27.3.2010

Harmaata

Ulkona on harmaata ja sateista. Ihan kuin kaiken yllä leijuisi harso. On jotenkin pehmeää ja samettista. Hyvä hetki istahtaa päivityksen pariin. Ei tarvitse ryntäillä ulkoilmailemaan, enkä tahdo olla tehokas.

Näin viime yönä vaikuttavaa unta voimallisesta ensi rakkaudesta. Uni oli hyvin totta. Käsinkosketeltavaa.
Olimme kaveriporukalla exän kesämökillä ja hän ei ollut siellä. Olimme eronneet jo aikaa sitten ja meillä ei ollut mitään tekemistä toistemme välillä.
Muistin paikat hyvin ja itkin onnellisia muistoja. Kaikki oli jotenkin totta ja tunsin unessa hirvittävän ikävän ja kaipauksen. Yhtäkkiä ko. henkilö ilmestyi paikalle vahingossa ja menin häkellyksiin. Tunsin jopa hänen tuoksun. Hän sanoi ikävöineensä minua kaikki nämä vuodet ? Lohdullista.
Uni vaihtuu. Huomasin, että halusin taas lentoon ( lennän usein unissani.) Räpyttelin käsillä siipien lailla ja kohosin korkeuksiin. Liitelin ja kaartelin mökin yllä ja maisema oli kesäisen kaunis. Kaikki värit oli häikäisevän voimakkaita. Puut hehkuvan vihreitä, vesi kirkkaan sinistä. Ja minä poika lentelin. Taidokkaasti liitelin. Se oli uskomattoman ihanaaaa!
Tunsin kuinka lentovoimani alkoi hiipua ja tiesin putoavani. Aloitin massiivisen syöksyn alas korkeuksista kohti peilityyntä järven pintaa. Vauhti kiihtyy hurjaksi ja juuri kun olen saavuttamassa järven pinnan, meno pysähtyy kuin seinään. Jään varovaisesti taiteilemaan paikallani ja kaikki ympärilläni pysähtyy. Minä vapisen aivan veden pinnalla, uppoamatta syvyyksiin. Heräsin hirvittävään ikävään ja tunsin exän kosketuksen. Jossakin ;)

Näin ennen hyvin paljon unia. Jopa niin, että välillä en itsekkään oikein tiennyt, mikä on unta ja mikä oikeaa elämää. Rakastin öisiä elokuviani. Valitettavasti tämä ilotulitus on hiipunut. Miksiköhän? Mutta kun näen unta nykyisin, ne on aina jotenkin enemmän todellisia. Tunnen tuoksuja, kosketuksia ja painajaiset ovat piinaavampia. Ne ei ole kivoja.

Tälle viikonlopulle ei ole mitään suunnitelmia. Sekin on välillä oikein antoisaa. Kerätään ensi viikonloppuun voimia, että jaksaa humputella ja hieman lasketella...
Nyt myrkytän keuhkojani ja olen taas piirun verran lähempänä kuolemaa. Voi että! CIAO!


25.3.2010

iPhone

Tämä on pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri askel allekirjoittaneelle. Siirryn iPhone aikaan. Uusi sirukortti aktivoituu klo: 13.29 ja illaksi on luvassa puhelimen asentelua ja yleistä räpläämistä. Olen onneton ja avuton tämän tietotekniikan edessä. Mutta olen päättänyt, että en jää jalkoihin ja yritän selvittää pientä mieltäni askarruttavat epäselvyydet. Olen muuten selvittänyt Macin käyttäjäkursseja. Aion osallistua myös sellaiseen huhtikuussa. Minua ei nujerreta, perkules!

Kevät väsymys on iskenyt tällä viikolla. Viime yönäkin vetäsin 9 tuntia unta palloon ja nyt litkin kahvia, että pääsen jaloilleni. Ei ole ollenkaan minua. Tänään skippaan aamulenkin ja avannon, ei jaksa lähteä! Vaikka juuri silloin pitäisi lähteä, siitä saisi energiaa. Mut ei huvita...
Onneksi tiedän tämän olevan vain hetkellinen kevät härö...

Ensi viikolla pääsiäisen viettoon Himokselle. Ou jee! Ollaan vuokrattu Villa Vallaton kavereiden kans. Mennään ulkoilma urheilee ja kevyesti sisäilma ilakoimaan. Perjantaina Himosareenalla on Antti Tuisku. Ihquuuu! Ajattelin käydä fanittaa.
Ja hei, sunnuntaina meitä viihdyttää ikinuori, Koivuniemen Paula. Sitähän on ihan pakko päästä pokoilee.
Kylläpä on kiva lähteä. Virvon varvon virtsat sulle juu.....

Taivas repes ja ihana möllykkä paljasti nauravan naamansa. Pikku linnut titityyttää ja mulle tuli jotenkin kevyempi olo. Polokasen koneiston käyntiin ja hymy pyllyn. Vie.

22.3.2010

Viikko alkaa


Tyypillinen maanantaipäivä. Kakut paistuu uunissa ja hoitelen firman laskuasioita. Toki, aina on aikaa istahtaa koneelle ja läpistä hiukka joutavia.

