29.7.2017

Annan uuden elämän

Viimeisiä viedään, sano renki, kun piikaa yöjalalla vonkasi. Loman loppu häämöttää, ei sille mitään voi. Ollaan otettu relaksantisti ja viime yönä vetäsin kakstoista tuntia unta palloon. Se on jo aika hyvin. Ollaan laitettu jalalla koriasti ja tehty ei mitään. Just passeli päätös lomalle. Tästä on mahtava aloittaa tuleva syksy. Hmmm, tuntuu aika hyvälle sanoa syksy. Sehän on paras vuoden aika, varsinkin nyt, kun kaikki se härdelli on ohi ja helvetti läpikäyty. Ei mittään hättää. Hiekkapohja ja silleen.En mie ihan laakereillani ole ollut. Tuossa jokunen viikko sitten löysin paikalliselta kirpparilta meille olohuoneen pöydän. Olin etsimässä yöpöytiä, mutta ei löytynyt sellaisia mieleisiä. Törmäsin kyllä tähän kaunottareen. Se jäi mieltä kaivelee ja eilen käytiin hakemassa se kotiin. Nyt olen sitä hiukkasen hionut ja vetänyt venelakan päälle. Alle vielä pyörät, niin siinä meille oivallinen pöytä. Laatikon hyviä puolia on se, et sinne saa kaikki pöydällä pyörivän sälän piiloon. Kaket, lehdet, kynät, UK:n kalsarit, housut ja vaikka koko ukon, jos alkaa kovin ärsyttää. Hintaa laatikolla oli vaivaset 25 egee, lakka ja pyörät päälle, niin budjetissa pysytään. Ja himas pitää olla jotain vanhaa tarinaa ja ennen kaikkea se, et olet niin kuin omin pikku kätösin nähnyt vaivaa ja annat vanhalle uuden elämän. Se on ajatuksena hieno. Joku vanha meijerilaatikko on hän. Wellkam tu mai njuu houm.Olen elänyt jo monta päivää sunnuntaissa. Niin kuin tänäänkin. Mut nythän on vasta löördaag. Menee sekaisin, kun lomalla on koko ajan tunne, että olisi viikonloppu. Lomalla ei nähkääs ole arjen tunnetta. Enihau, joku pikku reissu tälle päivälle tehdään vielä. Niitä niin lähimaisemissa. Pitäskö mennä Lohjalle, siellä ei ole vielä tälle lomalle käyty. Huomenna on lähdettävä ajoissa himatsuuniin, duunit alkaa Ma ja pitää jotenkin päästä laskeutuu arkimoodiin.Ens viikonloppuna tulee vieraita. Hah, ne ovatkin ainoat tälle kaudelle. Niin oli alkuvuosi rutistusta, että Martta ei ole jaksanut juhlia järjestellä. Tässä nimenomaan huomaa sen, kuinka sitä ihminen ikävästi ikääntyy. Ennen juhlat polokastiin pystyyn syntymän ja kuoleman välissä, tuosta vaan. Nyt pitää kerätä voimia, että jaksaa hengittää. Saan vieraita aina Epsanjasta asti ja menyy on jo kovasti pyörinyt mielessä. Nyt on hyvä aika juhlille, ettei ole peräti venetsialainen viikonloppu. Vai mäntkö se jo? Ulkotulet laitellaan, oli venetsia tahi ei.Nyt suoriudun sinne missä kuninkaallisetkin käy yksin. Hah, olisipa hauska nähdä kunigatar silvia tai viktuuria meittin paskahuussissa. Se on viittä vaille pystyssä ja kärpäset vain pörräisi diadeemissa. Siinä saattaisi muutama herreminguudendo päästä. Turvamiesarmeija päivystäisi ympärillä, peläten, että koko laitos räjähtää. Siellä ei meinaan passaa liikaa paukutella silviankaan, sen verta heikossa hapessa koko paskaamo. No mut joo, näihin tilanteisiin ja tunnelmiin. Se on moro ny!


2 kommenttia:

 1. Syksyä ei kyllä sais oikein mainostaa, kun täällä vasta toiset aloittelee lomaa. Että sopisko sillai? Kiitos juu. Ilmoittelen sitten, kun tilanne muuttuu :)

  Mutta olispa kyllä kätevä tollanen pöytä, johon vois välillä työntää ukkelin ja laittaa kannen kii :). On välillä sellanen mölypönttö, ettei malta yhtään olla selostamatta, vaikka haluaisin rauhassa katsoo telsua. Sen verran varmaan lautojen välistä henki kulkee, ettei käy köpelösti, koska sitä en taas halua.

  Semppiä arkeen! Täällä ollaan nyt pari viikkoa kuin ellun kanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa lomaa teille ja hei, syksy on ihmisen parasta aikaa eli teille lomat just parasta mitä maa päällään kantaa. Elä huoli.

   Ainahan pöytään voi asentaa ilmaletkun. Saavat ukot happee ja siellä ovat hyvässä tallessa ;)

   Nauttikaa! Tämä on käsky!

   Poista