10.3.2014

Ilon kautta, perkele!

On aamu. Mokka läikehtii kupissani ja minulla ei ole mitään tekemistä. Tällä hetkellä kaikki  suunnitteluduunit on tehty, joten olen joutava. Jonniin joutava. Heräsin jo viideltä, eikä mua enää väsytä. Yritän kirjoittaa teille ilosanomaa, sitä niin, mitä herran enkelitkin julistaa. Ei, ei valittaminen ole mihinkään kadonnut, minä vain tungen sen hämärään ahteriini. Sinne niin piiloon ja pimiään. Pois. Pois. Juu, enkä myöskään ole väkisin naminami thinkpositiv. Nou vei. Olenpahan vaan. Ota tuosta nyt taas selvän...

Vaikka elämäni on yhtä kipua, niin en voinut olla ihastelematta Mustarastaan laulantaa aamuisessa ruskossa. Peli ei siis ole menetetty. Hetkinen, meniks toi nyt jo valituksen pikkiin. Noh, ainakin positiivisen kautta. Muutama muukin talitönttönen lirkutteli sulokkaasti ja väistämättä kesäinen kosketus hiveli aistipintojani. En siis ole menettänyt kykyäni tuntea kaunista ja kuulla ylevää. Jess.

Tuosta taas päästään iloiseen uutiseen. Mökkitie on jo autoilu kunnossa. Ukkorähjä oli soittanut eilen vuokranantajalle ja toden totta, möksälle pääsee autolla. Siis ihan perille asti. Eipä aikaakaan, kun Martta jo suunnitteli siivousretkeä pöpelikköön. Jos kelit kohtelee näin, niin se suattaapi olla, että ensi viikonloppuna menemme ja aloitamme. Tämä ajatus kuumottaa minua.

Vähemmän iloinen asia on, että Pikku Koira sairastaa. Jotakin ongelmaa massun kans. Tohtori oli sitä mieltä, että olisi kaasun muodostus ongelmaa, mutta sitä on nyt kestänyt viikon eikä mene ohi. Annetut lääkkeetkään ei auta. Ukkorähjä tutki eilen tohtori nettiä ja me ollaan sitä mieltä, että Juppea närästää ja olisiko peräti refluksitauti. On äärimmäisen kurjaa katsoa, kun koira sairastaa ja kärsii. Sitä tekisi ihan mitä tahansa, että saisi hänet kuntoon. Soitan tänään taas tohtorille ja asioita pitää selvittää. Pitää vain olla tarkkana ettei mene omat ja koiran oireet sekaisin. Tiedä enää, mitä puhuu, kelle puhuu ja ketä koskee, mihin koskee. Mut hei, musta viis, kunhan koiruli saadaan kuntoon.

Tää netti tökkii. On jotenkin outo. Yrittääks tääkin nyt kertoa, että mene pois. Vai onko tämä vain käytön puutetta. Voihan se olla, että siksikin kangistelee. Baithivwei, tässä kuussa tulee jo neljä vuotta, kun olen tänne horissut. Se on aika pitkä aika. Hassua, yleensä aika menee nykyään kuin pikajuna, mutta juurikin nyt tuntuu, että tuo aika on kestänyt ikuisuuden. Alanks mää jo homehtuu, pysähtyykö aika vihdoinkin ja ihminen saa hetken rauhan. Häh? Outo ilmiö itsessä.

Tuosta taas joku sorkkaeläimen silta siihen, että kiitos vain kaikille lukijoille kannustavista viesteistä. En mää tätä harrastetta pysty kokonaan lopettamaan, on sen verran iso osa itse minua. Ehkäpä vielä joku päivä runosuoni kukkii entiseen malliin ja elämä on taas elettävää. Mennään näin nyt ja katsellaan. Hättäilemällä ei tule kuin heikkopäisiä lapsia, sano. Mut hengiss ollaan siis. Toistaiseksi. Vielä. Kai. Ehkä. Adios!

6 kommenttia:

 1. Kiva, kun olet takaisin!
  Mökille kun pääsee, niin kaikki arkiset murheet unohtuu tai ainakin loksahtaa oikeaan mittakaavaan.
  Kurjaa kun koirulinne sairastaa, joskaan meinasi hymyilyttää, kun kirjoitit, että menee omat ja koiran oireet sekaisin :-D
  Mut hei, aurinko paistaa ja päivät pitenee, valoa piisaa! Kyllä tämä tästä taas lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä aikaiset aamut vaativat jotakin tekemistä ja valon määrän lisääntyessä ei voi hautautua makkoomaankaan.

   Vaihdettiin Juppen ruokavalio nappuloihin viime syksynä ja siinä ilmeisesti syy närästykseen. Palataan takaisin kotiruokavalioon. Toivottavasti auttaa.

   Jos kelit jatkuu näin, niin tosiaankin menemme viikonloppuna jo siivoamaan :)

   Poista
 2. Jee. Möksä ja Tolu kutsuu :). Se on melkein kesä sit.

  Me paistettiin ukkelin kans eilen ekat grillimakkarat. Toppatakit päällä suojattiin pallogrilliparkaa tuulelta, ettei lähde lentoon. Oli silti ihan kesäfiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin eilen Tolua :)

   Ne kesän ensimmäiset kyrsät ovat ne parhaat. Siinä on aina tunnelmaa.

   Poista
 3. Voi ihanaa, olit postannut!

  Möksäjuttuja odotellessa!

  T: Kahden muksun äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hyvin käy, niin möksä alkaa jo ensi viikonloppuna. Jee!

   Poista