17.3.2011

Luomusti

Aamuinen uintilenkki takana ja ulkosalla on kivan kirpeä keli. Pikku pakkasessa lenkkeily on jotenkin freesinpää, vaikkakin olen jo kyllästynyt tähän kylmään ja pitkään talveen. Mutta ihanaa oli. Hirvittävän liukasta, olkaa ihmiset varovaisia. Meinasin kaatua parikin kertaa ja nyt tuntuu ikävälle selässä. Eilen päivän viimeinen asiakas tuli kiireellä ja oli kaatunut pahasti. Onneksi ei mennyt jäseniä, housut ja polvi vain rikki. Mutta nyt saa olla tarkkana, turha kiire pois!!! V A R O V A S T I! H I S S U N K I S S U N!

Kävin eilen luomuostoksilla Juuren puodissa. Olen jo jonkun aikaa pohdiskellut ja tutkiskellut terveellisempää ja puhtaampaa syömistä. Päätinkin, että pikku hiljaa muutan ruokailutottumuksiani lähellä tuotettuun luomuruokaan. Mitään fanaattista kiihkoilua en aio asiasta tehdä, mutta haluan eroon siitä paskapöperön puputtamisesta. Ikäväkseni saan todeta, että sitä on tullut harrastettua. Hyviä, puhtaita vaihtoehtoja on olemassa, mistään ei tarvitse luopua, eikä asia saa mennä negatiivisuuden kautta. Tämä on onni, tämä on ilo ihmisen elämässä. Ostin kaksi kassillista ruokaa eilen ja hinta oli alle 50 erkkii, ei siis mitenkään paha. Mitä enemmän me kaikki suosisimme suomalaista luomutuotantoa, niin kyllä ne hinnatkin tulisi alemmaksi. Yhden asiakkaan suosituksesta löysin ihan mielenkiintoiset sivut asiasta. Niitä olen nyt tutkinut, hieman mennään yli hilseen, mutta on siellä paljon TÄRKEÄÄ ja OIKEAA asiaakin. Jos asia kiinnostaa sinua, käy kurkkaamassa Viidakkoblogi Siellä varsinkin Nutrix-postaus käsittelee puhdasta syömistä ja antaa selkeitä ohjeita kuinka ja miten toimia. Suosittelen!
P:S Juuren puodin Päivärinteen ruislastut ja tumma siemenleipä ovat TAIVAALLISEN hyviä! Niin ja se luomuvoi, njammmmm!!!







Eilisessä Metrolehdessä oli kiinnostava juttu bloggauksesta. Nuorehko naishenkilö on jättänyt päivätyönsä ja keskittyy nyt ruokablogin kuvaamiseen ja sen ylläpitämiseen. Siitä on tullut hänen duuni! Oih, varmasti on ihanaa, jos saa tehdä sitä mihin tuntee intohimoa. Siinä olisi tavoitetta ;) Täytyy tunnustaa, että en pitkään aikaan ole ollut mistään niin innostunut kuin nyt tästä valokuvauksesta. Olen vasta alkumetreillä, mutta olen päättänyt oppia ja haluan kehittyä ja tulla hyväksi kuvaajaksi. Hieno tunne! Mahtava tunne!

Tunnustan myös, että olen aina ollut enemmän tai vähemmän ärsyyntynyt noista feissareista ja kaiken maailman kerjäläisistä. Aamuinen duuni matkani Kampista Unionkadulle on yhtä onnetonta anelua. Tiukka ilme naamassa ohitan kaikki matkani keskeyttäjät ja viestitän tylyä energiaa. Menkää pois! Ei älkää luulko väärin, en ole tunteeton, omahyväinen paskiainen. Kaikki he tekevät varmasti arvokasta työtä hätää kärsivien puolesta, mutta minusta tällainen lähestymistapa on ollut ärsyttävä. Miksi? En itsekkään löydä siihen syytä, joten päätin muuttaa ajatusmalliani. Eilen annoin kaikille anoville kohteliaan ei kiitoksen ja kauniin hymyn. Minulle tuli hyvä mieli. Nämä onnettomat romanian ( hups, kirjoitin ensin turkin...)  kerjäläiset  lähinnä säälittää ja mietinkin, pitäisikö roponen silloin tällöin omatuntoni puhtaampana? Pitänee kokeilla, jo tänään! Olen hyvä ihminen. Liian hyvä ihmiseksi.

Uusi päivä ja uudet haasteet odottavat. Jos nyt olisin valokuvaaja, lähtisin kuvamaan kevääseen heräävää Helsinkiä. Eläisin unelmaani ja ottaisin hienoja ruutuja. Näin tekisin. Sitä odotellessa kampaan tukkaa ja hymyilen feissareille ja rahoitan kerjäläisiä. Hyvä niin. Aloha!

15 kommenttia:

  1. Voisitko paljastaa kuka se nuorehko naishenkilö on? Kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Moi! Löysin blogisi Kaaponkammarin kautta ja samantien lukijaksesi :). Sulla on kiva tapa kirjoittaa ja tykkään noista sun kuvista, nehän on hienoja! Mä haaveilen uudesta kamerasta, on se vaan niin vaikeaa kuvata taskupokkarilla (ihan varmasti mun kuvat olisivat huippuja järkkärillä, heh). Mutta uusi kamera ajankohtainen varmaan syssymmällä :(.

    Nyt rupes mieli hinkumaan noita ruislastuja..Kivannäköinen tarjonta kaupassa :).

    Nyt täyttämään kaffekuppi ja lukaisemaan vielä lisää :)!Tervetuloa vastavierailulle!

    t.Minna ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä hyvä luomua! Näin Viidakkomies -blogin muistaakseni Voimala ohjelmassa, puhui asiaa. En kyllä ole jalostanut omaa ravintopuoltani ainakaan vielä niin pitkälle. Tallensin kyllä PDF -tiedostona ko. herran Nutrix jutun. Näin se tieto kulkee, ei tarvi postin polkee riittää että Posti kirjoittaa :)
    - Kohta saamme varmaan kuolata sun luomuruoka kuvia, eiks niin?

    VastaaPoista
  4. Omaatuntoaan voi puhdistaa paremminkin kuin lahjoittamalla rahaa kerjäläisille. Noista on ollut hirveästi juttua että toi on ihan järjestynyttä (rikollista) toimintaa. Lahjoita siis mielummin muuta kautta rahaa sitä tarvitseville.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille uusille lukijoille. On mahtavaa, kun olette mukana!

    Anna M: Tarkoititko tuota Metro-lehden juttua? En nyt muista naisen nimeä, mutta se oli keskiviikon lehdessä. Hyvä juttu!

    Villa Kajava:Ostettuani uuden kameran minulle aukesi ihan uusi maailma. Kiitokset palautteesta, se anta aminulle hyvän syyn jatkaa. Tulen vasta vierailulle varmasti.

    Viivi: Minäkin siirryn Luomuun pikku hiljaa, mutta toi Juures puodin leipä on kyllä niin hyvää, että sitä on ihan pakko saada. Ensi viikonloppuna syödään ulkona, ravintola Murussa. Jee. Mutta joo, sunnuntaina on luvassa luomupossun sisäfilettä ( Juures puodista.)

    Sari: Niinpä, rahalahjoitus ei ole välttämättä se oikea keino. Eiköhän sitä löydy autettavia lähempääkin. Ja jo se, että ei ole "töykeä" feissareille, on omatunnon puhdistusta ;)

    VastaaPoista
  6. Pastanjauhajien kommenttien kautta ajauduin sivuillesi alkuillasta ja nyt olen lukenut koko blogisi läpi, kun en malttanut kesken jättää, v vaikka aamulla aikainen herätys onkin. :)Mahtava blogi, upeaa kirjoittamista, tänne palaan uudelleen ja uudelleen.
    Ihanaa kevään alkua sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Nenna ja tervetuloa! Kuten huomata saattaa postaan aika ahkerasti ja eiköhän tämä höpötys jatku tulevaisuudessakin.

