. Ihan oli vähän liian täys. Mut ruoka oli niin hyvää, että tuli ylen syötyä. Ja mitäkö olisi kello taas ollut, lähemmäs kymppii taisi illallinen venähtää. Täällä on vaikea syödä ajoissa. Mut haitanneeko tuo mittään. Hyvä opetella eurooppalaista tapakulttuuria, jos sitä sinne Espanjaan joskus muuttaa. On niin kuin tavat kohillaan jo. Mut jos totta puhutaan, niin liian myöhään syöminen ei ole hyväksi Rva:n vartalolle. Heräsin jossain vaiheessa aamuyötä, kun massua paaperoitti ja ilmaa pukkas sen verta, että pelkäsin lämpöpatterin räjähtävän. Siinä sitä olisi ollutkin kurja kohtalo. Räjähti omiin ilmavaivoihinsa. Oi joi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti