13.2.2011

Suklaakastike

Tässä lupaamani taivaallinen suklaakastikeresepti. Helppo ja nopea. Metsästin tämän Arvostele mun illallinen ohjelmasta.

SUKLAAKASTIKE ( 4 - 6 hlö:lle.)

100 g oikeaa voita ( ei mitään kissanrasvaa)
n.1 dl siirappia ( käytin ruokosiirappia, mutta kaikki käy)
3-4 rkl. Tummaa kakaota ( Van Houten)

Sulata rasva kattilassa, älä herrajumala ruskista! Lisää siirappi voimallisesti sekoittaen. Lisää siihen lusikka kerrallaan kakaojauhe, varo paakkuja. Anna olla lämmöllä liedellä. Valmistele jäätelö lautasille, kaada kuuma kastike päälle ja nakkaa esim. hieman sulaneita vadelmia päälle. Tarjoile heti.Näin teet tavallisesta jäätelöannoksesta spesiaalia ja olet illan kuningatar. Tai kuningas. Heleppoo kuin heinänteko.

Noista "paakuista" tuli mieleen eräs tarina. "Paakku" on siis savonmurretta ja tarkoittaa paukkua, kokkaretta, kököä. Erään ystävättäreni poika oli saavuttanut teini-iän. Äitinä hän oli ihmetellyt, kun pojalla murrosikä ei ole tuottanut mitään mielenkuohuntaa, kapinaa tai muutakaan angstia. Kunnes eräänä kauniina aamuna kyseinen nuori herra oli istunut aamiaispöydässä ja lusikoinut joka päiväistä jugurttiannostaan. Yhtäkkiä lusikointi oli pysähtynyt ja poika oli todennut kuuluvalla äänellä: "Vittu, tässä jugurtissa on paakkuja!" Se siitä teiniangstista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti