3.3.2014

Toiston toistoa toistan

Jou, jou! Aukaisin silmät varmana siitä, että on jo ihmisen aika. Ei ihan mennyt nappiin arvailut, mut minkäs teet. Toistuu tää samainen kuvio, mocca ja mä. Mä ja mocca. Musta alkaa tuntua, että mun elämä on yhtä edellisen päivän toistoa. Näissä ei ole mitään eroa. Jestas sentään, jospa olenkin jäänyt jumiin omaan elämääni ja elän koko ajan yhtä ja samaa päivää? Tarkoittaako se samalla sitä, että en myöskään ikäännyt. Olen ikuisesti tuomittu olemaan se " vähäallevitunviiskymppinen."

Kaikki toiminnot toistuvat edellisen kaltaisena. Mulla on jäänyt copy päälle. Viekää mut huoltoon. Tai laittakaa kokonaan uusiksi. Ruokavaliossa kylläkin tapahtui eilen uusi muutos. Tein Merimiespihviä, en muista sitä tehneeni ihan äsken. Edellisestä kerrasta on hyvinkin hurahtanut parikymmentä vuotta. Niin kuin nyt kaikesta alkaa olla vuosikymmeniä. Sekin on jännä. Sitä muistelee asioita ja saattaa erheellisesti ajatella, että eihän siitä nyt ole kuin viisi tahi kuusi vuotta kuin viimeksi. Asiaa lähemmin tarkasteltua, saa kuitenkin helvetti huomata, että siitä(kin) on jo viisitoista viiva kaksikymmentä vuotta. Kaikesta alkaa olla. Kuinka se on mahdollista? Enhän minä ole vielä niin ikääntynyt. Hyvä jos parikymppinen itsekin olen minä vanha ihminen tai nuori miten sen nyt sitten ottaa tai sanoisi just joo silleen.

Viime viikonloppuna laitoin leipomiini kakkuihin banaania. Suorastaan irrottelin. Päätin repäistä. Olla villi ja vastuuntunnoton. Olen nyt kohta kymmenen vuotta vääntänyt noita kakkuloita duuniin, siinä on muutaman kerennyt pyöräyttää. Joka viikonloppu ( ei kesällä) niitä väsään ja aina sama resepti. Jotenkin on tullut tunne, että todellakin alan toistaa itseäni. Siksi tämä hurja revittely. Että ihan menin ja banaania sotkin. Ai hurja, on se hurja!

Tähän väliin onkin hyvä hiukka valittaa. Se tuntu jotenkin kotoisalle. Olenpas kuulkaa tullut siihen tulokseen, että tällä nimenomaisella hetkellä liikunta ei tuo minulle armahdusta, eikä todellakaan poista tätä jatkuvaa kipuilua. Tätä "uutta ja ihmeellistä" elämää on nyt kohta jatkunut kaksi kuukautta, alkaa silleen olee jo todellisuuspohjaa ja kokemusta. Taivahan tosihan on se, että jokaisen treenikerran jälkeen kivut nivelissä lisääntyy ja piinaa ihmistä. Pidän parin päivän tauon ja tila hiukka rauhoittuu ( jos. ) Menen tekemään ja taas kivut yltyvät. Ja nyt en puhu vain yhdestä ja paikallisesta kohteesta kehossani vaan tämä sykkivä, viiltävä helvetti vaihtaa niveltä kuin romaani rollesroysea.

Lauantaipäivän muuttohärdelli ystävillä kostautui ikävästi. Vaikka päivä oli erittäinkin mukava, eikä mitenkään erityisen raskas ( muuttofirma hoiti kantelun,) niin tulihan siinä muutama tunti touhuttua. Tapani mukaan, en osaa itseäni säästellä ja tunsin sen kyllä kropassani. Ai helvetti sentään! Mitä tästä opimme. Olisi paree, jos ihminen vain makaisi, eikä tekisi, eikä rasittaisi itseään. Mikä tässä mua eniten riipoo, on se, että en tiedä mikä mua vaivaa? Onko kenelläkään kokemusta, onko antaa pikku vinkkiä? Reumaa se ei ole, tutkittu on. Ja yleisestikin ottaen, lääkärikäynnit ovat aivan turhaa. Jos varsinaista syytä tai oireen aiheuttajaa ei löydetä, eikä ole mitään leikattavaa, niin silloin ei ole myöskään mitään vikaavikaavikaa.

