24.12.2016

Mahtava Ronda!

Niin on päivä valjennut täällä päin maapalloa. On jouluaatto ja aurinko paistaa taivaan täydeltä, eikä mulla ole mitenmoinenkaan joulumieli tahi tunnelma. En nyt niin erityisesti sitä kaipaakaan ja kinkkua, sekä laatikkoa saadaan tänään kystä kyllä. En mene jouluun vaan joulu tulee minuun. Ota nyt tuosta sitten selvä. Äsken räjähti joku ilotulituspommi, niitä täällä on poksahdellut jo muutamia. Se on vain tosi ällöö ja pelottavaa täällä päin, koskaan tiedä, onko terrorismia vai ihan pentujen harmitonta paukuttelua. Lailla pitäisi moinen kieltää juu.

Taidetta Rondassa

Yhtymäkohtii

Senkin härkä senkin härkä

Minä pikku söpöläinen

Eilen päiväretki Rondaan. Ystävän ja hänen espanjalaisen sulhon kans lähdettiin liikenteeseen aamupäivästä. Fuengirolasta on noin sata kilometriä ja puolisentoista tuntia autolla. Kaunista vuoristomaisemaa ja ihan pikkasen pelotti serpentiinitiet ylhäällä. Varsinkin, kun ystävän kaasujalka oli sellainen livakan puoleinen. Erityisen jännitysmomentin järjesti lähes tyhjä bensatankki. Kuljettaja oli sit unhoittanut tankata. Onko muka bensa-asemaa siellä keskellä vuoristoo? Kyllä oli, ja sanoisin, että juuri viimeisillä tipoilla sinne kurvattiin.

El soittaja

Poijaat huipulla

Rakas

Matkalla vanhaan 

Rondan kaupuki oli yllättäen moderni ja iso kaupunki. Olin jotenkin kuvitellut, että tullaan pieneen ja vanhaan kyläpahaseen, missä on tasan yks tapasbaari ja bensa-asema. Kaupunki on rakennettu ylös vuoristoon 120 metriä syvän El Tajo nimisen rotkon ylle. Vanhaa ja uutta kaupunkia yhdistää kuuluisa 1700-luvilla rakennettu Puento Nuevo silta. Sieltä näkymät alas rotkoon ja vuoristoon ovat henkeä salpaavan kauniit.

Mistelin alla rakastaa

Toist puolt siltaa

Miks akkunat ei avaudu meille

Ken tästä käy

Maisemia ja historiaa ihastellessa aika vierähti kuin huomaamatta. Alas rotkoon vie "polku" ja siellä kannattaakin ehdottomasti piipahtaa, varsinkin jos haluaa ottaa kuvia sillasta ja rotkosta. Illalla kohde olisi ehdottomasti parempi kuvauksellisesti, näytti olevan valaistu ja voin vain kuvitella kuinka hienolle se silloin näyttää. Mutta meillä nyt mukava päiväretki tällä kertaa.

Kiva tukka

Alhaalta ylös

Se silta

Appelsiinipuun varjossa

Vanha kaupunki on todella hurmaava. Kapeat kadut, vanhat aukiot ja rakennukset saa mielikuvituksen seikkailemaan menneeseen. Historian havinalta et voi välttyä ja kaunista katsottavaa on joka puolella. Vangitsevia yksityiskohtia, jotka naulaa kuvaamaan.

Arkkitehtuuria

Sisäisellä pihalla

Tapaksilla

Nälkä ja jano yllätti matkalaisen ja olut tapaksineen oli oivallinen päätös päiväretkelle. Castrobar Dèjá Vu tarjosi todella hyvät ja edulliset tapakset vanhassa kaupungissa. Meillä oli oikein hauska myöhäinen lounashetki vai siis onks se nyt sit siesta täällä päin maapalloo.

Joku kuvaa mua

Pirssikyyti


Käveltiin läpi kaupungin ja autolle oli tietenkin kertynyt ihan kivasti matkaa. Ryytyneet matkalaiset nappasivat allensa taxin ja näin näppärästi päästiin lähtöpisteeseen ja kotimatka saattoi alkaa. Siestaan kuuluu tietenkin pikku ettoneet ja niin koko porukka uinahteli suloisesti, kuskista en ole ihan varma. Pysyttiin kuitenkin tiellä, ei hän kovin syvässä unessa saattanut olla. Mahtava Ronda, kiva päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti