6.2.2014

Mene homo avaruuteen

Ukkorähjällä oli synttärit tiistaina. En sit muistanut. Unohdin. Korvasin jälkikäteen ja ostin ruuneberin tortun ja annoin lahjakortin uusin jeanseihin. Eihän se sama oo, unohdusta kun ei voi takaisin ottaa. Olen huono ihminen, tiedän. Romanttisesti latautunut, toisen huomioon ottava kumppani olisi jokaisen toive. Jos ei muuten, niin edes ikääntymisen vuosipäivänä hetken muistaisi. Jotkut ei muista. Jotkut ovat pösilöitä.

Eipä tuo ihme ole. Olen tällä hetkellä niin sisäänpäin kääntynyt, että en näe muuta kuin omat kipuni ja tämän takaraivossa jyskyttävän vitutuksen. Tai jonkun. En mie tiiä mikä se on. Olin jo ajatellut, että pistän bloginkin hyllylle, kun mulla ei ole mitään muuta asiaa kuin valittaa. Sekin vituttaa. Mua vituttaa tää mun vitutus. Eiks toi ole jo aika hyvin? Kokeileppa itse.

Enhän mää pysty pidättäytyy. Kohta neljä vuotta takana tätä läpinää, eikä sitä noin vain lopeteta. Tämä tämmöinen kuuluu normaaliksi osaksi tätä aikajatkumoa, jota elämäksikin kutsutaan. On huippuja ja vähemmän huippuja. On kuoppia, on syviä monttuja. Nyt ollaan sen verran syvällä, että joutunee hiukka harrastaa tervettä sensuuri. Muuten saattaapi tulla valkotakkiset ja siitä se vasta lysti repeisi. Joskin Vaivaistalo voisi olla armahtava osoite. Hah, muistatteko Vaahteranmäen Eemelissä oli Vaivaistalo? Se oli jotenkin pelottava, muistan. Vai onks tää vain joku mun mielikuvitus? Mut joo, Vaivaistalo kuulostaa hyvälle. Hullut, kipeät ja vaivaiset. Siellä niin saman katon alla olisi hyvä pössis.

Mut hei, olkaa iloisia, että tästä ei tullut mitään treenipäiväkirjaa. Lentävän lähdön jälkeen on ollut aika hiljaista. Ei nouse rauta, eikä hikilenkki lennä. Mennään mummostailii. Vesijumpas kävin. Personellitreineri yrittää parhaansa. Ei siinä paljoon pysty. Ei pysty niin, kun ei kykene. On niin monta kipua. Eikä niistä nyt sen enempää. Eihän sitä edes todeksi uskoisi. Mutta enpä luovuta. Teen pikkuhiljaa ja odotan ihmettä. Voitanee ajatella, että tämä kokonaisvaltainen tuska johtuu kehoni syvästä järkytyksestä uuden edessä. Kenties. Tai sitten ei.

Tuossa ikkunalaudalla palmu tekee kuolemaa. Sillä on jano. Kärsiköön. En pelasta. Vittuillessani. Saan siitä tyydytystä. Hah, kieroutunut sadistikin vielä. Mä voisin hypätä avaruuteen. Menisin hetkeksi maata kiertävälle radalle ja saisin etäisyyttä tähän kaikkeen. Näkisin paremmin.

Talitintti tiittaa raivokkaasti pihapuussa. Onko siinä toivoa? Onko siinä armahdusta? Se kertoo elämästä.

P:S Sanoiko joku viidenkympinkriisi? Ei sääliä, kiitos. Raippoja, perkele!

9 kommenttia:

  1. Kokeile nyt kumminkin ensin vaikka puu-ukkojen vuolemista liiterissä. Aina kun sattuu johonkin, vuolet uuden ukkelin ja ihailet kokoelmaa. Vaivaistalo joutaa odottaa.

    Mutta älä vaan pliis edes harkitse blogin lopettamista. Kukaan ei osaa valittaa yhtä hyvin kuin sinä. Oikeasti tykkään kun et koskaan syyllistä muita, vaan ihan vaan valitat itse itselles itsestäs. Sitä ei läheskään kaikki osaa, Aina on muissa tai vähintäänkin systeemissä vika.




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea Annukka! Syntyisi ukko, jos toinenkin ;)

      On se hyvä, että on hyvä jossakin. Jos ei muussa, niin edes valittamisessa, jess! Blogi on myös terapiaa. Kyllä varmasti.

      Poista
  2. Ei saa lopettaa blogia :/ oot päivieni piristys, riippumatta siitä onko kyseessä valitusta vai iloisempia juttuja ;) omaat kirjoittamisen jalon lahjan. Anna siis mennä vaan ja kirjoita ihan just sitä miltä milloinkin tuntuu.

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thänks! Niin ja käsittääkseni kaikilla on se valinnan vapaus. Saa lukea, muttei oo pakko. Valittaa hän...

      Poista
  3. Musta olis kyllä ihan kiva, jos tästä tulis treeniblogi! No ei, ei kokonaan...
    Mutta baby steps, niin kuin ameriikassa sanotaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Beibi steps. Vielä joku päivä, mää oon niin fitness ;)

      Poista
  4. Komppaan Annukkaa, älä lopeta!
    Pitkää pinnaa ja rauhallista asennetta, kyllä se siitä!

    VastaaPoista
  5. Ehkäpä tätä uutta eli entistä elämää uusin silmin ei voikaan into piukeena suorittaa kuin jotain treeniohjelmaa. Ehkäpä siinä tapahtuu pikkuhiljaa, siulle sopivassa tahdissa, jonka siun sielusi ja mielesi määrittää, ei toiset, ei trainerit ja ehkä et sie itsekään. Kehoko laittelee viestiä, että hellitä höppänä, runnakko reagoi, kun pää ei vielä tajua.

    Jatka ihmeessä pohtimista blogissa, sitä on hyvä lukea. Taisin jo joskus aiemmin sanoa, että olen koukussa.
    IlonaK

    VastaaPoista