8.6.2015

Tekemättömällä tehtyä

On aamu. Sellainen luonnollinen jatkumo päivien kirjavaan kulkuun. On iltoja, on aamuja, on iltapäiviä. Mikähän vuorokauden aika olisi paree? Siihen ei ole yksiselitteistä vastausta. Se riippuu niin päivästä. Joskus voi olla päiviä, että sellaisen aamua ei toivoisi tulevan. Mutta tuleehan se kuitenkin. Aina se tulee. Tahdot tai et. Mä rakastan näitä mökkiaamuja. Nämä ovat värjäytyneet aivojeni mielihyväkeskukseen. Tuottavat siellä ikuista hyvää. Ajatelkaas, kuinka yksinkertaisista asioista kaksilahkeinen tuntee tyydytystä. Kupillinen mokkoo, rauha, kiireettömyys ja täällä ehdottomasti luonnon kosketus ja kaikki tämä eläimellisyys ympärillä. Ei siihen tarvita shamppanja-aamiaisia, kultaa ja mirhamia. Toki, en väitä etteivätkö nekin olisi belissimma. Oih, kyllä Martta tykkää luksuksestakin. Paljon tykkää.

Rysänteemi poikineen
Taas minut jätettiin keskenäni. Ukkokulta lähti tuossa hetkinen sitten. Työelämän pyörteisiin vie hänen tie. Lyhyt oli vierailu, mutta sitäkin antoisampi. Vielä hetken joutuu puristaa ja sitten alkaa velvoittomuuksien aika. Sitten saadaan olla. Olla yhes vailla tekemisen pakkoja. Viettää viipyileviä ja väsyneitä päiviä kuumassa kesähelteessä. Kaikella on aikansa ja odotankin, että hän pääsee rutinoitumaan mökin arkeen. Meillä on monta kivaa kohdetta tutkittavana ympäristössä. Hänelle uusia, minulle tuttuja. Mielelläni esittelen. Tääl puolel suomee on paljon kivoja elturismo mestoja. Retki se on pienikin retki.

Martan kullerot
Ukkorähjä piipahti eilen avustamassa pumpun ja laiturin laitossa. Nyt on vermeet kohdallaan. Taas kerran, kuinka pienestä asiasta voikaan tulla iso ilo. Ei tartte Martan kompuroida rantalouhikossa ja vettä tulee yläkertaan, kun vain hanasta vääntää. Nää on varmaan just sellaisia asioita, joista agraariyhteiskunnan alkukantaiset lajitoverit löivät lapasta yhteen keksittyään oivallisia parannuksia kuluttavaan arkeensa. Ajatella, pumppu pumppaa vettä, eikä tarvitse itse kantaa. Jipii ja jihuu, huutaa hän. Elämästä vapautuu joutavaa aikaa, voi vaikka istua lähikievarissa tuokollisella sahtipirtelöö. Niin on alkoholismikin saanut alkunsa. Vapautuneesta ajankäytöstä ja ihmisen joutavuudesta, sanon minä.

Silikkii samettii
Eilen käytiin kukkaostoksilla Hagalandetissa. Siellä on kasvatuslaitos täynnä toinen toistaan ihanampaa rysänteemiä. Blaatu on priimaa ja meille perinteiset pelarguuniat ja samettiset ruusut ovat sieltä edukkaamasta päästä. Hyvä niin. Iltaehtoolla Martta sai pikku kätöset upotettua multaan ja katso, väriä on kivasti pihapiirissä ja kesä on tullut jäädäkseen.

Kato nyt

Täst saisi niin kivan
Pikkasen taas Marttaa harmittaa meittin paikallinen cafee faagerviikin kartanolla. Seutuhan on mitä kaunein ja miljöö jopa harvinaislaatuinen. Paikassa vaihtui omistajat ja me jäimmekin innolla odottamaan, mitä kaikkea uutta kivaa saadaankaan tilalle. Pyh ja pah. Ei sitten niin mitään. Väitän jopa, että tarjoiltavien laatu heikkeni ja yksinkertaistui entisestään. Voih, kohde olisi niin otollinen polokasta paikalle kunnon kahvila. Kyllä siellä kävijöitä riittää ja jos asiaan oikein panostaisi, niin siitä voisi tulla paikallinen suksee. Olen jo mielessäni konseptia kehitellyt, kiva ajatusleikki. Tiiätkö, ihania trubaduuri-iltoja lyhtyjen valossa. Paljon kukkasia ja ne punavalkoruudulliset pöytäliinat ja silleen. Vähän mutta hyvää tarjottavaa, paikan erikoisuus ja mitä vielä? Kauheesti paljon olisi ollut mahdollisuuksia ja uusi omistaja tyytyy tähän. Asiakkaiden harmiksi. Jos on pienet ilot, niin pienet ovat harmitkin. Sa se.

