17.5.2014

Söpösti silleen kiva että ihana

Lauantaiehtoo ja kello on jotain ysi. Arska paistaa ihan hillittömästi ja on pitänyt vetää terdelle ja häikäisysuojaverhot. Syötiin just pastabolongjeesit ja massu on sopivasti täys. On ihan pakko laittaa päivitystä, mulla on jo huono omatunto, kun en ole kerennyt. Tähän äänettömyyteen on yksi hyvä syy ja se on niinkin yksinkertainen, kun uni. Olen nukkua posottanut aamut aina viime tappiin ja aika on kortilla. Johtunee kipulääkityksestä, eihän tää oo normaalii. Ei ole hyvä, jos herää ennen kukkoja, eikä hyvä sekään, että nukkuu elämänsä ohi. Aika on aina jostakin paitsi, aim sou sorgen. Mut siis elossa, hengissä vahvasti ja lujasti.

Sauna loves mii

Kuunlilja jo punkee eloon
Mahtava viikonloppu! Kesä on tullut lähdejärvelle ja minä valmistelen kuumeisesti ensi viikonlopun kemui. Tyttäret duunista tulee juhlistaa mun viiskymppisii ja mie laitan kystä kyllä. Tänään on haettu astiaa, serviettoa, alkkomahoolia ja kaikkea sitä, millä juhlat polokastaan pystyyn. On hyvä ennakoida, ettei jää kaikki sit ensi viikonloppuun. Ihan ajattelin mennä gyrmeellä ja ruuan laitossa on ihan tarpeeksi. Mökki on siivottu ja Ukkorähjä rakensi uuden lipputangon ja teki terdelle puuttuvan sivulaudoituksen. Ollaan niin kuin puuhasteltu kovin. Ja mikäs, kiva on tehdessä, kun arska vielä hellii niveliä. Baithiwei, olen tilannut saman hekuman ensi viikonlopulle. Se olisi jotenkin olennainen osa viihtyvyyttä.

Tässä nää vitun tarrat

Uusi tanko, uusi nuppi ja lippu
Ostin kuulkaa sellaiset muoviset, kivat lautaset. Meitä on kymmenen henkeä ja astioiden riittävyys on hyvä tarkentaa. No mut joo, ostin siis lautaset ja niissäpä oli sellaiset tarrat kivasti kiinni. Niin kivasti, ettei saatana irti saa. Olen koko illan yrittänyt kuuman veden kans hinkata, mutta irti ei lähde. Äijän perkele pisti vihaks! Jos aikaa löytyy, niin vien ne takas. En siis saanut irti koko tarroja. Tai siis joo, mutta se helvetin liima jäi kiinni lautasiin. Ei niitä voi käyttää. Elämä on pilalla, juhlat on pilalla ja kaikki on pilalla. Että voi pienestä asiasta tulla iso härö. Vieläkin vituttaa...

Hyi, kun nyt on nättii. Ilta-aurinko laskettelee ja ilmassa pörrää hyttysii ja kaiken maaliman pörriäistä. Käki kukkuu ja kuikka huuteloo. On lämmin. Sikalämmin. Kesälämmin. Saunoin pitkällä kaavalla. Tein jalkahoidon, kuorin sieltä ja täältä, naamioin itseni. Meni monta tuntia. Oli relaa. Bastu on niin rakastava. Ja itseä täytyy helliä, niin niin jaksaa arjen raskasta puurtamista. Mitä arkeen tulee, niin onpas  kuntoutuksen jälkeen kroppa ollut kovilla. Ihan pistää miettimään. Tekeekö liikkuminen tätä inhaa kipua vai olisiko paree olla tekemättä mitään. Tietty, into taas pinkeenä teen jumppaa ja humppaa ja kivun määrä duunin jälkeen on ollut interfaalinen. Onks toi joku oikee sana? Kivalle kuulostaa, jotenkin spesiaalille. Hui hai, en anna kivun hallita, otan siitä niskaperseotteen ja sanon Pythyi, mee pois. Se on sykologiaa. Sellaista hallintaa. Korvien välissä meinaan. Apua, huoranperkele meinasi jo imaista. Joko ne nekin kiusankappaleet alkaa vainota. Niistä en pidä. Ovat suoraan saatanasta. Hyttyset meinaan.

Terde sai aitoa kuuspuulautaa
 Jep, jep. Täällä siis pyyhkii hyvin etteikö jopa paremmin. Ihana olla möksällä ja eilen kuulkaa ihan oikeesti tunsin, kuinka metsän henki laskeutui ylleni. Se on jumalasta ja jotenkin rauhoittava tunne. Eipä nyt muuta, kohta täytynee vetäytyä yöpuulle. Sekin on ihanaa. Adios Amigos!

6 kommenttia:

 1. Unohda kuuma vesi, kaada/levitä ruokaöljyä ja jätä vaikuttamaan yön yli tms. Tosin voi olla sittenkin vielä jumissa jos oot jo kaikkea koittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä. Kokeilen öljyä. Tarran liima on niin junttautunut, ettei lähde edes hankaamalla. Argh!

   Poista
 2. Oletpas ehta emäntä, kun hyvissä ajoin jo kaikkea järjestät, hyvä sä.
  Hyvältä näyttää ja kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaa ajoissa, niin ei tuu hoppu, eikä ressi ;)

   Poista
 3. Jep, mä ehdotan voita pintaan tai sitä öljyä. kyllä pitäis lähteä.
  On se harmi ettei sun kipuilu lopu tai edes selviä mistä johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jou, jätin öljyyn lillumaan. Ovat siellä viikon, katsotaan lähteekö irti. Älytöntä tuollainen homma, eikö järki sano valmistefirmassa mitään. Tekisi mieli olla yhteydessä tehtaaseen, argh!

   Pikku hiljaa alkaa selviämään, en vaan täällä viitsi enää retostella. Näitten kans on vain elettävä ja yritettävä psyykkistä selätystä ;)

   Poista