4.11.2015

Silmät sieluni peilit

Just joo. Järkky flunssa raatelee ihmispoloa. Mistä ihmeestä tätä räkää voikaan riittää näin mahottomasti, eiks se ole jo luonnotonta. Keuhkot vereslihalla ja olo on ylen vetämätön ja heikko. Exähän tän tartutti viikonloppuna. Tehtiin sitä työhuoneen muuttoa ja hän pärski autossa. Mitä tästä opimme? Ei pidä exien kans kavaljeerata.

Eihän tässä mitä, mut tää on just niin hemmetin huono ajankohta. Nyt vaan yksinkertaisesti ei olisi aikaa sairastaa. Okei, kukaan ei ole korvaamaton, en edes minä ja nyt on nöyrryttävä makaamaan. Pop-uppi lähestyy ja toivottavasti siihen mennessä saa olla kunnossa. Parempi kaiketi näin, että nyt sairastaa eikä sitten. Jotakin hyvää tässäkin.

Kävin muutoin maanantaina silmälääkärissä. Hassua, tää flunssa iski tasan sen jälkeen, kun olin kotimatkalla. Juu, mulla on sellainen syntymävamma, että kyynelkanavat ovat liian ahtaat. Niitä on aikaisemminkin rassattu ja se ilmenee silleen ikävästi, että silmät, nuo sieluni peilit, valuvat vettä ja tulehtuvat. Nyt ollaan sit siinä jamassa, että ne pitää leikata. Ovat jo ahtautuneet niin, että puhdistusoperaatiot ei onnistu. Voihan perse, en paremmin sano. Ihan voin kertoa, että silmät, nuo sieluni peilit, ovat silleen arkaa kamaa et kaikki ronkkiminen tekee kipiää. Kun olen ollut lapsi, niin olin itkenyt ilman kyyneleitä. Ja varhaisimmat lapsuusmuistot ovat niitä, että mun silmiin tungetaan jotain kirvelevää ja polttavaa ainetta. Huoks. Se on vähän sellainen tunne, että sielukin on kipiä, jos silmät ei toimi.

Ukkokulta on niin ihana. Eilen hän keitti potilaalle hyvää keittoa. Sellaista missä oli soritsomakkaraa ja paljon makua. Toi kaupasta vaniljajäätelöä, kun potilaan teki niin mieli. Eikä siinä kaikki, hän hieroi karhunpoika sairastaa pikku potilasta. On ihana olla surkee, kun joku hoitaa. Se vähän helpottaa. On joskus kertoja, että touhupetteri vain makaa, eikä puutu elintarviketuotannollisiin yksityiskohtiin. On vaan. Ja sairastaa. Oudolla tavalla se tuntuu ihan hyvälle. Ei sairastaminen mut se heikkona oleminen. Kun on vahva ja tekevä. Aina. Minä.

Nyt iski kutsu punkkaan. Onneks olen saanut nukuttua. Eilen nukuin päivällä kolme tuntia. Tuosta vaan. Uni on paras lääke. Katoan siis sinne, unen hämärään. Toivoen tervehtymistä. Se on moro ny!


2 kommenttia:

  1. Lepoa ja paljon juotavaa. C-vitamiini ja sinkki helpottava ja saattavat jopa lyhentää sairastamisaikaa. Mutta lepo on parasta lääkettä flunssaan. Jos piti sairastaa se flunssa tänä syksynä, niin ehkäpä tosiaan parempi nyt kuin sitten parin viikon päästä. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinkkiä vedetään tuplana ja siihen kaikki muut härpäkkeet. Tästäkin löytyy jotakin positiivista eli sairastaa nyt ja on sit elämänsä kunnossa :)

      Poista