12.4.2014

Ei neljä, eikä kuus. Se on viis!

Tarkalleen viiskytvuotta sitten tulin maailmaan. En suinkaan ollut se kympin tyttö. Onneton rääpäle, kuolleeksi luulivat. Napanuoraansa hirttäytynyt, syntyessään jo kieroutunut. Mutta siitä se taival lähti ja hyvin on hengissä pysynyt. Koko tämän pitkän matkan, aina tähän päivään asti.

Täyteläistä kakkua

Kyllä. Kyllä tässä päivässä on jotakin spesiaalia. Oli jo eilen. Oudosti minulla on kevyt olo. Ei se tunnu pahalla. Siinä on tiettyä arvokkuutta ja kunniaa. Hei, mä olen elänyt puolivuosisataa, ja mulla on, hei historiaa. En mä nyt vielä fossiiliksi ala, mutta ihanasti ikäihminen olen. Tein itseni kanssa sopimuksen, että nyt jätetään se ikääntyminen nuoremmille ja meitsi sen kun porskuttaa. Minusta voisi tulla tieteellinen sensaattio. Annan mennä takaperin. Imeväiseksi vallan. Vielä on aikaa. Vittu viiskytvuotta.

Sileää ihoa

Sain lahjaksi kohottavan kasvohoidon. Se oli ihana. Kosmetologi teki ihon arvioinnin. Sellaisella ultraviolettivalolla yhes katsottiin. Hän kehaisemaan: " Teillä on hämmästyttävän sileä iho, huomaa, että hoidatte kasvojanne." Pikkasen oli couperoosaa ja kuivuusköyhää, mutta sitähän nyt ei lasketa. Olin häpi. Olin sileä.

Laatu lahjoja

Tyttäret töissä lauloivat. Paketinkin olivat laittaneet. Mansikkakakkua syötiin ja minulla oli kevyt olo. Kummallista. Sain lahjakortin Eva Attling liikkeeseen. Tietämättäni siitä, olin käynyt päivällä katsomassa kaulakorua. Joku muisto tästä päivästä on saatava. Löysin neljäkin, en osannut vielä päättää. Nyt voin ostaa ne kaikki. Ihana lahja.

Pikkaisia paketteja

Yläkertakin rakastaa minua. On armahtanut vanhaa ihmistä. Kolmas päivä ilman häiritseviä kipuja. Alan uskoa, että ikääntyminen on ihanaa. Tahtoisin mennä niitylle. Alasti itseni riisuisin ja maailmaa syleilisin. Olisin hillittömästi hupsu ja kuplajuomaa nauttisin suoraan pullon suusta. Antaisin valua pitkin korskeaa rintakehääni. Saattaisin kevyesti tanssahdella ja laulaa luikauttaisin.

Kuplivaa kuohujuomaa

Tässä olossa on jotakin sellaista, että voi jättää taakseen kasvukipunsa ja olla reilusti sellainen kuin on. Enää ei tarvitse välittää, että ei muka ole täydellinen. Olen virhekappale, mutta onnistunut sellainen. Onko tämä nyt sama, että voi alkaa sanomaan ihmisille ihan mitä tahansa. Kaikki vain suoraan päin naamaa. Ei sitä paha tarvitse olla, mutta nyt voi olla estoton elämässään. Silleen niin ku villi ja vapaa. Ai ko mie tykkään ajatuksesta.

Juhlat jää pitämättä. Se kriisi vei minulta halut. Voi olla, että kaduttaa, mutta ainahan niitä voi juhlia myöhemminkin. Jospa se elämä olisikin tästä eteenpäin yhtä juhlaa. Joka hemmetin päivä tai ainakin viikonloppu juhlittaisiin mun viiskymmpisiä. Hyvä, nyt ei voi Ukkorähjäkään urputtaa. Join eilen kuplivaa. Pesin paskahuussin ja olin ihan fiilareissa. Kuten sanoin, tässä on SPESIAALIA!

Olen narsissi. Olen kukassa.

Ettei tämä päivä nyt ihan toistaisi tylsää elämääni, niin illaksi mennään ulkoruokintaan. Luvassa on koko illan kestävä makumatka Ravintola Olossa. Ihanaa. Mä niin antaudun nauttimaan. Laitan itseni oikein nätiksi ja otan ilon irti elämästä. Olen sen ansainnut, olenhan viiskymmpinen. Hei, ajatelkaa, mä olen viiskymppinen. Eiks oo aika hienoo?!

20 kommenttia:

 1. Onnea Onnea! Nautihan elämästä! Nyt olet oivaltanut jotta viis muitten mielipiteistä, viiskymppiset saa tehdä mitä huvittaa <3

  VastaaPoista
 2. No nyt on hyvä asenne! Onnea sylin täydeltä!

  VastaaPoista
 3. Elämä on juhla! Onnia just sulle!

  VastaaPoista
 4. Lämpöisenrailakkaat onnittelut ikinuorelle 5-kymppiselle ! <3

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea!

  Parhaissa tyypeissä on aina vähän särmää. :)

  VastaaPoista
 6. -kummitus-12.4.2014 12.20

  On se! Hienoa nimittäin. Onnenpäivää!

  VastaaPoista
 7. Viiskyt kiloo onnee! Tai laitetaan samantien sata!
  Mutta älä nyt vielä lähde sinne niitylle alasti kirmaamaan, siellä peppu paleltuu :)

  VastaaPoista
 8. Onnea pikkuisten punaisten sateenvarjojen laskuvarjojääkärille!

  VastaaPoista
 9. Muista varoa pellolla punkkeja :-D
  Onnea kovasti, olet täydellinen juuri tuollaisenaan!

  VastaaPoista
 10. Paaaljon Onnea Floridasta!!

  Anna

  VastaaPoista
 11. Vihdoinkin saa oikeasti onnitella :) onnea siis! Oletkin lähes samanikäinen kuin pikkuveljeni , täyttää huomenna ja lähti karkuun matkalle . Omat viiskymppiseni vietin myös reissussa ilman kummempia juhlia ja puheita . Ihania lahjoja olet saanut <3

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea sankarille! <3

  VastaaPoista
 13. Lämpimät onnittelut ja halauksia!!! :)

  -Hanna

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea! ja mikäs sen mukavampaa kuin juhlia moneen kertaan jos ei jaksa isosti juhlia kerralla :) ps. lisää kivuttomia päiviä toivottelen myös!

  VastaaPoista
 15. Vitsit, mutta tuli hyvä mieli tästä(kin) tekstistä. Tunnut olevan enemmän elossa kuin pitkiin aikoihin :). Olen niin iloinen sun puolesta. Ja sitäpaitsi mun elämä olis paljon paljon köyhempää, jos en olis sua koskaan "löytänyt".
  Täällä juhlitaan tänään 18-vuotissynttäreitä. Sama päivä, eri ikä, mutta ihanat ihmiset. Hirmusti onnea <3 (oli oikein pakko nyt laittaa toi sydän). Ja Ukkorähjälle terkkuja kans.

  VastaaPoista
 16. Kippis ja kulaus! Onnea kypsille kymmenille. :-)

  VastaaPoista
 17. Voi oikein paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 18. Mahtavaa synttäriä M! Viiskyt on uus kaksviis!

  VastaaPoista