17.6.2017

Liikennetiedoite tielle nro 51

En yhtään ihmettelisi, jos kohta jysähtäisi ukkonen. Sen verta painostavalle tuntuu. Vähän sellainen, et ei oo herännyt koko päivänä ja kello näyttää jo kaks. Pitänee tehdä jotain järkevää, eikä vaan haahuilla. UK:oon pitää nähdä töllöstä joku suunnistusviesti, sit voisi lähteä niille kesäkukkaostoksille. Joka vuosi ollaan laitettu ja jos ei laita, niin se on sama kuin kävelisi espaa ilman housuja. Ei tällainen luonnontilan vihreäkään ole huono vaihtoehto, mut minkäs teet. Tapojes orja kukkasin.

Maalaismaisemaa. Rakastan, rakastan.

Eilen rouvalla oli veepee. Aamupäivästä vielä ajattelin, et otan ihan lungisti heela daagen. En mie kykene. Mikä helevetti se siinäkin on, että koko ajan pitää suorittaa jotakin. Mä vaan niin en osaa ja sit huokailen. Jos ei muuta, niin aina voi siivota. Imureerasin ja pesin lattiat. Terassin pesin siittiöistä ja ikkunatkin ( loput ) pesin. Pyykkäsin nyrkkipyykkiä, näin täällä maalla, kun ei ole kunnallisvesitekniikkaa. Se on nyrkki mikä puhuu.

LEHMIÄ?!

Kävin tsekkaamassa sunnuntain kuvauspaikat ja sain kartanon omistajalta henk.koht. kuvausluvan suihkulähteelle. Jette kiva. Karjaalla kävin ruokakaupas ja pitkäripasesta ostin kuplaputelin. Se ihana viime kesän raparperiskumppa oli vain viime kesän kausituote. Harmi, se oli niin virkistävä juoma. Nyt ostin appelsiinikuplat, ihan fressi ja juotava. Ehtooksi lämmäytin saunan ja grillin kautta rakastin. Siinäpä se vapaapäivä mukavasti vierähti. Laiska taas töitään luettelee...

Luonnon oma maalaus


Tehtyäni päätöksen, että en käy uudella asunnolla ennen kuin kylppäriremppa alkaa näyttää valmistumistaan, on ollut hyvä vaihtoehto. Rouvan hermot on paremmassa kuosissa ja ei tuu niin paha mieli. UK kävi eilen ja kertoi, että siellä on jo laattaa seinällä. Reiska soitti To ja kysyi, josko hän voisi tehdä duunii kohteessa koko viikonlopun. Sopii, ilmoitin. Eli sieltä se pikku hiljaa nousee, eikä tästä nyt tämän enempää.

Nyt kun olen pitkän matkan duunilainen ja ajan suht paljon, niin joutuu tarkkailemaan tuota liikennettä ihan tosissaan. Kaikin puolin joustavasti matka menee, mutta suurimmat vaaratilanteet tulevat näistä alle rajoitusten ajavista. Körötellään satasen rajoituksella 70-80 km/h ja meillä ei oo mikkään kiire minnekkään. Mut kun muilla on. Se sitten pistää vihaks ja välillä kuumentaa hermonkin. Miks ihmeessä ei voi antaa tilaa perässä tuleville. Tie nro 51 Hesasta Hankoon on sen verta levikkeinen, että vallan hyvin voisi ajaa sivuun ja päästää muut ohi turvallisesti. Mut ei. Yksi matelija saa peräänsä kilometrien mittaiset jonot ja sit alkaa se kaahaaminen ohi. Kytätään paikkaa missä pääse ohi ja välillä ne ovat niitä just ja just kerkesin tilanteita. Mun mielestä alle rajoitusten ajaville pitäisi antaa huomautus ja jos on niin, että ei enää uskalla ajaa rajoitusten mukaan, niin olisiko paree käyttää julkisia. Onkohan asiaa muuten ihan virallisesti tutkittu? Mikä on ollut tilanne ohituskolareissa, ettei peräti just edellä mainitsemani. Ugh, olen puhunut.

2 kommenttia:

 1. Ai siis onko raparperiskumppaa saanut Alkosta? (huomaatko, että tulee nää tärkeät asiat ensin :)). Luulin, että se oli vallan maailmanluokan uutuus, kun pari viikkoa sitten meillä oli kyseisen juoman (tai ainakin se oli just raparperikuohuvaa) maahantuoja kentällä (golf) maistattamassa sitä ja se oli mun makuun parasta kuplivaa ikinä. Ihan niin sitä itteensä raparperia kuin olla voi. Saa ostaa klubilta ja muutamista ravintoloista kuulemma, mutta pattitilanne, kun ei sitä oikein voi juoda ja pelata samalla reissulla. Eikä varsinkaan ajella päissään kotiin. Että hukkaan menee hyvä juoma siellä ja Alkosta ei saa. Pöh. Se on nyt kesä vissiin pilalla :).

  Ja totta noi alinopeuden ajajat. Ukkeli tosin aina sanoo, että vaaratilanteet tulee siitä, jos se ekana hiturin takana oleva ei uskalla lähteä ohi ja jono alkaa sen takia kertyä. Sieltä sit yleensä se heikkohermoisin Bemari- tai Audikuski (anteeksi vaan, mutta perustuu vuosien varrella kerättyihin omiin havaintoihin) lähtee niihin kuolemanohituksiin ja koko lössi on vaarassa.

  Iloista viikendiä ja kiitos kiireettömän utuisista maalaistunnelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesän hittituote, joka oli ilmeisesti vain viime kesälle. Jäin sitä kaipaamaan. Raikas, poreileva, eikä liian imelä. Kysyin alkosta ja ei saada tälle kesälle, pah. Kyllä se kuule niin on, että kesä on pilalla tai ei pilalla, mutta peruttu.

   Just niin, mut sitä en ymmärrä, miks nämä hidastelijat ei voi antaa tietä turvallisesti muille. Siihen olisi kyllä mahdollisuus. Sovitaanko Annukka niin, kun ollaan niin seniilejä, niin hommataan parikymppiset kuskit. Ei jäädä muiden jalkoihin ;)

   Kiitos kiitoksista :)

   Poista