27.3.2011

NisuPullaa!

Ajoissa sunnuntaiaamuna Martta, hyvän perheen emännän tavoin, alusti nisupullataikinan kohoilemaan ja hilpaisi lenkille. Samalla laittoi luomupuuron tulille, se odotti hautuneena nälkäistä emäntää. Hyvin lähti su-aamu käyntiin. Projekti totteli nimeä: Luomupulla kunniaan. Kaikki ainesosat oli siis luomua. Maito, munat, jauhot täysjyvää ja sokeri Intiaania. Kokeilu oli mielenkiintoinen. Ja täytyy vielä kiitellä mun yleiskonetta. Sinne niin vaan ainesosat ja kone vatkaa ja veivaa. Emäntä heitti vieressä lannetta ja tanssahteli valssin tahtiin. Nisupullan teko voi olla hauskaa ja liikunnallisesti antoisaa. Ja mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua! Tästä se lähtee... Kyllä pullan teko on ihanaa!!

Raaka-ainekset

Martan taikakaulin kun kerran heilahtaa...

Söpösti söpsöttäen

Jonossa, mars.

Oikea ote ja se liike.

Rasvaa pintaan, njam.

Omenasosehuntu, luomua juu.

Mausteilla

Rullaatirullaa.

Halki poikki pinoon.

Olen valmis!
Tuoksu ja ulkonäkö oli ihan kohdallaan, mutta maku oli syvältä. Yök, maistui liian terveelliselle. Ei Martta halua luomupullaa, Martta haluaa oikeaa pullaa. Varmaan joku "vihreä" terveellisen elämän edustaja olisi ihastellut puhdasta makua. Minä en. Yök, yök ja vielä kerran yök!

6 kommenttia:

 1. Mä niin odotin loppuhuipentumaksi jotain "elämäni parhaat pullat" mutta ei :D No, pakasta ja "nautiskele" vähitellen kun pullanhimo iskee ;)

  VastaaPoista
 2. Heh, pistin pakkaseen ja tuskin niin hirveä himo yllättää, että niitä syön. Minne voisi lahjoittaa, kauniit pullat...

  VastaaPoista
 3. Voi meiän pojat ois niin onnellisia tollasesta martasta. tää martta ei leivo:)

  VastaaPoista
 4. Tää Martta leipoo kyllä, mutta taitaa jättää "terveelliset" kokeilut niille jotka sitä halajaa ;)

  VastaaPoista
 5. Mikäs pullissa oli vikana. Näytti ainakin hyvältä menolta loppuun saakka. Olisiko luomujauhot olleet kuitenkin väärä valinta, pullassa pitää maistua se kuoreton vehnäjauho.

  VastaaPoista
 6. Juuri näin Arleena! Ei pitäisi pelleillä perinteillä. Nyt pakkasessa pulla jota en syö, ei sitä vieraillekaan voi tarjota.... Höh!

  VastaaPoista