13.9.2014

Syksyn Sävel

Möksällä ollaan! Aurinko paistaa taivaan täydeltä ja sienimetsässä oli kuuma. Tultiin eilen ja nauttien illan vietin. Saunoin yön tummassa ja liekehtivät ulkotulet virittelin. Se on kyllä jännä, kuinka syksy tuo oman softin kosketuksen mökkeilyyn. Kaikki on jotenkin pehmeetä. Kylpeä rupsautin pitkällä kaavalla ja on niin exslusiivista käydä uimassa pimiällä, taskulampun loisteessa. On siinä oma hohtonsa. Vesi on kylmää ja minä lämmin. Tässä terdellä toikkaroin, Ukkorähjä sammui jo varmaan kympiltä. Makasi poikittain sängyllä ja kuorsasi kuin hinaaja. Minä peiton heitin päälle ja peittelin. Mulla oli omaa kivaa. Kuuntelin musaa, on se toi Spotify jumalan lahja ihmiselle. Siellä on kaikki. Tamara Lundin ja Laila Kinnusta annoin tulla ämyreistä.

Täyttä tavaraa

Hetki tää

Matkalla itseen
Pikkuinen härö oli paratiisissani. Vastarannalla oli oikein älämölö bileet. Mikä lie, vastuuntunnoton nuorisohuligaaniporukka ollut. Pythyi, kateellinen vain olin. Niin tuntui olevan hauskaa. Mutta se meteli oli kyllä tuu mats. Taukoisi hetkeksi tossa kympin jälkeen ja ajattelin, et nyt joku on käynyt ojentaa. Mitä vielä. Se alkoi uudelleen ja mun oli oikeesti pakko laittaa omat nupit kaakkoon, että kuulin Tamarat. Se oli hiinä ja hiinä, etten ottanut soutuvenettä ja lähtenyt vastarannalle näyttämään mistä se kana pissii. Onneksi taju ymmärsi, että en lähde tolla purkilla selälle sotkemaan. Pimiää kuin pyllyssä ja vene niin kiikkerä, että huonostihan siinä olisi käynyt. Sinne olisi Martta jäänyt, bilereissulleen. En mää nyt enää niin tyhmä oo...vaik aika tyhmä oonkin. Painuin koisailee puolita öin ja olin oikeinkin tyydytetty ja kylläinen. Kiva ilta ja hei, eiks se oo jo aika hyvin, kun omassa seurassaan viihtyy. Ou jee.

Elollinen eloton

Ui mun helttaan
Kävin eilen Habitaaressa. Eipä siellä kauhiasti paljon ollut uutta ja ihmeellistä. Hiukkasen sellaista toiston makua. Kuinkahan noitakin messuja voisi hiukka freesata? Yksi hyvä koneksuuni löytyi. Liittyen siihen mun unelmaan. Eli ei yhtään hukka reissu. Mut ehdottaman mukavaa oli tavata sisustuskoulun porukkaa. Meitä oli hauskasti sattunut useampi paikalle. Tuli ikävä opiskeluu. Laitan muutaman foton, kunhan saan purettua ne koneelle. Se Trashdesign kiinnostaa mua kovin ja siinä voisi olla jotakin munkin tulevaisuudelle. Näin sen näkisin.

Mitäs nyt? Sienimettä oli niukasti antelias. Kuivuri huutaa kyllä ja illalla nautitaan sieniruokaa. Latasin saunan ja kohta tuikkaan sen tulille. Ukkorähjä on kauppareissulla ja mie nautiskelen auringosta ja tästä syksyn tunnelmasta. Raatio soittaa iskelmää ja tunnelma on kevyt. Eipä mittään hättää tässä. Järven selkä kimmeltää kuin kesällä konsanaan. Lämpötila on tuolla parissa kympissä, pieni tuulen uje pitää elämän liikkeessä. Syksy on ihmisen parasta aikaa. Pikkasen on iso herra rätkinyt väriä vastarannan koivikkoon, mutta kyllä se vielä odottaa syttymistä. Se on aina sielua hivelevä näky. Luonnon värit.

Anna valuu vaan

Kannabis Sativa
Tänään syödään grillattua kananpotkaa, kukka- ja parsakaalia. Sienimuhennoksen laitan kaveriksi. Sellainen yksinkertainen makumaailma. Jälkiruokana rakastan mustikkaa mössöillä. Olen niihin vallan ihastunut ja erikoistunut. Heleppoo kuin heinän teko. Siis erilaisia rahkoja, juukurtteja, marjakeittoja ja marjoja, hetelmiä. Suu tuntumaa keksilöistä, marengista tahi tsukulaadesta. Vain mielikuvitus on rajana ja kattona taivas. Tähti sellainen. Mökillä kun ollaan.

Asettelin asetelman
Jahas, taidanpa tuikata nyt bastun tulille ja laittaa sienimuhennoksen valmiiksi. Ei tuu sit niin kiirus. esivalmistelee huolella, niin illallinen tulee kuin itsestään. Eipä tässä nyt muuta. Muutaman syksyfoton eilen otin. Kesän kuolema ja syysunelmaa. Kaikkee jännää näköpiirissä. Se on Moro ny!

4 kommenttia:

 1. Ei ole tullut runoa aikoihin, eikö eilen olisi ollut hyvät moodit Martan runosuonen kukkia.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martan runosuoni on ehtynyt ;)

   Poista
 2. Mahtavia kuvia!
  Olen vähän kateellinen, kun tykkäätte viettää aikaa yhdessä mökillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ole kade. Vaikka ollaan täällä yhes, niin silti aika kaukana ;)

   Poista