24.12.2010

Joulupöytä




Aikainen aamu taas. Pikku koira tuhisee suloisesti sylissä. Nautiskelin hemaisevat aamukahvit maukkaan kakkupalan kera. Se on nyt se "salainen" resepti. Ihan viep kielen perseeseen, niin on hyvä. Ja lihottava. Jouluna saa syödä, on lupa nauttia. Oih, odotankin illan herkkuhetkeä. Latautuminen alkaa jo nyt. Mikä on sun jouluherkku? Mitä on pakko jouluna olla?

Aattoaamu alkaa riisipuurolla ja lohi/kinkkuvoileivillä. Päivä kerätään järkyttävää nälkää, että jaksaa illalla tankata. Illan pöydästä löytyy seuraavat.
Aloitan aina kaloilla.
- rapucokteil, ruisleipä
- graavilohi, joululimppu
- kylmäsavulohi
- sitruunasilli
- keitetyt Italialaiset perunat
- sienisalaatti

Jatketaan ns. lämpöisellä.
- kinkku
- porkkanalaatikko
- rosolli

Juustot

Tänä vuonna jälkiruokana sekametelisoppa ja vaniljariisi. Ylen määrin suklaata, torttuespressot calvadoksella.

Kuten saattaa huomata, joulupöytäni ei ole ylitsepursuava. Vähän mutta hyvää. Ihan riittävästi. Tänä vuonna on tavoitteissa syödä kaikki, on aina niin hirveetä heittää hyvää ruokaa roskiin. Hyi, hyi!

Jopas herahti vesi kielelle. Ruuan ympärillähän se elämä pyörii :) ja miks ei? Onko elämässä jotakin muutakin...
Näin jouluna tuonne joulupuun alle on ilmestynyt minullekin muutama paketti! Kauheeta, ihan hirveetä!! Niin tuhma kun olenkin yrittänyt olla, tässä kiitos ja palkinto. Mitään lahjoja... En kuitenkaan saa sitä Ipadiä, paskat! Voi pylly!

Ulkona on sellainen pakkanen, että taitaa jäätyä Jeesuslapsikin seimeen. Eli joulu on tänä vuonna peruttu. Mutta ei se estä mua avantoilemasta. Parasta herkkua pakkasella, jäätyy laiturille pystyyn. Tulkaa sulattelemaan, jos musta ei kuulu.Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti