30.10.2011

Jauhoton rakkaus

Nukuin levottomasti. Johtuneeko eilisen illan hiilaripläjäyksestä ( jädeannos), kuplivasta vaiko muuten vaan sielu haahuilee? Olin ylhäällä jo puoli kolme ja ajattelin, että en perkele nouse ylös. Pakotin itseni nukkumaan, näköjään se toimi. Armahtava uni voitti ja onnellisena myhäillen, kiehautin aamumokat vasta vaille kasi. Syysaikataulun mukaan kellohan on vasta seven. Tuotakaan en ymmärrä, miks helvetissä pitää olla kelloja siirtelemässä? Menee vaan ihmisen rytmit sekaisin ja hirvee duuni glokujen kanssa.

Tästä tulee taikina

Olen täyte

Paistettu pohja
Eilen rakastin perhettä pizzalla jossa ei ole lainakaan jauhoja. Meni itseni rakastamiseksi. Ukkorähjä ei tykännyt, hän paistoi itselle pasteijoita. Mutta minä tykkäsin! Pelkäsin hiukka munakas efektiä, mutta turhaan. Pohja oli rapea, maukas ja herkullinen. Pikkasen oli Martalla suolaa lipsahtanut,  mutta täyteaineiden vaihtelevuus peittosi myös sitä. Resepti on Monkeyfood-blogista ja tarvittaessa löydät sen täältä. Martalla oli ihan omat härpäkkeet täytteenä ja niitähän jokainen voi säveltää oman maun mukkaan.  Laitoin tomaattikastiketta ( teen aina itse, sellaisen ihanan!) Buffalomozzarella, kirsikkatomaattia, artisokka, kapris, ananas, herkkutatti, juustoraaste ja parmankinkku. Vot, Martta veti puolipellillistä illan aikana, ei ihme, jos oli levoton uni. Mut oli niin hyvää!!!

Matkalla lämpöiseen

Uunista ulos, rucola hunnutettu.
Jälkiruualla yritin rakastaa mitä rakastettavissa enää oli. Tein meheväiset jäätelöannokset, ihan itse suklaakastikkeen keittelin. Ukkorähjä ei ole suklaan ystävä, joten laihaksi jäi tämäkin rakkaus. Martta veti hyvällä ruokahalulla ja taisi hiilarit kohasta nuppiin. Tortta på tortta, mulle ilta oli täydellinen, ruokana rakkaus ja hyvä meininki. Ei syysillat ole pahoja, se on asenteesta kiinni ja tunnelmaa on tehtävä. Se pitää ansaita ja ottaa vastaan Jumalan lahjana!

Tappokamaa
Tänään ohjelmassa perhe keskeistä laatuaikaa ulkoillen. Minä, Ukkorähjä ja pikku koira. Mennään puistoilemaan ja nuuskitaan muiden hajuja. Nyt käyn Hesarin kimppuun, näistä on hyvät sunnuntaipäivät tehty. Niin onkii...

3 kommenttia:

  1. Onpa nirso tuo ukkorähjä..;) Luulisi että noilla täytemäärillä pohja on aika sama, en ole kyllä itse maistanut karppipizzaa..

    VastaaPoista
  2. Jeps, kiltti poika kun uskalsit tehdä tuon! Se on yllättävän hyvää ottaen huomioon vaatimattomat ainekset tuossa pohjassa.
    Ihmemies ukkorähjä kun ei suklaasta tykkää. Tosin mun mies sanoo ettei mulla oo selkärankaa, mikäli on kyse suklaasta;)
    Ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen jälkkäri, nam.
    Hyvä päivä ulkoiluun kuten eilenkin, harmittaa kun ei täällä kaupungissa voi kolmea kissaa ulkoiluttaa. He varmasti kadehtivat ihanaa Juppea;)

    VastaaPoista
  3. fcookie: Nirso on ja ennakkoluuloinen, luulen... Pizzasta tuli mun kestosuosikki.

    Viivi: Tosiaankin, yllättävää tuo pohjan maukkaus. En mie tiiä, melkein parempi kuin jauhotettu. Tai siis olikin... Jälkkäri vei tajun, ehkä liikaa hiilarii, mut olkoon menneeks. Juppe inhoo tuulta, joten ei ihan paras ulkoilukeli :( Mennään silti....

    VastaaPoista