    VastaaPoista
  8. Mä näin muuten susta unta viime yönä ;) Tulit perheesi (sulla oli mies ja kaksi teini-ikäistä lasta) kanssa Ikeasta ja koska olit ystävällisesti ilmoittanut blogissasi missä olette ja mihin aikaan tulette, odottelin teitä ulkosalla. Kiitos vain vierailusta unessani, oli oikein lämminhenkinen ja mukava uni :D

    VastaaPoista
  9. Sari: Unet ovat oman elämän elokuvaa. Onkohan mulla jossakin kaksi teini-ikäistä "lehtolasta, hih!"

    VastaaPoista
  10. Juu, tarkoitin juuri sitä. En asu Helsingissä, mutta ei se haittaa vaikka et häntä nyt nimeltä muistakaan. Sul on kiva blogi! =)

    VastaaPoista
  11. Kiitos ja kiva kun vierailet. Juu, en tosiaankaan muista neidon nimeä ja lehtikin taisi mennä jo roskiin. Löytyisiköhän netistä, viime viikon keskiviikon Metrolehdessä?

    VastaaPoista
  12. Itsekin olen siirtynyt luomuun pikkuhiljaa tassa parin vuoden aikana ja nyt syomme meidan talossa melkein 100% luomua. Samoin on kosmetiikan kanssa. Pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan kun on noi myrkyt alkaneet pelottamaan enemman ja enemman. Kiva etta Suomeenkin on tallainen liike rantautunut ja se on varmasti otettu hyvin vastaan.

    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Luomu on tulevaisuutta ja hyvää sellaista! Rähäkkää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Luomussa on tulevaisuus! Mitä enemmän sitä käytämme ja vaadimme sitä paremmaksi tarjonta kasvaa. Hinnat eivät tosiaan ole päätä huimaavia jos oikeasti ymmärtää tuotteiden puhtauden päälle.
    Juuren kauppa oli varmasti hyvä. Helsingin kaverit ovat kehuneet Eat&Joy´ta vaikkakin kuulema suht kallis paikka. Töölössä hyvä Anton&Anton, Punavuoressa joku jonka nimi nyt unohduksissa, Ruohonjuuri Kampissa.
    Monet maatilat pitävät pikkumyymälöitä tiloillaan. Jos siis maaseudulla liikkuu kannattaa olla silmä tarkkana kyltteihin ja poiketa ostamaan suoraan tilalta. Itse olen täällä Kemiönsaarella hakenut kananmunat suoraan pikkukanalasta ja Herefordia, possua sekä karitsaa suoraan luomulihatiloilta. Lihoja varten olen hankkinut ison arkkupakastimen johon ostan isompia lihasatseja kerralla.
    Jos teitä on useampi kaveri jotka tykkää luomuilusta, kannattaa perustaa ruokapiiri. Netistä löytyy hyviä luomukauppoja joista isompien satsien tilaaminen tulee porukalla edullisemmaksi.

    VastaaPoista
  15. Juuren puoti on punavuoressa, varmaan juuri se. Ihanaa, kun sulla on lähtituottajat siellä niin lähellä. Olen jo selvitellyt noita nettikauppoja, Kirkkonummella on ainakin yksi (MakuMaku.) Olen yrittänyt kasata duunista porukkaa, ei vielä ihan lämpenemistä. Minä odotan mökkeilyä, siellä meillä on lähellä vaikka mitä luomu mahdollisuuksia. Lihaa, kalaa ja jauhot, kasvikset lähellä Karjaalla tuottettuja. Jee! Nyt kun olen päässyt vähän maistelemaan puhtaampaa ruokaa, niin kyllä maku eron huomaa selvästi. Puhdas on aina puhdasta ja parempaa. Näin on.

    VastaaPoista