Eilisen hönttöspäivän jälkeen, olen yrittänyt kasata voimiani ja energiaani. Siihen auttaa aina avantouinti ja reipas lenkki. Ei pidä jäädä makamaan, vaan ottaa toiminnallinen asenne ja hymy pyllyyn. Olin jopa niin reipas, että kävin parturissa. Eikä sillä hyvä, vaan leikkasin työkaverini hiukset. Ja mä olen kuitenkin VPeellä! Taas kirkastin kruunuani. Mikä helvetinmoinen hohde!

Hillitön mökkikuume nostaa päätään. Johtunee tästä sulokkaasta auringonpaisteesta. Sulaisi noi lumet äkkiä, jotta voisimme aloittaa mökkikauden.
Mökki on meille tärkeä ja rakas paikka. Siellä se kuulkaa sielu lepää! Ja ruumis.
Tällaisena vieteri pupuna, puuha petterinä on hienoa istua kiikkustuolissa terassilla ja tuijotella järvelle. Kai se on jotakin sieluni meditaatiota. Siellä on niin helppo rauhoittua, istua ja mietiskellä. Noh, ehkä hieman nautin myös pirskahtelevaa valkoviiniä...
Aah, ei enää montaakaan viikkoa, kun pääsen nauttimaan tästä ihanuudesta. Tai siis, voihan se olla, että noi helvetin lumet ei sula vielä juhannukseenkaan. Argh!

Edellisessä päivityksessä analysoin Blogin pitämistä. Mut onhan tää aika kiva juttu itsellekin. Jos jaksan kirjoittaa, niin mitä pääomaa tämä on muistella menneitä. Tuleepahan elämästäni dokumenttia. Ajattelin, että tämä on myös hyvä kanava tuoda esille runojeni rustaamista. Hah, sinä joka luet tätä, et voi välttyä lukemasta myös runojani. Jos siis luet tekstin loppuun. Vähänkö olen ovela? Mulla on pöytälaatikossa aikamoinen kasa aikaisempaa "tuotantoani" jotka olen valmis sylkäisemään eetteriin. Oletko valmis?
Pyydän huomauttaa, että varhainen kirjallinen heräämiseni oli hieman ahdistavaa aikaa. Onnettomia ihmissuhteita, päihdyttäviä ainesosia, seksiä, väkivaltaa ja videonauhaa... Sitähän oli ihan pakko purkaa yön pimeinä tunteina, itkua tuhertaen, sydän vereslihalla ja sielu suoraan perseestä. Mutta, me tarvitsemme niitäkin kokemuksiamme ja ilman sitä oksennusta minä en olisi minä. Enkä nyt tässä. Ihanassa elämässä ( tää ei siis vielä ollut mikään runo.)
Sovitaanko näin. Sinä luet mun ahdistus aikaista tuotantoni ja minä lupaan jossakin vaiheessa kirjoittaa sinulle runoja vaaleanpunaisesta unelmasta, hempeistä hyväilyistä ja onnellisuudesta, helvetti soikoon!

KAIKUJA

Tömähdin tajuntaasi tietämättä tarkoitusteni päämäärää.
Säikähdin aitouttasi ja kävelin pois sinusta jättäen jälkeeni toiveiden kevyet jäljet.

Jos joskus pyytäisit pukemaan ikäväni sanoiksi ja kertoisit kipeitä totuuksiasi.
Häkeltyneenä puhun vain sinisestä jonka keskellä on kirkasta keltaista.
Selostan sinulle rakkaudesta, ihmiselon vahvasta siemenestä.
Höpötän vaaleanpunaisesta hattarasta, sekä jään kylmistä kyyneleistä.

Salainen ikävä odottaa, että saisi riisua pois pyhäkoulupukuaan.
On alastomana auki, valmiina poimittavaksi.
Huomaavaisen hienostuneesti sivuutamme yhteisen arvoituksen.
Etsien rajoja, jotka ovat kadoksissa tai niitä ei ollutkaan.

Hämätessäsi minua, et ymmärrä, että samalla hautaat minut itsestäsi.
Ohitamme jotakin kaunista.
Hellät huokaukset ovat lupauksia, heikkoa materiaa.
Eikä niille voi rakentaa.

Jotta tämä ei menisi ihan pateettiseksi älämölöksi, voisin keventää tätä loppua hieman.
Runolla, joka voisi olla hauska?

SAMMAKKOPRINSSI

Saada elämä hymyilemään, prinsessa ja puoli valtakuntaa.
Helmen asettaisin patjasi alle, kätkisit sen simpukkaasi.

Nauraisin salaa verhon takana.
Hukuttaisiin yhdessä lakanoiden kahinaan.
Sukeltaisimme syvälle toisiimme.

Niin kuin nousuvesi, tulisimme takaisin tähän aamuun.