Asennos
Hah, näin viime yönä unta, että lääkäri oli kirjoittanut lausunnossaan, että meikäläisellä on genitaalialueen syöpä. Siitä kaikki oireet. Tänä nimenomaisena aamuna sain herätä siihen, että se raskas ja rajoittava ruumisväsy olisi ikään kuin helpottanut. Johtuneeko unesta, oliko se helpotus vai alkaako tämä lepo armahtaa. Ai houp sou. Tälle päivälle ei ole mitään suunniteltua, hyvä niin. Ehkä käyn kylillä, täällä on hyvä ajella, on silleen pienemmät piirit. Hyvä suunnitelma on myös se, että ei tee mitään. Hui kauhistus, onnistuisiko sellainen? Jos nyt en muuta, niin aina voi kaivaa nokkaansa ja heittää muutaman voltin. Ääh, nokan tonkiminen ei kuulu hienoille, enkä vielä voltille taivu. En siis tee mitään. En mitään. Mitään en tee.  Jos teen, niin mitään en tee. Taidan mennä pötkölleen...Tsau!

6 kommenttia:

 1. Oi joi, vai ei ole Fagervikin kahvila yhtään petrannut. Mehän kuljetaan siitä aika usein ohi, kun mökiltä mennään Karjaalle ostoksille ja aina mietitään, mitä kaikkea siihen voisi laittaa. Noi trubaduuri illat kuullostaa hyvältä. Tohon pitäisi ostaa erikokoisia kukkaruukkuuja ja paljon kukkia ja yrttejä ympäriinsä. Ei olla oikeastaan ainakaan kolmeen kesään käyty kahvilassa, kun jotenkin niin usein aiemmin petyttiin kun oli jotenkin niin ankeeta.
  Vähän on kyllä kade kun voit mökillä nauttia näistä aurinkoisista päivistä. No mutta ensi viikolla sitten hieman pidempi hetki mökillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkahan olisi mitä mainioin kunnon kahvilalle. Aika paljon ramppaa turistia ja sellainen kesämestahan se vain onkin.

   Teillä on sit mökki meittin kulmilla, kivoja seutuja, eikä totta? Kivaa mökkeilyy, kun pääset nyt sit nauttimaan.

   Poista
 2. Antakaa palautetta sinne kahvilaan, ehdotuksia valikoimista :)

  Onks Juppe vielä sun kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoria tyttöjä näyttävät olevan, ei ihan viitsi heti torpata. Toivotin kyllä tervetulleeksi ja kovasti ihmettelin ettei mitään uutta tahi muutosta ole aikaan saatu. Silleen kivasti sanoin ;)

   Pikku herra on ollut mun kaverina, kiva. Hää on sellainen pumpulipylly, kirpun poikanen jne. jne. :)

   Poista
 3. Täältä tulee pisteet Ukkorähjälle. On se vaan reilu heppu, kun sua auttelee.

  Ja olisko tossa nyt sit se sun taiteilijakahvilan ja sisustusliikkeen paikka..? Peukut sille kans. Kiva haave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilu on, kiitos siitä juu. Pumpussa tarvitaan näin alkuun erikoisosaamista, että saadaan oikealla lailla asennettua. Miehän en ole niitä aik.laitetllut, ne oli Ukkorähjän hommii ne.

   Meille tarjottiin ko. kahvilaa viime vuonna. Siinä oli terveystarkastaja tulleet valittelemaan ja näin siinä on pitänyt tehdä remonttia ja siks en ottautunut. Mut nyt kun ajattelen, niin siinähän tuo olisi ollut tälle kesälle kesäduuni ;) Niin taidegalleria ;)

   Poista