Tätä helvettiä on nyt jatkunut kaksi vuotta. Tasan niin kauan, kun olen asustellut täällä päin. Voiko olla niin, että tämä on henkinen pahoinvointi siitä, että en viihdy täällä ja kaipaan takaisin kotiin. Itse en moiseen usko, mutta en voi sille  mitään, että ajatus käy mielessä. Voi sen kyllä kääntää toisinkin päin, tämä jatkuva kipuilu tekee sen, että syytän sitä siitä, etten viihdy täällä. Ei ole ihmisellä rauhaa. Alan vain olee niin väsynyt tähän touhuun ja mikä kaameinta, aloitettuani liikkumisen, en ole tuntenut sitä eufoorista kaikkivoipaa olen maailman vahvin nalle tunnetta. Jokaisen liikunta kerran jälkeen olen rättipoikki väsy, eikä se tunnu hyvälle. Jokainen kerta on minulle pakonomainen vastenmielisyys ja se tuntuu oudolle. En saa liikunnasta mitään hyvän olon tunnetta. Ainoastaan kipua ja uupumusta. Onks tossa nyt mitään järkee? Eipä taida olla. Menen hautaan, kiitos.

Huh, olipa ihanaa valittaa! Eikö ollutkin? Tuliskohan ollenkaan mieleen, että lopeta saatana toi valittaminen ja tee asialle jotain. Näin sen näkisin. Taidan ottaa itseä niskasta kiinni ja vielä kerran heitän sen lääkärikierroksen. Ei kai tässä muu auta. Josko jostakin joku apu löytyisi tai sitten ei. Sitten tulee hyväksyä elämä sellaisena kuin se on minulle annettu. Tää on mun juttu ja sillä hyvä.

Laitan Lemon Gayn nyt vähäksi aikaa tauolle. Tämä(kin) alkaa nyt niin pahoin toistaa itseään, eikä tässä enää banaanit, eikä sitrushedelmätkään auta. Palaan asiaan, kun lopetan toistamasta itseäni ja löydän iloa elämästä. Lopetan toistamasta tätä toistoa, jota toistan toistamista päästyäni. Toistan vielä, että lopetan tämän toistamisen, sitten kun, lopetan toistamasta tätä toiston toistoa. Siis etten toistaisi tätä ikuista toistoa. Sitä en tiedä, jatkuuko toisto jo viikon päästä, meneekö siihen kuukausi, tahi kaksi vai peräti vuosi. Se jää nähtäväksi. Toivotan kaikille lukijoille mahtavaa kevättä. Olkaa ihan urpoina!

15 kommenttia:

  1. Sie olet sitten ihana, Maketsu! Älä irroittele liikaa banaanien ja sitrushedelmien kanssa, ettei mene meno liian hurjaksi.

    Hyvää kevättä, älä ole liian kauan pois!

    Mie vain

    VastaaPoista
  2. Vielä kerran ehdotan jäsenkorjaajan luona käymistä. Ei ainakaan huonommaksi tule. Itse olen nivel- ja lihasvaivoihin saanut apua juuri jäsenkorjaajalta, eikä tarvitse särkylääkkeitä syödä. Espoossa asuessani kävin Heikki Nurmisella, on jo aika vanha, mutta saattaa tehdä vielä hommia. Olen täällä Tampereellakin käynyt yhdellä ja hyvä sekin oli. Kokeile. Ja kuka sen tietää, vaikka muuttokin tekisi hyvää. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Kyllähän sinussa vielä uusia ideoita ja irtiottotaitoa löytyy, banaania :-)
    Oletko googlettanut fibromyalgian oireita? Voisiko tautisi olla sitä?

    Palaahan pian, ei haittaa vaikka pelkkää toiston toistoa olisikin, olet vaan niin hyvä, juuri tuollaisena :-)

    VastaaPoista
  4. No voihan...! Kuulostaa harmittavalta; kun olkapään sait rempattua, vaivat vain jatkuvat. Höh.

    Samaa ajattelin kuin rva Kivitikka, onko fibromyalgia tullut koskaan lääkärillä puheeksi?

    Elä tuumaile liian kauaa itteksesi, kyllä täällä jaksetaan ja halutaan lukea kaikenlaisia kuulumisia!

    hengessä mukana Kalkkis

    VastaaPoista
  5. Eihän sulla olis sisäilmaongelmaa?????
    Itse sairastuin homeista työpaikallani ja oireet oli hyvin monenlaisia.

