20.12.2017

Maisemat vaihtuu

Buenos Tardes! Jätimme eilen Portugalin taaksemme ja nyt kortteeraamme viehättävässä Sevillassa. Alunperin oli tarkoitus, että vuokraamme auton Farosta ja huristelemme sillä aina Espanjan puolelle. Vuokra maasta maahan oli sen verta tyyris, että päädyimme bussikyytiin. Herätys eilen oli jo kello viis ja tapani mukaan ressasin lähtöä, et varmasti kaikki onnistuu ja päästään perille. Turhaan, kaikki meni oikein hienosti ja matka sujui joutuisasti maisemia ihastellen ja nukkuen.

Tää tuijotteli mua
Nukkumisesta puheen ollen, kuinka paljon ihminen voisikaan vetää unta palloon. Onko se tämä loma vai mikä, mut mä voisin viettää päivän nukkuen. Tai en kuitenkaan, on niin paljon ihanaa nähtävää ja koettavaa, että uni jää kakkoseksi. Mutta hyväksi sellaiseksi, joka välissä missä on vain mahdollisuus levähtää, suon sen itselle. Mut tää väsy...

Vanhat herrat

Portugalin rantoi
Portugali jäi pintaraapaisuksi. Ei paljon keretty, mutta nähtiin. Kiertelimme autolla muutamat mainittavat kaupungit ja nähtävyydet. Käytiin Euroopan lounaisimmassa kolkassa Capo de Sanvincente ja saavuttiin sinne parahiksi auringonlaskun aikaan. Kokemus oli mykistävä. Kauniita kaupunkia ja jyrkkiä kalliovuoria matkan varrella, Lagos, Sagres, Praia de Camilo mm. On antoisaa matkailla autolla, kun voi pysähtyä siellä missä itse tahtoo ja mennä ihan omaan tahtiin.

Mitteepä tuumoot
Algarvessa ei ole turistisesonki ja siksi suurin osa paikoista on kiinni. Vähän se tuntui tyhjälle mutta toisaalta ei ole sitä turismihässäkkää. Itse kaupungit oli mielestäni aika vaatimattomia ja talot huonokuntoisia  ja värittömiä ( vertaa Espanjan puolelle.) Itse ihmiset kuten me suomalaiset, sellaisia juntahtavia ja harmaita mutta ystävällisiä. Eron huomaa heti, kun tulee tänne Espanjan puolelle. Täällä ollaan äänekkäitä, pukeudutaan kivasti ja ollaan muutenkin eläväisiä.

Jylhät

Euroopan laidalla
Ruoka Portugalissa oli hyvää ja yksinkertaista. Syötiin kalaa, erityisesti grillattua sardiinia. Piripirikana on paikallinen herkku ja yksinkertaisuudessaan maukasta ja hei, ruoka on erittäin edullista. Kaiken kaikkiaan olisi kiva tutustua maahan enemmänkin, mutta tekisin sen varmaan turistiaikaan, joko aikaisin keväällä tai sitten loppusyksystä. Toki, se Lissabon  on kokematta ja uskoisin, että siellä tapahtumaa ja elämää on sesongin ulkopuolellakin. Kyl maar mää voin porttugeesii kaikille suositella.

Arska alkoi tippua...
Täällä Sevillassa ollaan vain yksi päivä. Saavuttiin eilen puolilta päivin ja käytettiin aika tehokkaasti hyväksi eli hutkuiltiin citissä eestaas ja pysähdyttiin terdelle nauttimaan juoma ja toinenkin. Käytiin kiertelee rättikauppoja, mut ei ne kuulkaa enää nappaa. Miten se onkaan niin. Mukaan tarttui paketti diiselin kalsareita, siinä kaikki. Nähtävyydet nähtiin viime vuonna, joten nyt oli ohjelmassa yleistä ihasteluu. Tämä on kaunis ja ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki. Ja taas kerran totesimme, että myös täällä viihtyisi pidempään. Olisi ihanaa, kun olisi sellainen loma, että voisi aina kohteessaan päättää kuinka kauan viihtyy ja asustaa.

...kohta jättää taivaanranna...
Illalla vedettiin sellaiset tapakset nassuun, et meinasi tajua lähteä. Sen verta herkkua ja aika iso oli myös annoskoko. Paikan nimi Perro Viejo eli vanha koira ja jos tänne päin ootte tulossa, niin täydet suositukset. Eipä taas tarvinnut unta houkutella, katsokaas lomalla kun ollaan, niin me poijaat ollaan unilla jo kympin - yhdentoista tietämillä.

...humpsista, sinne mänt.

Nyt suihkuun ja matkaan. Vuokraamme täältä auton ja jatkamme matkaa Cadiziin. Odotan sitä erityisellä innolla. On kuulemma kaunis kaupunki. Kyllä lomalla on mukavaa, eiks vaan? Onko siellä aurinko edes hitusen pilkahtanut? Toivottavasti. Adios amigos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti