20.8.2016

Hei hei Heeeelankooor

Mökkitienoo on kietoutunut pumpuliin. Niin sakea ussakka, ettei vastarantaa näy. On vain valkoinen maitokiisseli ja äänetön softaus. Nyt metsäkyyhkynen jossakin päästää kurnutustaan. Vähän spuugi tunnelma, sanoisin.

Iltahehku

Mut eilen se vasta näytti kaikkee mahollista. Aurinko paistoi taivaan täydeltä, vettä satoi kuin aisaa ja ukkonen jytisi kolmisen tuntia jossakin tuossa taka-alalla. Eiks siinä mitä, mutta nämä kaikki samaan aikaan. Aivan kuin yläkerta ei olisi oikein osannut päättää, millä hää ihmiskuntaa lähestyisi. Olin jo välillä, että yritä nyt herrajumala tehdä jotakin päätöstä siitä, minkälainen eilisen säätila olisi voinut olla. Senkin sekopää.

Vähäks gay

Sain yhden tatin! Yhden pienen vaivaisen, mutta litratolkulla kantsui. Kiertelin takuuvarmat mestat, mut ei. Muutama ylaikanen tattirähjä ja epätoivo meinasi vallata mieleni. Onneks ystävätär tuli apuun ja lahjoitti mulle muutaman tatin. UK toi ne tullessaan ja nyt on illallinen pelastettu.

Tummuu se jo

Eilinen hurahti, oli jopa ihan kiirettä touhutessa. Kiva laittaa. Kyllä ne hyvät juhlat vaatii hiukka etukäteisvalmisteluja. Tiiätkö, on vähä mietitty mitä laitetaan, kuinka laitetaan ja silleen. Rapuvalot virittelin, uudet kynttilät on hommattu, ulkotulet täytetty ja asennettu. On sit kiva elävää tulta nauttia. Sehän tässä elokuussa on just paras. Tummat ja lämpöiset yöt. Astiat on katsottu valmiiksi ja tykötarpeet hommattu ja vähän fuudia esivalmisteltu. Lienekköhän täällä päin se tulien yö vai mikä kokko se onkaan? Se on aina näin syksyllä. Käsittääkseni suomenruottalaisilla alueilla hienot ihmiset juhlii. Kännispäissään tuikkaavat kaiken palavan tulille ja kossua naukkailevat. Väliin huutavat Heelankoor! En tiää, onks nyt. Meil on. Nou kossu, suomiviina jes. Pieni pullo vain. Sellainen yhdet hömpsyt jokaiselle ja sit heeeeeelankoooor ja hobbadi hei.

Pusikos

Menin maate jo kympiltä. Rouva oli niin uupunut kaikesta touhusta, että nukahdin samoin tein poks. Pissalle piti herätä kolmelta ai että, se on sitten ärsyttävää. Yrittää, että en kyllä nouse, väsyttää ihanasti. Mut eihän se jätä rauhaan, eikä unta voi vaan jatkaa, jos piip piipissä vaatii ylösnousemusta. Ajattelin, et varmaan en saa unesta enää kiinni, mut katso, niin vaan tymähdin höyhenille ja heräsin seven. Onnellisena. Hyvin nukuttu yö ennen juhlaa on myös suotavaa. Koska ilta tod. näk. venähtää ja ruokailu on taas lähempänä puolta yötä. Pitää jaksaa valvoa ja juhlia, ou nou.

Heijastus

Nyt mää lähen poimii pihlajan oksia tai marjoja illan serviisiin. Niitä vieraille syötän raakana, niin oppiivat olemaan hapokkaita. Ei vains, vähän väriä illan kattaukseen. Sienipiirakan ajattelin tuossa pyöräyttää, se on niin kuin välipala, etteivät nälissään kurmota koko päivää. Lohipastramin voi laittaa jo maustumaan ja puolukkamajoneesin samoin. Minkähän mekon emäntä illalla laittaisi, pitääkö olla ravun punainen vai menenkö kukkaistyylillä. Ans kattoo ny.


3 kommenttia:

 1. Olispa kiva olla kärpäsenä möksän kuistilla ja aina välillä pörrätä pöytään kuokkimaan :). Kuulostaa aina niin mahtavan hyviltä noi sun kokkailut. Ja toki olis kiva katsastaa myös sun koltun kuosi. Että onko kukkia vaiko ihan rapuja. Heelankoor ja hihhulihei sinne! Ja kippis kans. Toivotaan että yläkerta vetää poutaisen pelikortin tälle illalle. T. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vaan kaikkien muiden höttiäisten seuraks ;)

   Illan serviisi oli maukas ja suksee ja emäntäkin pysyi ihan tolpillaan. Täydellisen kaunis syyskesäilta vai miksikä tuota nyt arvaisi sanoa. Rapujuhlat rulettaa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista