15.11.2011

Seisova Sonni

Kai se on uskottava ja myönnettävä, että mummotauti on iskenyt. Vai millä selitän nämä aikaiset heräämiset? Leipä on jo leivottu (uunissa) ja mokkoo ryystetty. Aamuiset rutiinit menevät sekaisin tällaisesta. Nyt mie en yhtään tykkää tästä. Olen hyväksynyt sen, jos heräilen loppuviikosta liian aikaisin, mutta nythän on vasta tiistai. Höh! Täytyy meditoida, se auttaa. Juu, juu, jos uskoo niin.

Yöllä oli tullut sähköpostiin matkavahvistus. Lento AY 1955 starttaa 23.12 klo: 19:05. Vähänkö jo odotan? Matkakuume kasvaa vain. Ei pitäisi vielä alkaa hehkuttelee, kerkeette kyllästyä. Paskat, ihminen saa olla innoissaan. On aika mahtava lähteä. Suorastaan fantastico. Kohta voisi alkaa jo pakkailla, tai siis katsoa mitä mukaan lähtee. Matkalaukku on kellarista noudettava. Tää on matkan parasta vaihetta, odotus. Kuume. Huume.

Tein eilen aika maukasta ruokaa. On pakko kehua retostella. Paistoin kuulkaa porsaankyljykset ja sen kaveriksi duunasin punajuurivuuan.  Se oli uusi tuttavuus ja vallan maukas. Suorastaan loistokas maku. Tässä ohje, suosittelen lämpimästi.

6 kpl Esikeitettyjä punajuuria ( niitä saa kaupasta valmiina.)
1 pkt vuohenjuustoa tai aura. Itse laitoin puolet ja puolet makutottumusten vuoksi. Mulle vuohi,  Ukkorähjälle aura.
1 prk ananasviipaleita
suolaa
hunajaa
sitruunanmehua
tuoretta timjamia
pippuria
2 dl kuohukermaa

Pilko punajuuret, heitä joukkoon juustot ja ananaskiekot. Mausta ja paista 200 astetta 45-55min. Sopi muuten hyvin possun kans. Paista kyljyksiin pinta pannulla, lisää kermaa ja itse laitoin nämä paistopussiin, kerma päälle ja punajuurien kans uuniin. Helppo ja näppärä ruoka. Ja hyvä. Hei, hirmu hyvä! Ananas oli yllättävä!

Uuniin matkalla

Herkkua edestä

Herkkua takaa
Olin reipas emäntä ja tein sit eilen koko viikon sapuskat. Lykkäsin uuniin myös kanahärpäkehösselin. Se on sellainen mitä kaapista löytyy pöperö. Harrastan näitä aika usein ja maku on vaihteleva. Eilinen oli pop. Tässä helppoakin helpompi ohje ( viitteellinen.)

1 pkt kananpojanfileitä
1 pieni kakkakuuli
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
pala ikivääriä
1 paprika
1 porkkana
1 pkt chilitomaattimurska
puolikas chili
1 tlk currya
2 tlk currytahnaa
1 pkt kookoskermaa
suolaa
sitruunamehua
raastettua parmesania ( luonnon oma aromivahvenne, huom!)
tuoretta timjamia

Martta a`la Kotkot
Pilko ja sipellä vuokaan, heitä uuniin 200 astetta n. 45 minuuttia. Olen huomannut, että kun tekee ruokaa, niin miksi ei tekisi kerralla viikon sapuskat? Silloin saat sellaista lounasevästä, mistä tykkäät, eikä tartte viikolla päätään syömisellä vaivata. Helepottaa elämää.

Intiaanipäällikkö Seisova Sonni ennustelee ja aistii luonnosta, että kohta saadaan pohjolaan kylmää valkoista. Jos ei tällä viikolla, niin viimeistään ensi. Jos ei ensi, niin ainakin seuraavalla. Mutta tulossa on, Ugh! Tulkoon vaan valkeus, eihän tuo pimeys ja harmaus voi olla hyväksi ihmiselle. Valoa, oi valoa huutaa harhaileva sieluni!

9 kommenttia:

  1. Matkasta hehkuttaminen täytyy aloittaa siitä, kun varaus on tehty tai viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää! Ja sitten sitä hehkutusta pitää kiihdyttää lähtöpäivään saakka silleen, että kaikki kaverit hermostuu.

    Ja tietysti matkan jälkeen noin kuukauden ajan pitää muistella ja haikailla. Nämä täytyy tehdä niin blogissa, facebookissa kuin myös IRL.
    Nih.

    VastaaPoista
  2. Koskahan julkaiset keittokirjan: "Masun herkut" karppaajille ja harppaajille.
    Sullahan alkaa olla aineisto valmiina. Miten olis yhteistyö Arleenan ((Kotona) kanssa?
    Ihan oikeesti! Molemmat osaatte kuvatakin.

    Mäkin tykkään nykyään punajuuresta. Tungetaan sitä lihapulliinkin raastettuna jauhojen tilalle. Samoin tosi hyvää on lantusta tehty muussi, nam!

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja :)
    Mulla on puolet infosta varmaan taas jossain vaiheessa suhahtanut ohi silmien ja kyselen typeriä, mutta minne suuntaat matkalle? Ihanaa olis kyllä taas nostaa kytkintä ja lähteä kylmää pakoon!

    VastaaPoista
  4. Mymskä: Jee, hehkutan!!! Ja matkakertomus on tulossa, tietotekniikka lähtee messiin.

    Viivi: Jahas, ei hassumpi idea? Odotan, että joku "löytää" mut ja tarjoo yhteistyötä ;) Punajuuri on poppis!

    Pepper: Suosittelen kokeilemaan punajuurivuokaa! Tää lähtee jouluksi Thailandiaan, kierrellään siellä pari viikkoo. Aikas mahtavaa!

    VastaaPoista
  5. Juu matkoilla retosteleminenhan on parhautta varsinkin kun kelit senkun paranoo tässä vaiheessa vuotta!
    Herkullisia murkinoita siellä taas. Punajuuri on hyvää! Sitä eivät monet vaan "osaa" käyttää.

    VastaaPoista
  6. Piia: Yritän pitää matalaa profiilia, mutta on niin hirvee matkakuume, että pakko hehkuttaa. Tänään tuli duunis niin hyvää musaa, että olin jo hetken Thailandias kivas, ulkoilma diskoteekissä jorroomassa. Unohdin, että olinko jo leikannut asiakkaan toisen puolen tukasta :) Nyt pitää olla varovainen ja lopettaa tää haaveilu ;)

    VastaaPoista
  7. Mitäs mulle, kun ei toimi aura eikä vuohi? Ärsyy olla tällanen juusto(asenne)vammanen, vaikutti muuten yliherkulta toi punajuurisetti.

    Oi kauteuden määrää tosta reissusta, tahtoo kans! :)

    VastaaPoista
  8. Acata: Mites ihan tavallinen emmentalraaste, not bad... kokeile jos pystyt!

    VastaaPoista
  9. Täytyy koittaa jotenkin sitä tuunailla, tahtoo testiä punajuurta!!! :)

    VastaaPoista