Do diin. Tässä tällä erää. Nyt pitäisi alkaa seurustelemaan elämänkumppanin kans ja leikittää pikkukoiraa. Vai menikö se toisin päin?
Hei, laitoin tähän kuvan rauhamme temppelistä ( jos se nyt onnistuu, kuvan laitto...)

21.3.2010

Illan hämyssä...

Ympärilläni on ihan hiljaista. Kuulen vain, kuinka oluttölkkini korkki sihahtaa auki, tisiiihhhhh....

Nämä äänettömät hetket, elämän henkiset pysähdykset ovat minulle tärkeitä. Näissä ajattelen, mietin ja lokeroin omaa elämääni. Ehkä meditoin tai olen muuten vaan, tunnen korkeimman läheisyyden. Ehkä yritän olla jotakin arvokkaampaa mitä olenkaan....
Hui, hai mie en piittaa, mie meen, mie oon, ja mie tunnen. Tästä mie kirjoitan. Yritän.

Hurmaava ystävättäreni on herännyt henkiin pitkän talviunen jälkeen. Istuimme iltaa läheisyyden rakastavassa ilmapiirissä. Voih, kuinka olinkaan kaivannut sitä!
Höpötystä henkevästi "tyttöjen" kesken. Ratkaisukeskeistä terapiaa, missä mikään ajatus tai esilletulo ei ole vierasta. On helppo olla. Ajatusten sujuvaa vaihtoa, jopa niin, että oikeasti aina ei tarvita edes sanoja ymmärykseen. Se oli ihanaa ilotulitusta, sitä olinkin kaivannut.

Nyt istun kotikoneellani ja mietin. Tämä Blogin aloitus ei ole ihan niin yksinkertainen juttu, mitä ajattelin. Mie en tiiä, mulla on ollut pitkään jo tunne, että mulla on jotakin sanottavaa, minun on pakko kirjoittaa. Ihan kuin joku olisi minua edeltä käskenyt. Mie en taas tiiä... Mut ihan kuin joku johdattaisi minua sanomaan, kirjoittamaan, tuntemaan tai muuten vaan höpisemään. Tää on just niin tätä! Höpinöitä...
Mitä helvetin sanottavaa minullakin on? Ei mitään. Minulla on vain minun pääni, ajatukseni ja oma rohkeuteni sylkeä, kertoa, oksentaa tai kirjoittaa päiväkirjaani koko kansan luettavaksi. Olen rohkea! Kirjoitan.

Tämä on Blogi.
Kirjoitan tätä rehelliseksi kuvakseni itsestäni. En aloita tätä päivittääkseni pelkkää unelmaa. Elämässäni on myös paljon sellaista, mikä ei ole niin mediaseksikästä luettavaa. Elämä vaan ei aina ole.
Sinä, joka luet tätä, voit myös vaipua syvälle mun ajatuksiin, jotka eivät välttämättä ole aina niin vaaleenpunasii. So, jos sä haluut hypätä kyytiin, niin tässä olen. Auki, rikki, ehjänä. Mie olen mie. Nöyränä.

Hei, kello on jo vaikka mitä... Pitäis mennä nukkumaan. Toisaalta, hyvän ystävättären energia tarttui minuun ja suunnittelen baariin lähtöä. Silleen ex tempore. Se ei koskaan tiedä hyvää, mutta olo on levoton. Menenkö vai lähdenkö menemättä? Siinä vasta dilemma. Perästä seuraa....20.3.2010

Rauha maassa

Nyt pitäisi sisäistää kaikki nämä opit ja antaa ajatuksen lentää.
Nukuttuani pienet päiväunoset (tehokas tapa tyhjentää tämä pörräävä pää) teen pikaisen päivityksen ihan taas kokeilu mielessä.

Lähdemme viettämään iltaa ystävättären luokse. Tarjolla ruokoo ja juomoo. Julistan kevään alkaneeksi ja nautimme ensimmäisen pullon pirskahtelevaa valkoviiniä ( se on niiiin kesämaku.)
Mehän ollaan kaikki hillittömiä American Idols tuomareita, joten luvassa on rankka ilta.
Näihin tunnelmiin. Kiitos ja kuulemiin.

Kolmas Bloggaus


Sori, tää on nyt tätä. Harjoittelemme käyttöjärjestelmää ja opetellaan lisäämään kuvia. Hip, hip huraa. Tää on mukavaa!
Tässä meidän pikkuinen. Juppe Juppelainen, hau!

Toinen Bloggaus!!!


No niin, paikalla on minua fiksumpi tietotekniikan asiantuntija henkisenä tukenani ja maallisena oppaanani. Tämä siis on kokeilu. Tämä on kokeilu.

Eka bloggaus!!!

Sateinen lauantai aamupäivä armon vuonna 2010. Tästä se lähtee, armoittettu ystäväni. En ole mikään kirjailija. Sopivasti facebookkii, sähköpostii ja silloin tällöin jokun runosen rustaan. Lukihäiriöisenä ihmisenä annathan anteeksi tekemäni virheet, etkä takerru pikku asioihin. Eni vei, tästä lähtee tarina, joka jatkuu, jatkuu ja jatkuuuuu....