26.2.2014

Maalimanlopun meininki

Joku herätti veri öörli. Mokkahermo virkosi ja laitoin pannun tulille. Tuo nyt oli lausahdus menneisyydestä. Eihän sufeeta enää tulilla keitellä. Mutta ajatelkaapas, silloin kauan sitten, sumpit oikeasti keitettiin elävällä tulella hellalla. Martta on elänyt senkin ajan. Silloin ei ollut mikroja, ei edes sähköliettä. Puhumattakaan sisävessasta tai suihkusta. Muistan hyvin nuo ajat. Silloin dinosaurukset oli kotieläimiä ja liha syötiin raakana. Miljoona vuotta sitten. Tuntuu niin.

Kodin myyminen on ottanut pienen askeleen eteenpäin. Olen selvitellyt asioita ja välittäjä tulee käymään tällä viikolla. Muutin tänne 20.3 2012. Kyllä kaksi vuotta on mennyt nopeasti. Kuinka aika voikaan rientää vauhdilla? Sehän oli eilinen, kun tätä remppasin ja laitoin. Pelottavaa tuo tuommoinen. Ajan menettäminen ikuisuudelle. Pitäisi olla tarkkana mihin tätä aikaansa antaa ja luovuttaa.

VAROITUS! Tämä saa aikaan Himoa.
Ukkorähjä pillastui taas eilen asiasta. Hän kaiketi alkaa ymmärtää, että se saatana saattaa olla tosissaan muuttonsa suhteen. Mä en muuhun pysty, kuin perustelee sillä, että en viihdy täällä. Pitääkö sitä enemmän selvitellä. Tietysti mietin, onko viihtymättömyydelleni joku muu syy kuin tämä sijainti? Jospa se onkin minussa itsessä, eikä siihen auta vaihdokset, eikä muutot. Joskus mietin sitäkin, että myyn kaiken paskan ja lähden tökkii tansaaniaan. Tai jonne. Kauas pois. Kuulunee taudinkuvaan tuommoinen aprikointi. Ole hillo hiljaa. Ikäihminen. Älä rienaa.

Istuminen juilii lonkkaa. Tekee pahaa. Pitänee hetki jaloitella. Otan mokkarööki breikin...
Oukei, aim bäk. Jatketaan. Taivaanrannassa nouseva aurinko rusettaa. Miksiköhän sanotaan noin? Eihän se ruseta, sehän punertaa. Tuli hassu tunne sitä katsoessa. Ymmärsin, että maapallo on pyöreä ja istun sen laella ja kohta se pyörähtää valoon ja aurinkoon. Mitähän tapahtuisi, jos pallo alkaisi pyöriä lujempaa? Lentäisinkö tuolineni ulos parvekkeelta kaus, kaus kiinaan. On se outo koko tämä pallo ja maailmankaikkeus. Sillälailla pyörii ja pulppuaa. Kiertää ja kaartaa. Täällä on aamu ja tulla on yö. Mitähän tarkoittaa maailmanloppu? Lopettaako pallo pyörimisensä vaiko vallan poksahtaa? Tämä on liikaa hiiriaivoilleni, antaa olla. Maailmanloppu. Loppu. Loppu.

Taidan vielä hetkeksi paeta makuukammarini hämäriin. Ehkä unta. Hassu sana toi makuukammari. Jotenkin porno. Johtunee sanasta makuu. Maata. Kammaria ei enää käytetä. Se on huone. Ajatella, kuinka sanatkin muuttavat muotoaan vuosien saatossa. Makuhuone tahi Makuukammari. Sama asia, mutta eri sana. Nyt menen pois. Tsau ja hyvää huomenta!

6 kommenttia:

 1. Kyllähän se vissiin nyt semmoinen homma on, että jos jäät miettimään, olisko muutto auttanut, jos olisit muuttanut, niin ikuiseksi arvoitukseksi jää. Eli ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa ja todeta sitten, miten kävi. Minä veikkaan, että hyvin :). Tosin ymmärrän kyllä ukkorähjääkin, kun on noin hankala tapaus samassa taloudessa.. :D. (Elä suutu, en sano pahalla vaan hyvällä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se Annukka menee. Annat pirulle pikkusormen, niin se vie koko äijän.

   Ihan kuule voi pahallakin sanoa. Jos mie olisin UR, olisin nostanut kytkintä jo aikapäivää sitten ;)

   Poista
 2. Mä oon ukkorähjäparan puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydän sanoo lähde, mene, toteuta. Järki sanoo, ei mittään järkee. Tunnetusti järki jää ja sydän vie ;)

   Poista
 3. Jos ei hoodeilla viihdy, muuttamaan vaan! Kesäksi Espoon rannoille :).
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä yrittää kaikin tavoin tehdä elämästään elettävän. Espoon rannat, ah!

   Poista