    Jaksamista Make!
    P.s.muista ne joogavinkit.
    Minna

    VastaaPoista
  6. Olispa joku kristallipallo, mistä voitais katsoa, mikä sua auttais. Ei tommonen oo kivaa :(
    Sitä fibromyalgiaa itsekin ajattelin ja siihen avuksi jäsenkorjaajaa..
    Eli samaa toistan kuin muut kommentoijat.

    Tauko on välillä hyvästä, mutta tottakai me kaikki täällä toivotaan, että tuut pian takaisin. Sitten kun itsestä siltä tuntuu. Eikä haittaa vaikka toistaisit toistamasta päästyäs. Sellasta se elämä vaan on. Oon miettinyt, että onkohan sitä nyt just muka sen ikäinen, että on alkanut vasta nyt kiinnittää huomiota siihen, että kaikki päivät on keskenään samanlaisia. Vai onko se niin, että ne on nyt vasta alkaneet olla?

    Toivon, että jostain löytyy se taika, josta tulee sulle hyvää energiaa ja iloista mieltä.
    Omat päivät ei oo ollenkaan samoja, jos/kun ei voi lukea näitä sun juttuja, mutta mää kestän kyllä, kun on kaverin etu kyseessä :)

    VastaaPoista
  7. Jos ei se tunnu hyvältä, niin ei taida olla mitään järkeä väkisin pusertaa. Toivottavasti lyötyisi joku laji tai tapa kuntoutua, joka saisi sulle hyvän fiiliksen ja kropankin voimaan paremmin. Mulla itselläni endorfiini on erittäin tärkeässä osassa siinä, että tykkään treenata ja mennä epämukavuusalueelle. Sulla sitä ei selvästi nyt ole.

    Hyvää kevättä sullekin! Toivottavasti palaat pian takaisin entistä ehompana. <3

    VastaaPoista
  8. Tulipas mieleen, et mitens ois gluteeniyliherkkyys....kokeileppa olla 2-3 viikkoa ilman gluteenia...syötkö magnesiumia, msm+c, b-vitsku...?
    Ihanaa kevättä Floridasta (+27...sori..:)), tuu pian takasin.
    Anna

    VastaaPoista
  9. No voi että. Älä nyt kokonaan lopeta blogia. Olen jo alkanut odottelemaan sun möksäpostauksia. Ne on niin ihania, että olen voinut aistia melkein olevani siellä iltaa istumassa ja herkkuja syömässä. Ja aivan mahtavaa pohdintaa sulla on kaikesta. Toivoisin todellakin, että minulla olisi yhtä syvällinen ystävä kuin sinä.

    Olen lueskellut blogiasi siitä asti kun "tuurasit" Helin blogissa ja nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan.

    Hyvää vointia sekä kuuntele itseäsi ja tee sitä mikä hyvältä tuntuu.

    Tulehan sit kertomaan viimeistään möksäilystä �� Odotan täällä.

    T: Kahden muksun äiti

    VastaaPoista
  10. Piti olla ; )

    VastaaPoista
  11. Oi ei!! Elä lopeta, jää päivät piristymättä :D

    Ja kyllä, mee kotiin. Henkinen pahoinvointi aiheuttaa mitä moninaisempia oireita kehossa, ja näihin oireisiin ei oo mitään selitystä. Ennen kun pumppu reistaa tai polla räjähtää.

    VastaaPoista
  12. Juu ei!Ei liian pitkää taukoo pliis!Sun jutut on niin metkoja ja kuitenkii syvällisiä että kaikki vinkumisetkin kyllä kestetään."Hei älä mee,tai viet multa kaiken (tai paljon ainakin..) ;)

    VastaaPoista
  13. Kunhan toistat itseäsi riittävästi, luulen, että löydät tahtomasi polun. Jotta toistele sie poika vaan! Tsemppiä ja jaksupaitulivillapaitoja!

    VastaaPoista
  14. KIITOS KAIKILLE KIVOISTA SANOISTA! KYLLÄ TÄÄLTÄ TULLAAN VIELÄ :)

    VastaaPoista
  15. No niin, nyt olet ollut jo tarpeeksi pitkän ajan poissa, kirjoituksia odotellen, eikä haittaa vaikka olisivat väriltään harmaita tai mustia, valittavia!

    VastaaPoista