14.5.2011

Kiip it simple!

Taivas itkee ja minä hymyilen. Vettä sattoo lottuuttaa, mukavasti kattoon ropisee. Sauna lämpenee ja välillä tuprauttaa piipusta pehmeät tuoksut tähän terdelle. Istun siis tässä, enkä muuta voi. Mikäs tässä on ollessa, kevään ensimmäinen sade tuntuu ihan kivalle. Sitäkin tarvitaan. Tietotekniikka on saatu kuntoon, yhteys on hidas, johtuneeko sateesta. Ilmat vaikuttavat siihen, kaunis ja tyyni ilta, niin jopa lentää liukkaasti teleksit maalimaa kiertävällä radalla. Mutta mennään tällä hitaalla, ei ole kovin vilkas minunkaan tahti.


Eilen meillä oli juhlat. Ystävätär täytti pyöreitä ja niitä juhlistimme. Oikein oli mukava ja maukas ilta. Olin valmistellut apetta useamman tunnin, mutta silti se ruokailu meni taas ilta kymmeneen. Siihen on tultava muutos, pitää pyrkiä syömään ajoissa. Silloin ruoka saa arvonsa ansaitun, eikä sellaista sikamaista hotkimista alkukantaiseen nälkään. Onhan se mukavaa kun on ystäviä ympärillä, juttuseuraa ja naurun aihetta. Tykkään laittaa juhlia pystyyn, se on mun luonto. Mikä harmittaa tässä juhlahumussa nykyään, niin ei jaksa enää valvoa. Myöhäisen ruokailun ansioista unijukka tulee liian aikaisin. Ilta loppuu lyhyeen kuin kananlento. Olisi kiva humpata ja edes hiukka valvoa... Mut minkäs teet, väsy tulee ja tappaa.
Olisiko myös päivän touhuilla osuutta asiaan, tehtiin aika duuni takapihan kans. Siivottiin sitä oikein urakalla. Nastaa tehdä fyysistä urakointia, tuntea hiki ja kuumotus. Kyllähän se jo illalla ihmistä painoi vaakatasoon, alkoholilla ei suinkaan ollut osuutta asiaan. Ei, hyvänen aika sentään!



Tänään on hyvä pitää sielua hyväilevä saunasessio. Saunoa tunti tolkulla. Siitä mie tykkään. Välillä uiden ja huilaten terassilla, nauttia saunaolunen ja kuunnella elämää ympärillä. Nauttia, nauttia ja nauttia. Nauttia ihan perkeleesti. Niin, että taju lähtee. Mulla on eukalyptys eteeriset löylyöljyt, niistä sitä nirvanaan pääsee. Lauteilla köllöttelee ja taivasta tuijottelee. Maailma häviää, aika katoaa, minä katoan. Olen vain lypytyshuurussa ja siinä hetkessä. Voiko taivaallisempaa olla? No, jos saisi vielä kymmenen pientä neekeripoikaa hieromaan ja selän pesuun. Se vasta olisi jotakin se. Saunoessa tulee sellainen olo, että on puhdas myös sisäisesti. Onko se henkistä puhtautta vai mitä lie? Enkelimäinen olo.

Hui, tänään on jännä ilta. Nappaako Oskari korkeankin sijoituksen, sen verran olen suomihenkinen, että peukkuja pystyyn vaan. Ei ainakaan tarvitse hävetä. Joku jääkiekko hulluuskin näyttää olevan valloillaan. Siitä mie en piittaa, toki taas kannustan. Heijaa svärje, mailaa mekkoon, tuokaa kultaa. Huikea viikonloppu meille vaatimattomille suomieläjille. Ollaan hyvii, ollaan vaan!

Kuulehan kultaseni, saunan mittari näyttää sille, että aika on kadotuksen. Ukkorähjä vetää sikeitä, mie saan kadota rauhassa. Kiip it simple! Parhaimmillaan elämä on yksinkertaisena. Pottua ja leipää, pennuille jaffaa. Se on lavalauantai. Adios amigos!

2 kommenttia:

  1. Miu. No mä en kyllä jaksais tuollaisen päivän jälkeen järjestää juhlia ilman tunnin päikkäreitä. Kiitos sille joka on keksinyt päiväunet, se on niin parasta vaikka joka päivä.
    Ei sitä vaan kauan eläneenä enää jaksa (ainakaan usein) bilettää niinkuin nuorena. Näin se vaan on.
    Leppoisaa saunailtaa ja toivotaan että söpö Oscar pärjää!
    Niin ja mikä tärkeintä: Leijonat pelaa huomenna. Ihanaa Leijonat, ihanaa...

    VastaaPoista
  2. Hau. Pikku kauneusunet vetäsin ennen biletystä, mutta ei sitä vanhana jaksa. Mutta kivat oli kemut...

    VastaaPoista